İlkokullar ne zaman açılacak? İlkokul uzaktan eğitim ders programları

Bilim Kurulu toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs önlemleri sebebiyle okulların 30 Nisan’a kadar kapalı olacağını açıkladı. Öğrencilerin eğitim süreçlerinin kesintiye uğramaması için eğitim EBA TV üzerinden devam edecek. Peki İlkokul ne zaman açılacak, tatil kaç gün daha sürecek ? İşte okulların açılacağı tarih ve ilkokul EBA ders programı….

İlkokullar ne zaman açılacak? İlkokul uzaktan eğitim ders programları
İlkokullar ne zaman açılacak? İlkokul uzaktan eğitim ders programları
GİRİŞ 28.03.2020 09:31 GÜNCELLEME 28.03.2020 11:21

Koronavirüs önlemleri sebebiyle okullar 16 Mart tarihinde eğitime ara vermişti. Virüsün yayılmasını önlemek ve öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim hayatına devam edebilmesi için okullar 30 Nisan’a kadar kapalı kalacak. Bu süreçte öğrenciler eğitimlerine evden uzaktan eğitim (EBA ) ile devam edecek. Eğitim Bilişim Ağı sayesinde  alanında uzman öğretmenlerin verdiği derslerle bu sürecin eğitim bazında  az kayıpla atlatılması hedefleniyor. Peki ilkokul öğrencileri  okullarda  eğitime hangi tarihte başlayacak, uzaktan eğitim ne zaman sona erecek? İşte okulların açılacağı tarih ve İlkokul öğrencileri için uzaktan eğitim ders programı….

 

OKULLARIN AÇILACAĞI TARİH

 Koronavirüs tedbirleri sebebiyle 16 Mart tarihinde eğitime ara veren okullar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamasına göre 30 Nisan Perşembe günü açılacak.

UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Okulların kapalı kaldığı 30 Nisan tarihine kadar öğrenciler evden EBA TV ile eğitimlerine devam edecek. MEB tarafından İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin haftalık ders programları duyurulacak.

 

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ HAFTALIK DERS PROGRAMI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan  İlkokul öğrencileri haftalık ders programı ;

UZAKTAN EĞİTİM KONULARI SINAVA DAHİL OLMAYACAK!

Aileler ve öğrencilerin merak ettiği sorulara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıt verdi. Bakan Selçuk, “ Uzaktan eğitim ile alınan konular sınava dahil olmayacak, yüz yüze eğitimde alınan konular sınava dahil olacak”.dedi. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer