Vatikan'ın 'Sözcü'sü olsa yapmazdı!

Sözcü Gazetesi 28 Şubat zihniyetinin ürünü olan haber reflekslerini sürdürmeye devam ediyor. Gazete, 5 Ocak 2013 tarihli gazetesinde "Köşk'te toplu namaz" ve "Validen devlet işine Cuma namazı molası" ile servis ettiği haberler 'Vatikan 'Sözcü'sü olsa yapmazdı!' dedirtti

Vatikan'ın 'Sözcü'sü olsa yapmazdı!
Vatikan'ın 'Sözcü'sü olsa yapmazdı!
GİRİŞ 05.01.2013 10:53 GÜNCELLEME 05.01.2013 16:42
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Hakan Göksel'in analizi

Sözcü Gazetesi 28 Şubat zihniyetinin ürünü olan haber reflekslerini sürdürmeye devam ediyor.  Gazete, 5 Ocak 2013 tarihli gazetesinde "Köşk'te toplu namaz" ve "Validen devlet işine Cuma namazı molası" başlıkları ile bir dönem bazı medya grupları tarafından ısrarla tekrar edilen 'irtica tehlikesi' haberlerini hatırlattı.  

Sözcü'nün birinci sayfasına taşıdığı ve üst üste konumlandırdığı iki haber akıllara "niyet farklı mı?" sorusunu getirdi.

BİRİNCİ SAYFADA BAŞKA İÇERİKTE BAŞKA BAŞLIK

Köşk'te cuma namazı"Köşk'te toplu namaz" haberinde "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i Çankaya Köşkü'nde törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi İzzetbegoviç, karşılama töreninin ardından bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi İzzetbegoviç, birlikte Muhafız Alayı Camii'nde Cuma Namazı'nı kıldı" bilgisi veriliyordu.

Haber gazetenin iç sayfalarında "Köşk'te askerlerle Cuma namazı" başlığıyla yer alıyordu.

DEVLET İŞİ SAVSAKLANIYOR İMASI

Koordinasyon Kurulu toplantısına 'Cuma' hızı

"Validen devlet işine Cuma namazı molası" haberinde de "Erzurum'da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na Başkanlık eden Vali Sebahattin Öztürk, kente yapılan yatırımların konuşulacağı toplantıyı Cuma vakti olduğunu belirterek 25 dakikada bitirdi. Kurum müdürleri Cuma namazına yetişmek için koşarak salondan ayrıldı. Vali Sebahattin Öztürk, 2012 yılı içinde bin 78 projeden 531'inin tamamlandığını, projelerin toplam tutarının ise 3 milyar 210 milyon lira olduğunu söyledi" bilgisi veriliyordu.  

Aynı haberin başlığı içeride "Validen Cuma namazı molası" yayımlandı

HABERDE YANLIŞ DA BİLGİ EKSİĞİ DE VAR

Birinci ve ikinci haberde içerik bakımından sorun bulunmazken "Köşkte toplu namaz" başlığı hem yer bakımından

hem de bilgi bakımından yanlışlar içeriyordu.

Namaz Köşk'te değil Köşk'ün içerisindeki Muhafız Alay Camii'nde kılınıyordu. Diğer bir bilgi hatası da

Cuma namazının tek başına kılınacak bir namaz olmadığı bilindiği halde "toplu namaz" vurgusu ile ya cehalet sergileniyor ya da farklı bir gönderme yapılıyordu. Namaz sanki Köşk'te yapılmaması gereken bir şey gibi sunuluyordu.

Diğer haberde ise dışarıda "Validen devlet işine Cuma namazı molası" içeride ise "Validen Cuma namazı molası" denilerek sanki devlet işinin savsaklandığı ima ediyordu... Ayrıca kurum müdürlerinin namaza yetişmek

için acele etmelerinde farklı bir amaç söz konusuymuşçasına vurgulanıyordu.

Cuma namazı yaz saatinde de kış saatinde de kamuda öğle tatiline gelmesi dikkate alınmıyor, Diyanet İşleri Başlanlığı'nın mesailere sorun olmasın diye yaz ve kış mevsiminin belli dönemlerinde namaz saatlerini ileri ve geri almasından da haberdar değillerdi...

CAMİ ÇIKIŞI ZATEN AÇIKLAMALAR VARDI

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın Cuma namazını ve bayram namazlarını bulundukları illerin camilerinde kıldıkları ve İki ismin de namaz sonrası ülkenin gündemini ilgilendiren konularda basına sık sık açıklama yaptıkları biliniyor. Gazete, TV ve internet haber sitelerindeki görüntülü ve sesli haberlere rağmen haberlerin sanki ilk kez böyle bir durum ortaya çıkmışçasına servis edilmesi dikkat çekiyor...

hakan.goksel@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    hiç aldırmayın, bazıları hav hav diye ses çıkaracak tabi.!. onların sesine aldırmamak gerek, biz işmize bakalım tanıdığımız bildiğimiz yola gidelim .!
    Cevapla
  • İstanbul 11 yıl önce Şikayet Et
    ************************. rahmedli turgut özal"ın bu günleri görmesini ne çok isterdim..iktidar olmuş, müktedir olamamıştı.. nur içinde yatsın...
    Cevapla
  • el_turco 11 yıl önce Şikayet Et
    sözcü gazetesi?. it ürür, kervan yürür!... ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. çamur at izi kalsın hesabı ancak millet bunların kim ve ne olduklarını çok iyi biliyor!...
    Cevapla
  • Ali Munzur 11 yıl önce Şikayet Et
    nerde eski irtica günleri. eski mutlu günlerine çok özlem duyuyorlar ama nafile. halk uyandı ve azınlık saltanatı bitti.
    Cevapla
  • ATAMAN 11 yıl önce Şikayet Et
    sözcü gibi düşünenleri şirinceye gönderelim. onların inancının sonu orada olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü