Bakan Yılmaz'dan öğrencilere meslek tavsiyesi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir araya geldiği lise öğrencilerine, ''Kaba ideolojilerden, şiddetten, kavgadan, çatışmadan lütfen uzak durun. Karşınızdakinin de bir insan olduğunu hiçbir zaman unutmayın'' öğüdünde bulundu.

Bakan Yılmaz'dan öğrencilere meslek tavsiyesi
Bakan Yılmaz'dan öğrencilere meslek tavsiyesi
GİRİŞ 04.03.2013 13:00 GÜNCELLEME 04.03.2013 13:00

Bingöl'deki temaslarını sürdüren Bakan Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda lise son sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değinerek, öğrencilerden çok çalışmalarını, bir dakikalarını bile boşa harcamamalarını istedi.

Bingöl'ün de Türkiye'nin de en büyük sermayesinin genç nüfus olduğunu anlatan Yılmaz, ''Türkiye'nin en büyük sermayesi genç insanımız. Doğal sermaye, madenler, diğer varlıklar, bunlar hepsi önemli elbette. Fakat hepsinden önemlisi insan. Onları da işleyen, kullanılır hale getiren, faydalı hale getiren insanın emeği, aklı, bilgisidir. Dolayısıyla gerek tek tek bireylerin fertlerin mutluluğu, refahı gerek ailelerimizin refahı gerek milletimizin refahının yükselmesi için en önemli sermaye, en önemli güç sizlersiniz. Bingöl için de aynı şey geçerli. Bingöl'ün gerçekten genç dinamik bir yapısı var. Bunu iyi eğitimle, iyi donanımla değerlendirirsek en büyük gücümüz bu olacak'' dedi.

''Eğitim sistemimizde gençlerin çok boyutlu yetişmelerini istiyoruz'' diyen Yılmaz, bunun için eğitim reformu yaptıklarını anımsattı.

4 4 4 eğitim reformunun daha demokratik ve esnek olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

''Değişik alanlarda seçmeli ders imkanı getirdik. Çünkü her insanın kendine göre özellikleri var. Yüce rabbimiz herkesi farklı özelliklerle yaratmış. Hepimiz insanız. Hepimizin kendimize farklı üstünlüklerimiz var, farklı özelliklerimiz var. İşte bunları fark ederek kendimizi ona göre geliştirmemiz gerekiyor. Tek tip bir insan, tek tip bir toplum istemiyoruz. Bunun ne topluma ne de bize faydası var. Hepimiz farklı olmalıyız. Farklılıklarımızı ön plan çıkarmalı ve onları geliştirmeliyiz.''

Bakan Yılmaz, toplumun doktor, tamirci, öğretmen ve boyacı gibi her mesleğe ihtiyacı olduğunu, her mesleğin değerli olduğunu ve küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayarak, ''Bir tanesi olmasa ne kadar önemli olduğunu hepimiz görürüz anlarız. Fakat önemli olan şudur, hangi mesleği seçtiğiniz önemli değildir. Hangi mesleği seçmiş olursanız olun, onu en iyi, en kaliteli şekilde yapmaktır mesele. Bunu yapabiliyor musunuz yapamıyor musunuz önemli olan odur'' dedi.

''Hükümet olarak her türlü fedakarlığı yapıyoruz''-

Hükümet olarak fırsat eşitliğine çok önem verdiklerini aktaran Yılmaz, Türkiye'de hiç kimsenin kendini dışlanmış hissine kapılmamasını istedi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

''Hiç kimse kendini dışlanmış hissetmemelidir. Herkese belli bir fırsat eşitliğini götürmek durumundayız. Bu fırsatı değerlendirip değerlendirmemek şahıslara aittir, size ait. Ama bize düşen görev, size bu fırsatları getirmek, bu fırsatları sunmaktır. Bu adalet kavramıyla çok ilgilidir. Adaletin olmadığı yerde gelişme de ilerleme de olmaz. Biz buna yürekten inanıyoruz. Dolayısıyla 'sadece batıda belli illerde üniversite olmasın' dedik. Her tarafta, Türkiye'nin en ücra yerlerinde bile üniversiteler olsun, çocuklarımız, gençlerimiz bu imkanları olsun. Çok şükür bu üniversiteler çok hızlı bir şekilde gelişiyor, biz de çok güçlü kaynaklarla bunu destekliyoruz. Hükümet olarak her türlü fedakarlığı yapıyoruz.''

Kalkınma Bakanlığı'nın görevlerine de değinen Bakan Yılmaz, bakanlığın diğer kurumlara ödenekler tahsis ettiğini ve genel koordinasyonu sağladığını anlattı. Bunlardan birinin de Sosyal Destek Programı olduğunu, programın amacının fırsat eşitliği sağlamak olduğunu anlatan Yılmaz, ''İnsanları kalkınma sürecine katmak, hem kalkınmamızı bu şekilde hızlandırmak hem de kalkınmanın nimetlerinden herkesin yararlanmasını sağlamaktır. Bu amaca dönük olarak özellikle gençlerimize, kadınlarımıza, engelli vatandaşlarımıza, imkanı kısıtlı dar gelirli vatandaşlarımıza, çok çeşitli proje ve programlarla destek olmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

''Bir dakikanızı heba etmeyin''-

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yapılan bütün program ve projelerin amacının gençleri geleceğe hazırlamak olduğunu vurgulayarak, öğrencilere, ''Bizim bütün amacımız sizleri geleceğe hazırlamak. Ama biz ne yaparsak yapalım, siz bunu değerlendirmediğiniz sürece sonuç alamayız. Lütfen bir dakikanızı boşa geçirmeyin. Özelikle de son sınıf olduğunuz için söylüyorum, bir dakikanızı heba etmeyin. Okuyarak, uğraşarak, tartışarak konuşarak geçirin, kendinizi geleceğe hazırlayarak geçirin'' şeklinde öğüt verdi.

''Bingöl'ün şu andaki ortalama eğitim seviyesinden memnun olduğumuzu söyleyemeyiz'' diyen Bakan Yılmaz, geçmişle kıyaslandığında daha ileri bir seviyede olduğunu fakat daha da ileriye gitmesini beklentisinde olduklarını söyledi.

''Kavgadan, çatışmadan lütfen uzak durun''-

Bakan Yılmaz, öğrencilerin kaba ideolojilerden uzak durmaları tavsiyesinde de bulunarak, şöyle devam etti:

''Herkesin fikri kendine, ona hiçbir şey diyemeyiz. Herkes kendi fikri, inancı neyse onu takip edebilir. Ama şunu özellikle tavsiye ediyorum. Aşırı birtakım ideolojik yapılardan, kaba ideolojilerden, sizi bu hayattan koparacak, geleceğinizi riske atacak söylemlerden de lütfen uzak durun. Fikriniz, inancınız neyse yine o olsun, buna kimsenin itirazı yok. Kaba ideolojilerden, şiddetten, kavgadan, çatışmadan lütfen uzak durun. Karşınızdakinin de bir insan olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Yüce Allah size akıl verdiği gibi karşınızdakine de akıl vermiş. Sizin ona bir şeyi zorla dayatmaya hakkınız var mı? Onu zorlamaya, şiddetle, cebirle, kavgayla bir yere götürmeye hakkımız var mı? Hakkımız yok. Hiçbir insanın diğer bir insana zorla bir inancı, bir fikri dayatmaya hakkı yoktur. Bunu yapanlar aslında kendi fikrine güvenmeyen insanlardır. Şiddeti kavgayı kullanan insan, aslında kendine, fikrine güvenmeyenlerdir. Bunlardan da lütfen uzak durun.''

Bakan Yılmaz, toplantının ardından öğrencilere başarı dileğinde bulunarak, birer kitap hediye etti.

Toplantıya Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve diğer yetkililer katıldı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'deki programını tamamlayarak Ankara'ya gitmek üzere karayolu ile Muş Havaalanı'na hareket etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası