Yurt açılışında Emine Erdoğan'ı ağlattılar

Emine Erdoğan'ın katıldığı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunun açılışında duygulu anlar yaşandı. Şule Yüksel Şenler'in konuşması sırasında Emine Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı.

Yurt açılışında Emine Erdoğan'ı ağlattılar
Yurt açılışında Emine Erdoğan'ı ağlattılar
GİRİŞ 19.10.2012 14:47 GÜNCELLEME 19.10.2012 15:44

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Ümraniye Dudullu'da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) bağlı yeni inşaa edilen Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunun açılışına katıldı.

Açılış öncesinde Emine Erdoğan kapıda yurda ismi verilen yazar Şule Yüksel Şenler ile karşılaştı. Emine Erdoğan Şenler'e yakın ilgi gösterirken boynuna sarılıp sohbet etti.

Erdoğan daha sonra bahçede kendisini bekleyen ve yurta kalan kız öğrencilerle ayaküstü sohbet etti.

Erdoğan ve beraberindekiler kurdeleyi keserek yurdun açılışını yaptı. Açılışta yurda ismi verilen yazar Şule Yüksel Şenler bir konuşma yaparken konuşması sırasında Emine Erdoğan duygulanıp gözyaşlarını tutamadı.

Programda konuşan Emine Erdoğan, "Vakfımız vizyonunu genişletip hedeflerini büyüttü. Vakfımız bünyesindeki yedi yurtla öğrencilerimizin eğitim hayatını güvenle sürdürmesini sağlamıştır. TÜRGEV sadece barınma ihtiyacı sağlamıyor onların dimağlarını gönüllerini de zenginleştiriyor. Vakfımız düzenlediği kompozisyon yarışmasında dereceye girenleri Umre ile ödüllendiriyor bunun için vakıf yöneticilerini kutluyorum" dedi.

Erdoğan hayırseverleri TÜRGEV'e bağış yapmaya davet ederken öğrencilere seslenerek, "aileniz ve sevdiklerinizle birlikte ülkemizinde sizlerin enerjisine birikimine ihtiyacı var. Sizlerin sahip olduğu eğitim imkanlarının geçmişte aynı mücadeleyi vermiş büyüklerinizle mukayese edilemeyecek kadar ileri düzeyde olduğunu hatırlatmak isterim. İnşallah yakın bir zamanda liseden sonra arzu eden her öğrencimiz yüksek öğretim imkanını da elde edecektir inşaallah" diye konuştu.

Yurdun yapımında katkısı bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Emine Erdoğan ve okula ismi verilen yazar Şule Yüksel Şenler'e tablo hediye etti. Yeni açılan yurtta kalacak kız öğrenciler Emine Erdoğan ve Şule Yüksel Şenler'e yoğun ilgi gösterdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!