Mektubu senin sayende yazdım Esra öğretmenim

Engeli nedeniyle okuyamayan Fadime’nin hayatı, 2 yıl önce elinde kalem kağıtla gelen Esra Erdoğan Albayrak ile değişti. Okur yazar olan genç kız, öğretmenine mektupla teşekkür etti.

Mektubu senin sayende yazdım Esra öğretmenim
Mektubu senin sayende yazdım Esra öğretmenim
GİRİŞ 16.08.2012 11:38 GÜNCELLEME 16.08.2012 11:38

Alfabeyi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan Albayrak’tan öğrenen fiziksel engelli Fadime Baş artık okur yazar bir genç oldu ve ilk öğretmenine teşekkür mektubu yazdı. Ümraniye Belediyesi’nin 2 yıl önce başlattığı ‘Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz’ kampanyası kapsamında fiziksel engeli nedeniyle eve bağlı yaşayan vatandaşlara gönüllü öğretmenlerin katkılarıyla evlerinde okuma yazma eğitimi verilmeye başlandı. Bu kampanyaya en büyük desteği ise Esra Erdoğan Albayrak ve Sümeyye Erdoğan verdi. Gönüllü öğretmenlik yapan Esra Erdoğan Albayrak, fiziksel engeli nedeniyle hiç okula gidemeyen 18 yaşındaki Fadime Baş’ın ilk öğretmeni oldu. Evine giderek genç kıza ders veren Albayrak, daha sonra da Fadime’nin ile yakından ilgilendi.

Protez bacağını kullanamıyor

Esra Erdoğan Albayrak, Fadime gibi cevherlerin fiziksel engeli yüzünden eve kapanmaması gerektiğini belirterek “Onlara lütufta bulunmuyor, haklarını teslim ediyoruz. Okumak ve yazmak onların en doğal hakkı, Fadime bize gelemiyorsa biz ona geleceğiz” demişti. Aradan geçen 2 yılda Fadime Baş, Esra Erdoğan Albayrak ve evine gelen diğer gönüllü öğretmenlerin desteğiyle okur yazarlık sertifikası aldı. Ümraniye Belediye’nin katkılarıyla tahsis edilen araçla gittiği Engelliler Kültür ve Eğitim Merkezi’nde ise takı aksesuar, el sanatları ve karakalem kurslarına katılarak sertifikalarını aldı. Ancak Fadime Baş’ın sosyal hayatındaki hareketlilik sağlık durumundaki bazı sorunlar nedeniyle aksadı. Geçtiğimiz yıl belinden ameliyat olan ve ardından 30 kiloya düşen Fadime Baş, protez bacağını kullanamaz hale geldi.

Öğrencin Fadime: Seni çok özledim

‘Öğrencin Fadime’ imzasıyla öğretmeni Esra Erdoğan Albayrak’a mektup yazan Fadime, bayramını kutladığı öğretmenine okuma yazma öğrettiği ve tedavisine yardımcı olduğu için teşekkür etti. “Bu mektubu senin sayende yazıyorum. Seni çok özledim” sözcükleriyle duygularını dile getiren Fadime, ilk öğretmenini tekrar görebilmek için can attığını söyledi.

HAYALİ TAKI TASARIMI YAPMAK

“Esra ablayı çok özledim, beni görmeye gelirse çok mutlu olurum” diyen Fadime Baş yaşadığı onca acıya ve sıkıntıya rağmen, hayata umutla bakıyor. Sağlığını geri kazanacağı günleri bekleyen Fadime’nin hayalı ise küçük bir dükkan açarak kendi tasarladığı takıları satmak. Fadime’nin annesi Arife Baş ise “Fadime’yi normal okullara gönderemedik. Rehabilitasyon merkezinede psikolojisi bozulmasın diye gönderemedik. Sağ olsun Esra hanımın katkılarıyla ve evimize kadar gelerek kızıma ders vermesiyle okuma yazma öğrendi. Tek arzumuz sağlığının da düzelmesi” dedi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!