Öğretmene memurluk yolu göründü!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son düzenlemesi olan Kariyer Sınavı'nı kazanamayan öğretmen devletin herhangi bir kademesinde memur olacak.

Öğretmene memurluk yolu göründü!
Öğretmene memurluk yolu göründü!
GİRİŞ 04.12.2012 09:44 GÜNCELLEME 04.12.2012 18:04
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Basında yer alan bilgilere göre, MEB'in üzerinde çalıştığı kariyer sisteminin ayrıntıları netleşmeye başladı.

-Öğretmenlere 5 kariyer basamağı gelecek

1. Stajyer öğretmen
2. Öğretmen
3. Uzman öğretmen
4. Kıdemli Uzman Öğretmen
5. Baş Öğretmen

-Kariyer sistemi için sınav yapılacak.

-Mevcut Uzman Öğretmenler de sınava girecek sınavı kaybederlerse uzmanlıkları gidecek.

- Öğretmenler sınavı kaybederlerse öğretmen değil memur olacaklar.

-Bu kademeler arasındaki değerlendirmeler %50 Sınav + %50 Değerlendirme Çizelgesi üzerinden oluşacak toplam puan üzerinden yapılacak.

-Puanı 70 olan öğretmen sınavı kazanmış sayılacak.

-Kontenjan uygulanmayacak.

-Öğretmenler ayrıca eğitime alınacaklar.

ajanskamu.com

YORUMLAR 101
  • kartal tibet 12 yıl önce Şikayet Et
    sayısal bölüm bitiren öğretmenleri hangi mantık ile ölçmeye tabi tutacaksınız? soracağınız yönetmelik, kanun ile mi öğrenci yetiştiriliyor zannediyorsunuz?. öğrenci ne durumda ne biliyor ne bilmiyor diyen bir ALLAHın kulu yok. bir kişi çıkıpda demiyor ki öğrenciye ailesinin vermediği ve veremediği terbiyeyi verebilmek için (ilgili aileleri tenzih ederim. parantez içinin olmadığını düşünün bir önceki cümle ne kdar zorunuza gidiyor değil mi? hatta şu an bile zorunuza gitmekte. öğretmenler de aynı şeyleri hissediyor sizler her olur olmaz konuştuğunuzda) ne yapmalı? bu çocuklara konuyu öğretmek için neler yapılabilir? diyen yok. varsa yoksa öğretmen az çalışıyor, sınava girsin, yazında okula gelsin vs. zannediyor ki sınava girince öğrencilere dah iyi öğretecek. cehennemde he milletin başında zebani varmışda bizim milletin başında yokmuş. neden diye sorulunca bunlar kendi kendilerini aşağı çekiyor gerek yok demiş fıkra. birileri azıcık yukarda gördü öğretmeni illa aşağıya çekecek. editör bunu yayınlamayı unutma lütfen.
    Cevapla
  • kartal tibet 12 yıl önce Şikayet Et
    bir yerde başarıda başarısızlıkta en üst yetkiliden kaynaklanır. yıllardır eğitimde sorun var hiç düşünüyormusunuz bu bakanlar neden başarısız diye. ekonomi kötü gidince maliye bakanını ve dahi başbakanı, terör de sorun olunca askerin polisin en üst düzeyini ve dahi hükümetin ilgili birimlerini ve başbakanı, tarımda sorun olunca tarım bakanını ve başbakanı, hızlı tren raydan çıkınca ulaştırma bakanını (yazık oldu makiniste suçlu bulundu adam hızlı tren ile hızlı gitmiş. halbuki o trenin amacı daha yavaş gitmesi idi.) suçlu buluyor saygı değer veliler ve çok bilenler de mebde sorun olunca suçlu neden öğretmen oluyor? mutlaka çürükle var onlara uygun cezalar verileceği yerde neden tüm öğretmenler zan altında bırakılıyor? sınavı bugün yapın düz memur olmak için elimden geleni yaparım. idareye, ilçeye, ile yalakalık yapacağıma gider oturduğum yerden fal bakarım daha az çalışır kafamı dinlerim.
    Cevapla
  • seyithan 12 yıl önce Şikayet Et
    ya hep ya hiç. bakanda sınavı kazanamazsa milletvekilliğine geri dönecekmi?...... gayesi insan eğitmekle göevli bir öğretmene sen ders çalıştırıp sınava hazırlanmasını istersen öğrenci eğitmeyi bırakır kendi çıkarlarını düşünür. tus sınavını kazanamayan doktor sağlık memurluğuna yada astsubaylık sınavına giren uzman çavuş erliğemi dönuyor,polis baş memurluğuna giren polis kazanamazsa bekciliğemi döyüyorda sınavı kazanamayam öğretmen memur olacak.
    Cevapla
  • Hürrem Can BALOĞLU 12 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten uygulanırsa harika sistem. bu habere öğretmenler neden tepki gösteriyor anlamıyorum bu tepki gösterenlerin hepsi bence kendine güvenmeyenlerdir. ben milli eğitim bakanından böyle doğru dürüst bir iş beklemiyordum açıkçası beni şaşırttı, bu sistemle artık yan gelip yatan , salla başı al maaşı düşüncesindeki bankamatik öğretmenleri kalmaz inşALLAH...
    Cevapla
  • Osman BÖRKLÜ 12 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen. öğretmenler 15 saat çalışıyor demişlerdi,bir öğretmeni 40 saat çalışan bir memur yapmak çok komik, sınavda başarısız olan bir öğretmen nasıl olurda daha zor bir göreve verilir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savaş an meselesi! Ordu'ya 'hazır ol' emri verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Cumhurbaşkanı ile görüştü