Halime Hatun gerçekte nasıl öldü? Seyirci şokta!

Halime Hatun, Diriliş Ertuğrul dizisiyle birlikte geniş kitlelerce tanındı. 116. bölümde Halime Hatun'un ani şekilde ölümü dizi hayranlarını şaşkına çevirdi, Peki Halime Hatun kimdir, gerçekte nasıl öldü? Ölümüyle ilgili 1281 tarihi zikredilse de, net bir bilgi yok. Ertuğrul Gazi'nin ise 1281'de vefat ettiği biliniyor.

GİRİŞ 02.05.2018 23:50 GÜNCELLEME 03.05.2018 00:29
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Halime Hatun, tarihte Halime Sultan ve Haime Hanım olarak birden fazla isimle anılmaktadır. Doğum tarihi hakkında herhangi bir bilgi olmasa da ölüm tarihinin 1282 olduğu bilinen Halime Hatun, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin annesidir. Halime Hatun, Süleyman Şah ile karısı Hayme Hatun'un oğlu olan Kayı Boyu önderi Ertuğrul Gazi'nin eşidir.

Saru Batu Savcı Bey (vefâtı: 1287), Gündüz Alp (vefâtı: 1306), ve Osman Gazi (1258-1326) adlarında üç oğlu vardı.

 

1281 yılında vefât eden Hâlime Hatun'un mezarı Söğüt'te kocası Ertuğrul Gazi'nin türbesinin bahçesindedir. Osman Gazi tarafından yaptırılmıştır.

HALİME HATUN'UN KABRİNİN BULUNDUĞU ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ NEREDEDİR?

Ertuğrul Gazi Türbesi, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası ve Selçuklu Uçbeyi Ertuğrul Gazi'nin Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde bulunan türbesidir. 13. yüzyıl sonlarında inşa edilen yapının yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. İlk olarak Osman Gazi tarafından açık mezar olarak yaptırılmış, daha sonra I. Mehmet Çelebi tarafından türbe haline getirilmiştir.

ESRA BİLGİÇ'TEN HALİME HATUN AÇIKLAMASI

Sultan III. Mustafa zamanında 1757’de yeniden yapılırcasına onarılmış ve ilk yapılıştaki hali değişmiştir. 1886 yılında II. Abdülhamit tarafından yeniden onartılmış ve yanına çeşme eklenmiştir. Ertuğrul Gazi Türbesi altıgen planlı, üzeri kubbe örtülü olup, dikdörtgen bir girişten sonra içeriye ulaşılmaktadır. Bu girişin yanlarında ikişer pencere bulunmaktadır. Türbenin duvarları bir sıra taş ve iki sıra tuğladan örülmüştür. Sandukanın bulunduğu türbenin içindeki batı ve güneydoğu duvarlarına dikdörtgen pencereler açılmıştır.

YORUMLAR 49
  • İzleyici 5 yıl önce Şikayet Et
    uzun uzun yazacaktım ama... Güzelim diziyi mahfettiler...
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    isanlar vürüs vardiye çikmıyorlar
    Cevapla
  • Rağad 5 yıl önce Şikayet Et
    Halime Hatunu çok seviyorum
    Cevapla
  • tu_TS_ak 5 yıl önce Şikayet Et
    seneye osman gelecek. bu oyuncular seneye nasil 80 yasina gelecek peki.. mecburen tarihten kopulup evvellden oluyirlar... tarihi merakla okur ve arastiririm. bana neden sacma gelmiyor.. cunku zaten tarih bilgisi olarak bir beklentim yok bu diziden. tema korunsun yeter.. genel seyri uyumlu.. gerisi kurgu tabii ki.. ya ne bekliyordu bazilari?
    Cevapla
  • Yasir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben de ağladım çocuk boba boba anama noldu derken. Anaa diye bağırırken.
    Cevapla
  • adige TR60 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ne? halime hatuna erturul bey kadar değer vermenizi anlayamadım. sonuçta bir karekter! Tarihin akışına göre çekilen dizilere bu kadar ön yargıyla yaklaşmayın. Sonuçta en kaliteli duyarlı samimi çekilen nadir tarih dizilerinden biri.Buda TRT sayesinde tabiki. Yapımcı da çok iyi böyle dizileri izlemek desteklemek lazım kanâtimce...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı