Doktorlardan ÖSYM önünde oturma eylemi

Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı (TUS) sonuçlarının yanlış hesaplandığını ve bazı soruların hatalı olduğunu iddia eden bir grup doktor, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), binası önünde oturma eylemi yaptı.

Doktorlardan ÖSYM önünde oturma eylemi
Doktorlardan ÖSYM önünde oturma eylemi
GİRİŞ 03.01.2011 17:38 GÜNCELLEME 03.01.2011 17:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış


 Bilkent'teki ÖSYM binası önünde toplanan doktorlar, çeşitli pankartlar açtı. Grup adına açıklama yapan Onur Ertuna, 12 Aralık 2010'da gerçekleştirilen TUS sonuçlarının yanlış değerlendirildiğini, birçok adayın sınav sonuçlarının beklediğinden düşük geldiğini öne sürdü.

Sınavda 9 sorunun hatalı olduğunu savunan Ertuna, ÖSYM'nin bu sorulardan 4'ü hakkında açıklama yaptığını, diğer soruların ise hatasız bulunduğunu söyledi.

Bu sorulara yönelik itirazlarına karşılık alamadıklarını ifade eden Ertuna, ''ÖSYM itirazlarımıza rağmen ısrarla cevap anahtarlarımızı tekrar değerlendirmekten kaçıyor. ÖSYM bize kulak vermek yerine sınav için tercih sürecini başlattığını duyurdu. ÖSYM'nin haksız ve hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayan uygulamaları yüzünden hekimler olarak mağdur olma tehlikesiyle karşı karşıyayız'' diye konuştu.

Onur Ertuna, ÖSYM'nin sınav sonuçlarını tekrar değerlendirmesini, referans kitaplarla hatalı ya da yanlış olduğunu düşündükleri soruları tekrar gözden geçirmesini istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından slogan atan ve ÖSYM binası önünde bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • mustafa demirdelen 13 yıl önce Şikayet Et
    unuttum söylemeyi (TONGUC LAL). tunguc lal yurtdışında yetişenler sizden daha bilgilii ve daha iyi doktor bunu untma en azından adamlar aldığı paranın hakkını veriyorlar. buradaki gibi hastalardan neşter parası adı altında rüşvet almıyorlar zaten o parayı vermeyen ya ölüyor yada ileri yaşamında o hastalığın cefasını çok çekiyor çevremde bu rüşveti yiyen doktor da veren hasta da çok tamam mı...
    Cevapla
  • mustafa demirdelen 13 yıl önce Şikayet Et
    nedense hep siz mağdursunuz. tonguc lal isimli şahıs ben haberi de okudum demek istediğim her zaman siz mağdursunuz değil mi yanlı tedavi korsunuz adam ölür sizin suçunuz yok sınav sonuçları açıklanır düşük alırsınız siz yanlış yapmaınız ösym yanlış yaptı değil mi
    Cevapla
  • tonguc lal 13 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeden konuşmayın. Mustafa adlı şahıs bilmeden daha haberin içeriğini bile okumadan üfürmüş bir şeyler.Evet sen yurtdışında rüşvetle doktor olmuş,neşterin daha nasıl tutulacağından bihaber kasap bi doktora kendini emanet etmek isteyebilirsin ama ben kendimi,anamı babamı asla onlara emanet etmem...
    Cevapla
  • mustafa demirdelen 13 yıl önce Şikayet Et
    herşey size mi be.... bu doktroslarda fazla şey istiyor. devlet memuru olduğu halde ek iş yapmayı isteyen bunlar hasta başına muayene parası almayı bilen bunlar hepsinin 2-3 katlı triplexs dairesi olanlar bunlar. şimdi de askerlik kısalsın diyorlar bu ülke sizin üzerinize kurulu değil. " HÜKÜMETE SESLENİYORUM YURTDILINDAN DOKTOR ALIMLARINA BAŞLAYIN YOKSA BUNLAR SİZİN KÖKÜNÜZÜ KAZIYACAK EN AZINDAN DIŞARIDAN GELENLER HASTALARIN DERDİNE ÇARE BULUR.BU ÜLKEDEKİLER HİÇBİR ŞEY BİLMİYOR. "
    Cevapla
  • aycan 13 yıl önce Şikayet Et
    Duyun Sesimizi. Lütfen artık ösym bir şeyler yapmalı. 4 soru doğru diyorlarsa,doğruluğunu bilimsel olarak ispatlasın. Sonuçları yanlış okudu yeniden okunması için sınava giren kişilerden alınan dilekçelere kayıtsız kalıyor. Lütfen sınav kağıtları tekrar okunsun ve iptal edilmesi gerekirken edilmeyen 4 soru için mantıklı bir açıklama yapılsın...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"