Suudi Arabistan'dan S-400 hamlesi! Anlaştılar

Al Arabiya, Suudi Arabistan ile Rusya'nın S-400 alımı konusunda anlaştığını duyurdu.

Suudi Arabistan'dan S-400 hamlesi! Anlaştılar
Suudi Arabistan'dan S-400 hamlesi! Anlaştılar
GİRİŞ 05.10.2017 17:05 GÜNCELLEME 05.10.2017 18:03
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Al Arabiya, Suudi Arabistan ile Rusya'nın S-400 alımı konusunda anlaştığını duyurdu. Suudi sermayesiyle kurulan Dubai merkezli Al Arabiya haber kanalı, Suudi Arabistan Kralı Salman'ın Moskova ziyareti sırasında iki ülke arasında S-400 hava savunma sistemi alımı için mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

Al Arabiya'nın haberine göre, Suudi Arabistan S-400 füze savunma sisteminin yanısıra, kendi savunma sanayisini geliştirmek için teknoloji de transfer edecek.

GÖRÜŞMENİN ARDINDAN 1 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA DA İMZALANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile Moskova'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından Rusya ve Suudi Arabistan, 1 milyar dolarlık ortak yatırım fonu için anlaşma imzaladı.

Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Kral Selman, Irak’ın ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini söyledi. Myanmar’dan kaçmak zorunda kalan Arakanlı Müslümanlarını da hatırlatan Kral, uluslararası toplumun bu soruna müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Putin de "Bu, ikili ilişkiler tarihinde Suudi Arabistan Kralı'nın Rusya'ya yaptığı ilk ziyaret. Bu ziyaret, başlı başına dönüm niteliğinde bir gelişme. İlişkilerimiz son derece büyük bir tarihe sahip" dedi.

Rus lider, Kral Selman'ın Suudi Arabistan'ı ziyaret etme çağrısına olumlu yanıt verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 83
  • nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    abd'nin çılgına falan döndüğü yok suudi kralını zaten onlar gönderdi biz s-400 aldığımız için onlarada aldırıp bu füzelerin iç yapısını öğrenecekler....
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya aynı halt teknoloji transferi yok diyor bizede aynısını yapmadı mı
    Cevapla
  • Bir VatanSever 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD çılgını dönmez. Çünkü onun derdi Kukla sudiler değil. Onun derdi, sorunu ona boyun eğmeyen Türkiye
    Cevapla
  • ***** 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya orta doguda tum devletlerle iyi ilişkiler kurarak önce kendini ayağa kaldırmalı ve akabinde orta dogudaki ülkelerde ayaga kalkaçak ve bunun neticesinde AB ve ABD horoz konumundan tavık konumuna düser
    Cevapla
  • durum 6 yıl önce Şikayet Et
    yeni uyandi arapistan , sudi arapistani yeme savasina amerkan israil ajanlri soktu ve economisini cokertti arapistanin , amerkan ustunu atmadikca yemen savasi kesinlikle durmaz hic bir zaman, turkiye uyaramli arapistani.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!