Yayman: Feyzioğlu muhalefet partisi lideri mi

Hüseyin Yayman, Başbakan Erdoğan'ın Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na one minute çıkışını yazdı.

Yayman: Feyzioğlu muhalefet partisi lideri mi
Yayman: Feyzioğlu muhalefet partisi lideri mi
GİRİŞ 11.05.2014 10:34 GÜNCELLEME 11.05.2014 11:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hüseyin Yayman Vatan'daki köşesinde dün Başbakan Erdoğan'ın Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na yaptığı çıkışı yazdı. Metin Feyzioğlu'nun konuşmasının yanlışlarını sıralayan Yayman, 10 maddede Barolar Birliği Başkanın hezeyanlarını yazdı.

İşte Hüseyin Yayman'ın o köşe yazısı:

Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'da yaptığı konuşmaya Başbakanın gösterdiği tepki gündeme damgasını vurdu. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde görülmeyecek bir olay yaşandı. İnsanlar eleştirilerini tabiki dile getirecekler. Hele hukuçuların kritikleri çok daha önemlidir. İktidarlar için yol gösterici olur. Ancak konuşma iktidardan rol çalmaya döner ve politik bir özne gibi olursa bu davranış doğru olur mu?

DÜNYADA BİR ÖRNEĞİ VAR MI?

Allah aşkına azıcık geriye yaslanın ve elinizi kalbinizin üzerine koyup biran düşünün. Almanya'da, ABD'de, Fransa'da, İspanya'da böyle bir olay duydunuz mu, gördünüz mü? Barolar Birliğinin veya herhangi bir mahkeme başkanının Merkel'i veya Obama'yı, ya da Hollande'ı azarladığını veya ayar verdiğini gördünüz mü? Lütfen siz karar verin Türkiye bu yaşananları hak ediyor mu?

KOMÜNİSTLER GÖTÜRÜLÜRKEN İTİRAZ ETMEYENLER...

Alman edip Martin Niemöller ne demişti; 'Önce komünistleri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim. Sonra sosyalistleri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü sosyalist değildim. Sonra sendikacıları götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü sendikacı değildim. Sonra Yahudileri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü Yahudi değildim. Sonra beni götürmeye geldiler, benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.' Türkiye'de aynı durum yaşanıyor.

Pekçok kanaat önderi, bilimadamı, Baro, STK ülkede yaşanan hak ihlalleri karşısında sustular. Başbakan Menderes idam edilirken, Deniz Gezmiş, Mustafa Pehlivanoğlu dar ağacına yollanırken seslerini yükseltmediler. Maraş'da, Sivas'ta Aleviler yakılırken veya kesilirken tepki göstermediler. Üç milyon Kürt evlerinden gönderilirken seslerini çıkarmadılar.

ERDOĞAN ELEŞTİRİLERİNİN AMACI NE?

Hepsinden öte darbeler karşısında sustular veya destek verdiler. Şimdi aynı isimler demokrat-özgürlükçü maskesi altında Erdoğan'a demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar. Ancak hikayede olduğu gibi artık çok geç. Eleştirilerinin sahiciliği yok. Geçmişte yaşanan hukuk ihlallerine tepki göstermiş olsaydılar şimdi sözlerinin anlamı olacaktı.

Eleştirilerin ana fikrini salt bir hukuk ve demokrasi savunuculuğu değil, Erdoğan karşıtlığı oluşturuyor. Onun için de sahici ve inandırıcı olamıyor.

YERLİ ONE MINUTE YA DA FEYZİOĞLU'NUN KONUŞMASI NEDEN YANLIŞTI?

Bu yaşananlardan sonra Feyzioğlu'nun konuşmasının içeriğinin önemi kalmadı. Çünkü Feyzioğlu, Mecelledeki 'usul, esastan önce gelir' sözünü unutup, usul hatası yaptı. Peki konuşmada sorun nerdeydi?

1. Rutin bir protokol konuşmasında kendisinin de belirttiği gibi uzun bir konuşma yaptı.

2. Kendisi seçilmiş biri olarak siyasetçilere üsttenci ve hiyerarşik bir dille ayar vermeye çalıştı.

3. Hukuku ilgilendirmeyen konularda (Van konteyner kent, Dış politika stratejisi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylara başarılar dilemek, 76 milyonun Cumhurbaşkanı olma temennisi vs vs) cevval bir politikacı gibi nutuk irad etti.

4. Hukukçu kimliğiyle ve Barolar Başkanı gibi değil, muhalefet partisi lideri edasıyla konuştu.

5. Konuşması hükümete yönelik olsa da son tahlilde karşısında devlet erkanı vardı.

6. Haşim Kılıç'ın olayı tazeyken böyle bir konuşma Erdoğan'da 'yeni bir one minute' efekti yarattı.

7. Feyzioğlu son dönemde Başbakan'la sık görüştü. Bu eleştirileri Dolmabahçe'de de söyledi mi?

8. Feyzioğlu başbaşa görüşmede farklı, kamusal alanda farklı konuştuğu için mi Erdoğan bu tepkiyi gösterdi?

9. Feyzioğlu yalın prensibi daha ihlal etti ve Erdoğan'ın yüzüne söyleyemediği tenkidleri kamusal alanda Danıştay'ın arkasına saklanarak söyledi.

10. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile Metin Feyzioğlu'nun konuşması 'içerik/usul/sure/üslup' bakımından karşılatırıldığında olayın mahiyeti daha iyi anlaşılacaktır.

YORUMLAR 7
  • şevket keklik 9 yıl önce Şikayet Et
    hukukçuysan hukukçu kal. siyaset yapacaksan er meydanına çık seni de görelim.yanlış bilgiler vererek toplumu yanlış bilgilendirmek ile prim toplamaya çalışıyorsun.Sayın feyzioğlu cübbenin getirdiği avantajları kullanmak hiç ama hiç etik değil.
    Cevapla
  • citykhan 9 yıl önce Şikayet Et
    10 maddelik tespite aynen katılıyorum.. Fevzioğlu trübünlere oynama. Samimi ol, çıkar cübbeni git CHP ye mi üye olursun parti mi kurarsın, sıkıyorsa siyaset yap. Ama ne gezer, o giydiğin cübbeye temsil ettiğin makamın adamı ol.
    Cevapla
  • mustafa öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    bozkurtlar. binlerce dava karar verilmeyi beklerken insanlar haklarını ararken yıllarca beklemektedir bunlarla uğraşmaları gerekirken işlerini yapmıyor milyarları ceplerine indiriyorlar birde siyasete müdahale ediyorlar aldığınız paranızı önce helale bindirip davalara odaklanın siyaset yapacak olan buyursun gelsin bazı dokunulmazlıklara sığınıp ordan boş beleş konuşmayın
    Cevapla
  • mustafa öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    darbeciler. allah başbakanımıza uzun ömür versin ülkede darbeciler hala bitmedi biz mazlum insanların günahı ne anlaşılıyorki cumhur baş seçimleride milli mücadele olarak ortaya cıkacak haşim kılıç metin feyzi ve diğerleride zaman içerisinde rte saldıracaklar ama türk milleti bunlara fırsat vermeyecektir safları dahada sıkılaştırma zamanıdır çünkü dindar eşi başı kapalı bir cumhur istemiyor bazıları dikkatli olmalı allah yardımcımız olsun amin
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 9 yıl önce Şikayet Et
    HUKUKSAL BAKIŞLA FEYZİOĞLU’NUN KONUŞMASI-2. Baronun başındakiler böyle ihlal yaparsa ağıdaki kattaki (!)vatandaş nasıl davranır?Zaten böyle zihniyettekiler , kışkırtarak insanları teröre itiyor değil mi?Vatandaş ‘’hukuk mu? guguk mu?’’diyerek yargıya itimadını yitiriyor.Ufak bir adaletsizlikte isyan edip, hakkını kanunsuz şekilde aramaya kalkıyor.Peki!Bu gidiş nereye?İnsanları germeye.Yani anarşi ve teröre.Komşumuzdaki yangının nedeni, ne sanıyorsunuz? Suriye bu hale nasıl geldi ?Çok acı .Herkesi daha dikkatli davranmaya davet ediyorum.Aksi halde, ilk önce baştakiler olmak üzere toplum zarar görür diye düşünüyorum.Vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti