Okullarda 13 yıl Matematik gereksiz

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, okullardaki matematik derslerinin felsefe derslerinden fazla olmasını eleştirdi.

Okullarda 13 yıl Matematik gereksiz
Okullarda 13 yıl Matematik gereksiz
GİRİŞ 27.02.2009 03:32 GÜNCELLEME 27.02.2009 03:32
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış


Fethiye Lisesi'nin öncülüğünde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Felsefe, Eğitim ve Medya Kültürü konulu konferansta konuşan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, felsefe eğitiminin ortaöğretim zamanında verilmeye başlanması gerektiğini belirterek, liselerde verilen haftada 2 saatlik dersleri ise yetersiz buldu.

Felsefe eğitimi ile kişilerin düşünsel yeteneklerini geliştirdiğini vurgulayan Kuçuradi, "Etik yeteneklerin gelişimi Felsefenin işidir. İnsanlar yetişirken etik konular üzerinde düşündürecek imkan çok az. Fakat felsefe bunu sağlıyor." şeklinde konuştu.

kullan

Kuçuradi, şunları söyledi: "Felsefe eğitimi küçük yaştan başlamalı. 13 yıl okullarda matematik okutuluyor. Gerek var mı bu kadar matematik dersi okutmaya? Felsefe dersleri ise lise de başlıyor. Haftada sadece iki saat olarak. Peki matematik dersinin haftada kaç saat olduğunu biliyor musunuz?"

1 Mart'ta yapılacak olimpiyat seçmelerinin, felsefe olimpiyatlarının Fethiye'de yapılması için bir ön çalışma olduğunu anlatan Kuçuradi, felsefe eğitiminin önemine değindi.

Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan ise 1 Mart'ta Fethiye seçmeleri yapılacak olimpiyat sonuçlarının 6-8 Mart tarihleri arasında Türkiye Felsefe Kurumu'nun Anakara'daki genel merkezindeki değerlendirme ile belirleneceğini açıkladı.

cha

YORUMLAR 72
  • halit63 15 yıl önce Şikayet Et
    matematik bilmeyen felsefeden de anlamaz. Felsefecilerin fikir babası Eflatun kurduğu akademinin kapısına:''GEOMETRİ BİLMEYEN GİREMEZ '' diye yazdırmış.(bunu da mı bilmiyor).Matematik&Geometri insana soyut düşünce gücü kazandırır.Soyutu somutlaştırma becerisi kazandırır.yorumlama gücü kazandırır.eldeki verileri kullanarak sonuca gidebilme becerisi kazandırır.vs.vs. yani kısaca iyi bir felsefeci olabilmenin yolu iyi bir matematik bilgisinden geçer.
    Cevapla
  • zeynep baz 15 yıl önce Şikayet Et
    hepten olmasa da.... ya gereksiz demiyoruz sadece haddinden fazla önem veriliyor mat bilen öğrenci zekidir genellemsi var! ama yanlış bie genelleme!!!! kesinlikle bri kere herkesin yetenği zekası farklıdır kiminin basarkiminin basmaz! matematiğin karşımıza çok fazla byük öenmle çıkması çok çok gereksiz bence de felsefeye daha çok yoğunlaşılsa daha iyi olur.. bir de şöyle birşey var günümzde teknoloji o kadar ilerledi ki artık herkes değil bazıalrı tek düşünüyor neredeyse düşünebilme yetisini kaybedeceğiz... mat sadece engel..
    Cevapla
  • Hasan Mol 15 yıl önce Şikayet Et
    Bir Düzeltme. bazı yorumcular olayı sözel sayısala getirerek sayısalcıların daha zeki olduğunu söylemişler.zaten bunu söylerkende çok zeki olmadıklarını ispatlamışlar aynı zamanda.çeşitli zeka türleri var ve bunlar her insanda farklı oranda bulunur.Sizin deyiminizle sayısalcıların sözelcilerden bir üstünlüğü veya fazlalığı yoktur.Sizi böyle düşünmeye iten bizim yanlış ve Sözeli ezbercilikten ileri götüremeyen eğitim sistemimizdir.. geçmişe bakarak GELECEK hakkında çıkarımlarda bulunan tarihçiler az zeki değildirler.
    Cevapla
  • Hasan Mol 15 yıl önce Şikayet Et
    Yaşayan herkes felsefenin içindedir.. felsefe öğretmek için abuk subuk(bazıları hariç tabiki) kişilerin yine aynı türden felsefelerini İlkokulda çocuklara vermek çarpık bir toplumun habercisidir (bence).çocuklar henüz kişiliğini oluşturmadan bunlarla karşılaşırsalar daha çook tımarhane açmamız gerekebilir.Matematik ise yanlış örnek onun yerine 8 sene görüp hiç bişey öğrenmediğimiz ingilizce derslerini örnek verseymiş daha doğru olurmuş.
    Cevapla
  • salih 15 yıl önce Şikayet Et
    Dediği doğru aslında ama .... Şöyle bişey var toplamayı da öğrenmeden 13. yıl sonunda mezun olunca insanlar sınavlara giremiyor. :) sadece sınavlarda felsefe sormuyorlar. Üniversitede neden mat diyoruz ama şu an ki derslerimin % 80 i matematiksel kurallarlar doğrultusunda işliyor (Sayısal böl. için ). Ünv ye gelince hocalar siz zaten biliyorsunuz diyerek konuyu geciyor. E o zaman gereksiz bi ders yüzünden 10 dersin 8 inden kalmış oluyorsunuz :)) Bak matematik olmasaydı bunu hesaplayamazdık dimi :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!