Çok çalışıp başöğretmen olana tayin yok!

MEB, tayin devrini kapatıyor, yerine kariyer planlama sistemini getiriyor. Öğretmenler, sınava tabi tutulacak, aldıkları puanlar performansları ile birleştirilecek. Başöğretmenliğe kadar çıkabilecek olan eğitimciler istediği şehirde, istediği okulu tercih edebilecek.

Çok çalışıp başöğretmen olana tayin yok!
Çok çalışıp başöğretmen olana tayin yok!
GİRİŞ 23.05.2012 06:15 GÜNCELLEME 23.05.2012 06:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

MEB, öğretmenlerle ilgili yeni düzenlemelere gidiyor. Yeni sisteme göre öğretmenler, belirli dönemlerde sınava tabi tutulacak, aldıkları puanlarla başöğretmenliğe kadar yükselebilecek.

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişiklik yapacak olan bakanlık, rotasyonu kaldırıp bunun yerine kariyer planlama sistemini getirecek. Bu sisteme göre öğretmenlerin tümü bir basamaktan başlayacak ve basamak atlamak için sınava girecekler. Performansları ile birlikte akademik başarılarının yanı sıra sınavdan aldıkları puana göre yükselecekler ve buna göre ücretleri, sorumlulukları, statüleri, kariyerleri ve hakları artmış olacak. Böylece öğretmen istediği okulu kendi tercih edebilecek. MEB'in uzun süredir üzerinde çalıştığı "Ulusal Öğretmen Stratejisi" sistemine göre, öğretmenler kariyer basamaklarında ilerledikçe kendilerine öncelik hakkı doğacak. Kariyerlerinde ilerleyen başarılı öğretmenler ödüllendirilmiş olacak. Kariyerde en üst seviyelere gelen öğretmenler ise istediği şehirde, istediği okulu tercih edebilecek. Bakanlık bu sistemle birlikte hem öğretmeni geliştirmeyi hem de eğitimdeki kaliteyi artırmayı hedefliyor.

KALİTE ARTACAK

Öğretmenler kariyerinde ilerledikçe eğitimin merkezinde de yer alacak. Sisteme göre öğretmen başöğretmen olduğu takdirde maaşı artacak, haftalık çalışma süresinin yarısında öğrencilere eğitim verirken diğer yarısında yeni öğretmen olanlara hizmet içi eğitimle tecrübelerini aktaracak. Böylece bakanlık başöğretmeni eğitimde söz sahibi yapmayı planlanıyor. Öğretmenlik mesleğini daha nitelikli hale getirmek isteyen Bakanlık, YÖK ile işbirliği yaparak eğitim fakültelerindeki uygulama derslerini artıracak.

Sabah

YORUMLAR 11
  • ALAİ KOC 11 yıl önce Şikayet Et
    bakanlık bunu yalanladı ..yazıp yazıp durmayın.. bu bakanlık yeni mezun taze bilgili öğretmenle,20-30 yıllık eğitim tecrübesi olan ama ezberi değil uygulamayı bilen öğretmeni herhalde ayni kefeye koyacak kadar gerçeklerden uzak olmaz.ama belki de olur bilinmez.otur aylarca çalış,öğrenciyi görevi ihmal et ondan sonra da iyi puan alıp istediğin yerde çalış.bakanlık bunu düşünemeyecek kadar saf ve dar görüşlü olamaz herhalde ..sanıırm....
    Cevapla
  • MUHAMMET SAİT ALTINOK 11 yıl önce Şikayet Et
    doğuda görev yapmak. arkadaşlar doğuda hiç görev yapmamış. batıda her gün öğrencisini soran velinin öğrencisiyle okula gidip gitmediğinden haberi olmayan velinin öğrencisi bir olur mu? her gün düzenli gelen öğrenci ile arada sırada gelen öğrenci bir olur mu? burada ben bazı öğrencilere okumayı öğretsem benim için büyük başarı. batıda öğrenciler 1.sınıfa okumayı öğrenmiş geliyor.
    Cevapla
  • Sahin SAH 11 yıl önce Şikayet Et
    hüsnü kardesim. öğretmeni değil öğrencisini sınava sokarak ölçme yapılsın demiş. peki kardeş eğitimli ailenin çocuklarıyla, hiç alakadar olmayan ailenin çocuklarının seviyesi aynı mı? neyi sınava sokuyorsun. oturduğunuz yerden ne kadar kolay söylemek..
    Cevapla
  • Sahin SAH 11 yıl önce Şikayet Et
    bu haberlere meb den yalanlama geldi. yalanlama geldi. meb sitesinden açıklama yaptı ama aynı haberlere devam...
    Cevapla
  • ali 11 yıl önce Şikayet Et
    hayırr. ben müsteşar olmalıyım. başmüşteşarda olabilir tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor