3 fakülte bitirdi 62 yaşında tıp eğitimine başladı

Samsun'da 40 senedir eczacılık yapan üç fakülte mezunu Gönül Berker (62), dördüncü üniversite için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

3 fakülte bitirdi 62 yaşında tıp eğitimine başladı
3 fakülte bitirdi 62 yaşında tıp eğitimine başladı
GİRİŞ 02.12.2012 10:45 GÜNCELLEME 02.12.2012 11:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bu sene ikinci sınıfa geçen Berker, doktorlukta mecburi hizmet yaş sınırı olan 65 yaş sınırına girip girmeyeceğini merak ediyor.

Ankara Eczacılık Fakültesi'ni 1971 yılında bitiren 1950 doğumlu Gönül Berker, Samsun'da mesleğini icra etmek için bir eczane açtı. Bir yandan da eğitimine devam eden Berker, 1996 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni, 2001 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nu bitirdi. 61'ine geldiğinde dördüncü üniversite olarak tıp eğitimi almayı tercih eden Berker, bir kaç yıl önce OMÜ Tıp Fakültesi'ni kazandı. Birinci sınıfı bitiren Berker, bu sene ikinci sınıfta ve tıpta zorlu sınavlara giriyor. 40 yıldır Samsun'da eczacılık yapan Gönül Berker, 62 yaşında olup da üniversite öğrencilerinin arasında olmanın kendisini genç hissettirdiğini söyledi.

Ev ile iş arasındaki sıradan hayatı tercih etmediğini, bu nedenle dördüncü üniversiteyi bitirmeyi amaçladığını söyleyen Berker, "Ders çalışmayı, öğrenmeyi ve boş vakitlerimi eğitim alarak geçirmeyi seviyorum. Üniversite öğrencileri arasında olmak bana ayrı bir heyecan veriyor. Yolda fazla yürüdüğümde yorulurken, üniversitede ders zili çaldığında merdivenleri büyük bir heyecanla koşarak çıkabiliyorum. Bu, bana kendimi genç hissetmeme neden oluyor. Gençlerin arasında kendimi 20 yaşında gibi hissediyorum." dedi.

67 YAŞINDA DOKTOR OLACAK

Yakınlarının kendisine, dördüncü üniversiteyi bitirme konusunda 'gez dolaş, eğitim almana ne gerek var' gibi temenniler ilettiklerini anlatan Gönül Berker, üniversite öğrencileri arasında zaman zaman kendisine espri olarak profesör yakıştırması yapıldığını anlattı. Tıp eğitiminde bazı görevleri yerine getirmek için 65 yaş sınırı olduğuna dikkati çeken Berker, "Tıpta asistan olarak görev yapmak ve bir yıl doktor olarak mecburi hizmeti yerine getirmek için 65 yaş sınırı var. Ben eğer tıp eğitimimi bitirebilirsem 67 yaşında diplomamı alacağım. 65 yaş sınırına girer miyim ya da bu konuda ne yapılabilir açıkçası merak ediyorum." diye konuştu.

'YAPAMAM, EDEMEM' KELİMELERİ BAHANE

İstenildiği zaman herşeyi başarmanın mümkün olduğunu belirten Gönül Berker, şunları kaydetti: "Gençlerimiz bazen 'ben yapamam, edemem' diyerek üniversite eğitimini alma konusunda isteksiz davranıyorlar. Bu, bence gençlerin kendince ürettiği bahanedir. İstenildiği zaman herşey mümkündür. Ben 62 yaşındayım ve gençlere oranla beynimin yüzde 10 kayba uğraması gerekiyor. Ancak ben düzenli çalışarak ezber gerektiren tıp eğitimine girdim ve bu alanda ilerliyorum."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • mundar 9 yıl önce Şikayet Et
    dedem 90 yaında kazandı tıp okudu
    Cevapla
  • mevladostu 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. vALLAHi helal olsun diyorum. bri çok insan hemen herşeye pes eder ama bu abla pes etmemiş. her babayiğidin harcıda değildir tıbbı kazanmak. bir çok genç arkadaş rahatı yerinde olduğu halde kazanmıyor tıbbı bu ablamız hem iş yem okul süper vALLAHi.
    Cevapla
  • mehmet mert 11 yıl önce Şikayet Et
    bu yaştan sonra tıp . bu yaştan sonra tıp senin neyine. keşke kendine emeklilikte oyalanacağı başka bir uğraşı bulsaydıda tıp hayalleri kuran 18-19 yaşında bir gencin hayallerini elinden almasaydı.
    Cevapla
  • deli oğuz 11 yıl önce Şikayet Et
    kolye. yanlız ablanın kolyeside piramit içinde göz :))))
    Cevapla
  • orhan gazi demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    deli uzanamadığı ciğere mundar dermiş :). ''ilim çin'de bile olsan gidin ve alın'' hz. muhammed (s.a.s.)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…