Arapçanızı Suriye lehçesi ile taçlandırın

İki ülke arasında vizelerin kaldırılması Türkiye'de Suriye ile ilgili hemen hemen her sektörde kıpırdanmalar oldu. Eğitim sektörü de bu "Suriye yakınlaşması"nın yansımalarını yaşıyor.

Arapçanızı Suriye lehçesi ile taçlandırın
Arapçanızı Suriye lehçesi ile taçlandırın
GİRİŞ 13.01.2010 10:30 GÜNCELLEME 13.01.2010 10:30

Kısa bir süre önce Türkiye ve Suriye arasında uygulanan vize kalkmıştı. Ticari hareketliliğin sağlanmasının yanı sıra asırlara dayanan komşuluğumuzun ve tarihsel – kültürel birlikteliğimizin yeni nesillere aktarılması için çok önemli bir adım olarak görülen bu girişimin ardından Türkiye’de Suriye ile ilgili hemen hemen her sektörde kıpırdanmalar oldu. Eğitim sektörü de bu “Suriye yakınlaşması”nın yansımalarını yaşıyor.

Ortadoğu ülkelerinin konuştuğu en yaygın dil Arapça...  Fakat Arapça, ciddi anlamda bölgesel bazı lehçe değişiklikleri gösteriyor. Hatta bir lehçeyle konuşan Arap diğer lehçeyle konuşanı anlayamayacak ölçüde farklılıklar olabiliyor. En yaygın kullanılan lehçelerden biri ise Suriye Lehçesi.

İşte ülkemizde başlayan bu pozitif Suriye yakınlaşmasına paralel olarak, internet üzerinde Arapça eğitimi veren Onlinearabic.net kuruluşu da bu harekette hemen yerini aldı.

Türkiye’de ilk defa internet üzerinden bir Arap Lehçesi dersi vermenin haklı gururunu yaşayan Onlinearabic.net, Suriyeli hocalarla yaptığı ders çekimlerini www.onlinedil.net adresi üzerinden hizmete sundu.

Suriye Lehçesi dersleri başlığı altında inceleyebileceğiniz dersler, size Suriye’ye gitmeden bu lehçeyi tanıma ve öğrenme imkanı sunuyor.

İnternet üzerinden AÖF İlahiyat, İLİTAM, KPDS Arapça, Pratik Arapça, Hikayelerle Arapça gibi bir çok Arapça branşında online eğitimin markası olan firmanın diğer Arap ülkeleriyle yapılacak vize girişimleri paralelinde lehçe yayınlarına devam etmesi bekleniyor.

Çok değil, şöyle bir kaç yıl geriye gittiğinizde ülkemizde lehçe öğrenmek için yapılabilecek tek şey o dilin konuşulduğu ülkeye gitmekti. Şimdi ise evde çayınızı yudumlarken lehçe öğrenmek mümkün... Fasih Arapçanızı Suriye Lehçesi ile taçlandırabilirsiniz!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı