ABD ekonomik anlamda çöküyor iddiası

Batı medyası, ABD'nin yozlaşmış hükümet ve beceriksiz yetkililer ile birlikte, ülkeyi giderek daha fazla borç yatağına sürüklediğini belirtti.

ABD ekonomik anlamda çöküyor iddiası
ABD ekonomik anlamda çöküyor iddiası
GİRİŞ 18.03.2019 05:02 GÜNCELLEME 18.03.2019 05:02
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

CounterPunch dergisi tarafından,  ordu harcamalarının ABD'yi iflasa sürüklediği, hükümetin ve yetkililerin ise halka yalan söyleyerek askeri ihtiyaçlar için daha fazla finansman talep ettiği kaydedildi. Örnek olarak, Open the Government örgütünün yaptığı araştırmanın sonuçları gösteriliyor.

ALAN DIŞI HARCAMA

Araştırma, ABD askerlerinin askeri alanla hiçbir ilgisi olmayan işlere büyük miktarda para harcadığını ortaya koydu. Raporda, askeri yetkililerin 9 bin 241 dolara bir koltuk, 53 bin dolara porselen yemek takımı, 308 bin dolara alkol ve hatta 4.6 milyon dolara da ıstakoz ve yengeç aldığı belirtiliyor.

Ayrıca ABD hükümetinin, vergi gelirlerinden elde ettiğinden çok daha fazla harcadığı, bu yüzden diğer ülkelerden büyük borç almak zorunda kaldığı vurgulandı. Bu paralar sadece devlet kurumlarının finansmanına ve dünya genelinde son bulmayan savaşlara harcanırken eğitim, sağlık, altyapı alanlarının düşüşte olduğu ifade edildi.

ROMA DA ÖYLE ÇÖKTÜ

Askeri imparatorlukların son kuruşa kadar harcayarak kaçınılmaz olarak yok olduğu hatırlatılan yazıda, "Roma öyle oldu. Şimdi yeniden aynı şey oluyor. Amerikan imparatorluğu çöküyor." dendi.

2001'DEN BU YANA YURT DIŞINDA 4.7 TRİLYON HARCANDI

ABD'nin gün geçtikçe borç bataklığına saplandığını, hatta finansmanla ilgili tüm kararların ülkenin askeri sanayi kompleksi tarafından verildiğini yazan Whitehead, Washington'un 2001'den bu yana yurt dışında 4.7 trilyon dolar harcadığına dikkat çekerek ülke borcunun saat başı 32 milyon dolar arttığını, hükümetin ise Irak'ta birkaç saniye harcadığının, ortalama bir Amerikalının bir yılda kazandığından daha fazla olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 96
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    abd çökecek yakındır.
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Asıl sorun ABD de değil diğer ülkelerin elinde bu kadar dolar kalır patlarsa ozaman gürültüye bak ABD diyecekki battım dolar geçersiz Siz elinizdeki kağıt yığınlarını ne yaparsanız yapın
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi gayret, tez zamanda inşallah. Bize de görmek nasip olur.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Cemal kardesim cin sanki amaerkadan daha mi iyi??
    Cevapla
  • cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten en büyük ülke sıralamasında 2 ci çin yakında taht değiştirmesi olacak zalimler için YAŞASIN CEHENNEM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...