5 Günde İngilizce eğitimi

5 Günde İngilizce Programı ile hiç İngilizce bilmeyen bir kişinin 5 günde, 550 kelime ve temel gramer yapılarını öğrenebileceği ifade edildi.

5 Günde İngilizce eğitimi
5 Günde İngilizce eğitimi
GİRİŞ 03.02.2008 13:25 GÜNCELLEME 03.02.2008 13:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya'daki Maximillian Üniversitesi onaylı 5 Günde İngilizce Programı projesini 2001 yılında Türkiye'ye getiren Alta Eğitim Danışmanlık'ın Genel Müdürü Fırat Cem Utku, verdikleri eğitimle hiç İngilizce bilmeyen bir kişinin 5 günde, 550 kelime ve temel gramer yapılarını öğrenip, bununla tek başına yurt dışına çıkıp gelebileceğini savundu.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Alta Eğitim Danışmanlık Genel Müdürü Utku, Suggestopedi yönteminin 1960'ların başında uluslararası eğitim bilimleri uzmanı Prof. Dr. Georgie Lazanov'un keşfi olduğunu, 1985 yılında Berlin duvarının yıkılmasıyla beraber bu sistemin yavaş yavaş Avrupa'ya yayıldığını belirtti.


Utku, Alman Maximillian üniversitesinin 2001 yılında yaptığı bir araştırmaya göre bu yöntemle 5 günde İngilizce eğitimi alan bir kişinin 1,5 yıl İngilizce eğitimi almış kişilere göre daha iyi İngilizce seviyesine sahip olduklarını, bu eğitim sistemini UNESCO'nun da onayladığını ve tavsiye ettiğini öne sürdü.


Alfa Eğitim olarak bu metodu Türkiye'ye 2000 yılında getirdiklerini, bir yıllık hazırlık çalışmasının ardından programa başladıklarını ifade eden Utku, "Program İngilizce haricinde başka dilleri de kapsıyor ama biz Türkiye'de sadece İngilizcesini uyguluyoruz" dedi.


Utku, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi ile çalıştıklarını, katılımcıların tamamının iş dünyasından oluştuğunu vurguladı. Türkiye'de orta eğitimden üniversiteye kadar 10 yılda bir kişinin ortalama 1000 saat İngilizce dersi almasına karşın tek cümle bile konuşamadığını, buradaki problemin sistemden kaynaklandığını belirten Utku, Suggestopedi yöntemiyle 5 günde İngilizce eğitimini ise şöyle anlattı:


"Bizim programımız sabah saat 09.00'da başlıyor, akşam saat 18.00'a kadar kesintisiz devam ediyor. Tuvalete gidilen zamanlar hariç eğitmenle hiç bir zaman ayrılmıyorsunuz. Arada molalar yok. İngilizce öğrenmek için gelen kişi önce çok detaylı analize tabi tutuluyor.


Çünkü kişinin İngilizce'de konuşma düzeyi, kelime haznesi, gramer bilgisi farklı düzeylerde olabilir. Sistem önce bunu ölçüyor ve size özel program hazırlıyor.


Program içinde Türkçe konuşmak yasak. Akşam 18.00'dan sonra eve gittiğiniz zaman da Türkçe konsantrasyonunuzu minimize edip, İngilizce konsantrasyonunuzu maksimize etmeniz gerekiyor."


-"EĞİTİMİN TEMEL SIRRI YÜKSEK MOTİVASYON VE YÜKSEK KONSANTRASYON"-


Bu eğitimin içinde gramer, kelime bilgisi, konuşulanı anlama, telaffuz, tek taraflı konuşma ve dil bilgisini geliştirme özellikleri bulunduğunu ifade Utku, "En önemlisi program sizi aktive ediyor. Bu program, 12 farklı öğrenim metodunu bir araya getiriyor. Bazıları okuyarak, bazıları dinleyerek, bazıları görerek, bazıları tekrar ederek öğrenir.


Bu program hepsini içine alıyor ve herkesin yatkın olduğu öğrenme metodunu açığa çıkararak, yatkın olmadığı metot ile pekiştiriyor" dedi. Utku, eğitimin temel sırrının "yüksek motivasyon" ve "yüksek konsantrasyon" olduğunu, sevdirerek eğitmeyi temel aldıklarını, bu programa katılan bir çok kişinin 3. günde İngilizce rüya görmeye başladıklarını söyledi.


-"TÜRKİYE'DE İNGİLİZCE BİLİP DE KONUŞAMAYAN DEHŞET BİR KİTLE VAR"-


"Bize gelenler İngilizce ile problemi olan insanlar" diyen Utku, programa 25 yaşın üstünde insanları aldıklarını, hedef kitlelerinin iş dünyası olduğunu belirtti. Fırat Cem Utku, yılda 780 kişiye ders verdiklerini, iş, sanat dünyasından, siyaset dünyasından bir çok ünlü kişinin programa katıldığını kaydetti.


Bu programla hiç İngilizce bilmeyen bir kişinin 5 günde 550 kelime ve temel gramer yapılarını öğrenerek, bununla tek başına yurt dışına çıkıp gelebileceğini ifade eden Utku, "Hiç İngilizce bilmeyen bir kişi bize 6 defa (program) gelirse, herhangi bir eğitim programında ulaşamayacağı bir konuşma seviyesine gelir, seminer verebilir. Türkiye'de İngilizce bilip de konuşamayan dehşet bir kitle var. Bu program İngilizce konuşma korkusunu ortadan kaldırıyor ve sizi konuşur hale getiriyor" dedi.


Bu programla öğrenilen İngilizce'nin klasik yöntemle öğrenilen İngilizce'den 3 kat daha fazla hatırlandığını söyleyen Utku, programın bitiminden sonra da ömür boyu sürecek, günlük 3-5 dakikalık egzersiz programı verdiklerini ve kursiyerleri 6 ay boyunca takip ettiklerini, bu sayede kişinin hem öğrendiklerini unutmadığını hem de dili geliştirdiğini kaydetti.


-"TOPLAM ŞUBE SAYIMIZI 5'E ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"-


Utku, bu sistemin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara ve politika camiasına uygulanması konusunda 2006 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdığını da savunarak, "Program eğitim sistemimize çok rahat uygulanabilir. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca TBMM'de çok ciddi bir kesim İngilizce konusunda sıkıntılı. Onlara da çok faydalı olabilir" diye konuştu.


Fırat Cem Utku, saat ücreti 40 YTL olan 5 günlük kursun toplam ücretinin 45 saatten, 1800 YTL artı KDV olduğunu bildirdi. Anadolu ve Avrupa yakasında toplam iki şubeleri bulunduğunu ifade eden Utku, "Şehir dışından da çok fazla katılımcımız var. Başka illerde de kurs açmamız konusunda ciddi baskılar var. İstanbul'da bir şube, İzmir ve Ankara'da da birer şube açmayı ve toplam şube sayımızı 5'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

YORUMLAR 2
  • ramazan sarışınboğa 16 yıl önce Şikayet Et
    reklam kokuyor. eğitimde maya önemlidir,maya zamanla gelişir ve öğrenci ahlakla yoğrulur. Almanca ve İngilizce aynı dil ailesine mensup olup,pozitif transfer olayı nedeniyle almanlar kolay ingilizce öğrenebilmekteler.Eğer almanlar Türkler kadar sıcak kanlı olsalardı 5(!) günde değil 2 günde ingilizceyi öğrenirlerdi. Saman alevi gibi yükselip sonra kaybolur. Emek yoksa İngilizce de yok. En iyi ingilizce hala okullarımızda öğretiliyor. Parayla kitap alabilirsiniz hoca tutabilirsiniz, ama öğrenmeyi alamazsınız. Sadece emek...
    Cevapla
  • cigdem aydin 16 yıl önce Şikayet Et
    hemen bekliyoruz Ankara ya. sayin ingilizce kursu sahibi arkadas eger dediginiz dogruysa mutlaka bekliyoruz ancak ogrenemzsek odedigimiz parayi geri alma veya mutlak garanti gibi hizmetleriniz varmi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü