MEB Nisan 2. ara tatil öne aldı! 16 Martta başlayan ara tatil kaç gün sürecek?

Koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından öğrenciler ve aileler Mart ayında başlayacak ara tatilin ne kadar süreceğini araştırıyor. Beştepe'de koronavirüsüne karşı alınacak önlemler kapsamında yapılan toplantıda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın nisan ara tatilinin öne çekildiğini açıkladı. Peki ara tatil ne kadar sürecek, Uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? İşte eğitimde korona virüsü kararları...

MEB Nisan 2. ara tatil öne aldı! 16 Martta başlayan ara tatil kaç gün sürecek?
MEB Nisan 2. ara tatil öne aldı! 16 Martta başlayan ara tatil kaç gün sürecek?
GİRİŞ 23.03.2020 12:30 GÜNCELLEME 23.03.2020 12:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Koronavirüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte okulların tatil edilmesi gündemi meşgul ediyor. Aileler  6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak 2. ara tatilin biraz daha erkene alınıp Mart ayında başlamasıyla ilgili talepte bulunuyor. Özellikle sosyal medya veliler ve öğrenciler okulların tatil edilmesini istiyor. İlk korona virüsünü vakasının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanmasıyla Kadir Has Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi tedbir amaçlı eğitimlerini durduklarını açıklamıştı. Üniversitelerin tatil haberlerinin ardından  vatandaşlar  MEB tarafından yapılacak açıklamaya odaklandı. Milli Eğitim Bakanlığı merkez binasında “ koronavirüse” karşı okullarda uygulanacak tedbirler konusunda Bakan Ziya Selçuk başkanlığında gün boyu değerlendirme toplantısı yapıldı. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı düzenlendi. Yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’da katıldı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okulların  tatil olup olmamasına yönelik soruya şu an için bu konuyu gündeme almadıklarını belirtti. Dün gece geç saatlerde gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantının ardından okulların tatil olup olmaması hakkında kesin kararın verileceği belirtildi. Peki Ara tatil öne çekilecek mi? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan son eğitim takvimi!

 

 OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan koronavirüsü toplantısı sonucu okullar ve üniversiteler tatil edildi. Beştepe’de düzenlenen toplantıda virüse karşı alınan tedbirleri Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın okulların tatil edildiğini “ İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek.” dedi. Açıklamasının devamında koronavirüs ile mücadele ile ilgili kapsamlı bir toplantı yapıldığını belirten Kalın, alınan kararları detaylı bir şekilde basın mensuplarıyla paylaştı.

ARA TATİL ÖNE ÇEKİLDİ

Beştepe’de tüm bakanların katıldığı koronavirüsü toplantısından sonra İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart’tan itibaren 2 hafta tatil edildi. 23 Mart 2020 tarihine kadar öğrenciler evlerinde dinlenecek. Daha sonrasında uzaktan eğitim yöntemiyle öğrenciler 1 hafta boyunca evlerinden ders işlemeye devam edecek. Böylelikle 6-10 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan ara tatil 16-30 Mart tarihi arasında gerçekleşecek.

ÜNİVERSİTELERE 3 HAFTA TATİL!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın koronavirüsüne karşı alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantı sonrası üniversitelerin tatil olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.. Toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan İbrahim Kalın “ 16 Mart’tan itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir.”dedi. Açıklamasının devamında 3 haftalık tatilin YÖK tarafından koordine edileceğine dikkat çeken Kalın üniversitelerde eğitim kaybının olmaması için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN KORONA VİRÜSÜ KARARI

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikleri iptal ettiğini duyurdu. Türkiye’de ilk coronavirus vakasının görülmesinin ardından aileler ve öğrenciler okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre okullarda düzenlenen sosyal etkinlikler ileri bir tarihe kadar durduruldu.

VİRÜSE KARŞI UZAKTAN VE TELAFİ EĞİTİMİ
 
Koronavirüsü sebebiyle okullarda eğitime ara verilmesi konusu gündemi yoğun olarak meşgul etmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının  koronavirüsü ile mücadele kapsamında 6-10 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan 2. ara tatil programını daha erkene çekip çekmeyeceği öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksamaması için yoğun bir çaba sarf eden Milli Eğitim Bakanlığı örgün eğitime alternatif olacak bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık öğrencilerin mağdur olmaması için geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Eğitim Bilişim Ağından (EBA) faydalanmak istiyor.  Türkiye’nin önde gelen uzman öğretmenlerinin ders anlatım videoları ile oluşturulan bu sistemin ayrıca dijital kütüphanesi de bulunuyor. Elazığ’da yaşanan deprem sonrası bu bölgede yaşayan öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksamaması için Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bilişim ağından faydalanmıştı. Koronavirüsüne karşı alınan önlemler neticesinde ilk etapta okullarda koronavirüsüne yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. İkinci adım ise Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil programını daha erken bir tarihe çekerse uygulamaya konulacak. İkinci adımda öğrencilere verilen eğitim,  herkes  tarafından ulaşılabilir bir sistem  olan “ Uzaktan eğitim” üzerinden devam edecek.  Milli Eğitim Bakanlığı okul dışındaki eğitim sürecinin eksiksiz devam etmesi ve öğrencilerin mağdur olmaması  amacıyla uzaktan eğitim ve telafi eğitimi gibi alternatif hazırlıklar üzerinde çalışmasını sürdüyor.
 

MEBİN YAYINLADIĞI SON  EĞİTİM TAKVİMİ

1- 2019-2020 Eğitim Öğretim Başlangıcı 9 Eylül 2019

 

2- İlk Ara Tatil Dönemi 18-22 Kasım ( Hafta sonu ile birlikte 9 gün)

3- 2019-2020 Yarıyıl Tatili 20 Ocak - 31 Ocak

4- İkinci Ara Tatil Dönemi  16 Mart - 30 Mart

5- 2019- 2020 Eğitim Dönemi Bitişi 19 Haziran

EĞİTİME ARA VEREN ÜNİVERSİTELERİ

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (Online eğitim kararı aldı)
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (Yarı yıl tatili öne çekildi)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ (Online eğitim kararı aldı)
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (Bahar tatili öne çekildi) 
ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ( 2 gün eğitime ara verildi) 
 

OKULLARDA KORONAVİRÜSÜ ÖNLEMİ!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile okullarda  öğrenci ve öğretmenlere yönelik Korona virüsüyle ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Dağıtılan form ile aile hekimliğinden son sağlık durumuyla ilgili bilgi istenirken uyarıcı ve bilgilendirici afiş ve broşürler hazırlandı.

Yeni korona virüsü enfeksiyon riskini azaltın’ başlıklı uyarıda şunlar yer aldı:

* Ellerinizi sık sık su ve sabunla en az 20 saniye boyunca yıkayın. Su veya sabun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antisemptimtleri kullanın.

* Öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzınızı tek kullanımlık mendil ya da kağıt ile örtün.

* Kağıt veya mendilin bulunmadığı ortamlarda ise dirsek içini kullanın. Mendili derhal çöp kutusuna atın ve elinizi hemen sabunla yıkayın.

* Soğuk algınlığı veya grip semptomları olan kişiler ile yakın temastan kaçının.

* Yeni koronavirüs enfeksiyonu grip ile karıştırılmamalıdır. Gripte kullanılan koronavirüsü tedavisinde etkili değildir.

YORUMLAR 8
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Okulların kapatma süresi Nisan sonuna uzatılmalıdır.
    Cevapla
  • socially awkward 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten uzatıldı
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucretli ogretmenlerin maasi kesilecek mi
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki kesilecek
    Cevapla
  • MELEK 4 yıl önce Şikayet Et
    okul istik NASİL KULANILACAK
    Cevapla
  • Cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Tatil yapılsın ama tatil yapılırken ücretli öğretmenlerden ders ücretini kesmesinler. Zaten KYK borcu ödeyeceğiz diye uğraşıyorlar, KYK Kredisinin faizleri bile silinmedi, 15 gün ders olmaması maaşlarının yarı yarıya düşmesi demek. Zaten her bayram ve tatilde ders ücretleri kesiliyor. Onlardan kaynaklanmayan bir durum yüzünden maaşlarının kesilmesi haksızlık bence. Sürekli maaşları kesilip durursa nasıl ödesinler KYK Kredi Borçlarını? Sonuçta ev geçindiriyorlar.
    Cevapla
  • Cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin bu zorunlu aradan dolayı maaşlarının kesileceğini öğrendim ve teşekkür ettiğime pişman oldum. Mesleğimi çok seviyorum ama böyle şeyler hevesimi kırıyor.
    Cevapla
  • Cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli Eğitim Bakanı ücretli öğretmenlerin mağdur edilmeyeceğini açıklamış, yanlış bir bilgilendirme yapmak istemediğimden bunu da paylaşmak istedim. Milli Eğitim Bakanımıza bu gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek