Fatihli öğrenciler engelli arkadaşları için çalıştı

Fatih Üniversitesi öğrencileri, okul içinde ‘Geleneksel Köfte Şenliği' düzenledi. Şenlikten elde edilen gelirle, engelli öğrencilerin kampüs içinde ulaşımlarını sağlayacak araç satın alınacak.

Fatihli öğrenciler engelli arkadaşları için çalıştı
Fatihli öğrenciler engelli arkadaşları için çalıştı
GİRİŞ 12.10.2012 13:10 GÜNCELLEME 12.10.2012 13:10

Fatih Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi (TDM) Sorumlusu Gökay Gecü, özellikler engelli öğrencilerin üniversitenin imkânlarından daha fazla yararlanmaları için böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Gecü, “Her yerde olduğu gibi arkadaşlarımız okul içinde de ulaşım konusunda bazı sorunlar yaşıyor. Bu sorunu çözüme kavuşturabilmek ve özel tasarlanmış bir araç alabilmek için böyle bir organizasyona giriştik. Geri dönüşümü çok sevindirici oldu.” dedi. Alınacak aracın engellilere umut olacağına dikkat çeken Gecü, “Bu araç Türkiye'de hiçbir üniversitede yok. Fatih Üniversitesi'nin bu anlamda bir ilki gerçekleştirecek olması ayrı bir mutluluk.” ifadelerini kullandı.

Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim gören görme engelli Hikmet Çetin, güzel amaçlarla yapılan organizasyondan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Engelli insanlara toplumun destek olmasını söyleyen Çetin, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Portakal yalana doymuyor! Milli yas algısı elinde patladı
Süper Lig'de sezonun en iyi oyuncuları seçildi! Gol kralına büyük şok