'World Political Forum' için biraraya gelicekler

Uluslararası politikaların ve ekonominin şekillendirildiği bir platform olan World Political Forum'un üçüncüsü 'Yeni ve adil bir dünya düzeni' temasıyla 26 - 28 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

'World Political Forum' için biraraya gelicekler
'World Political Forum' için biraraya gelicekler
GİRİŞ 27.03.2013 15:19 GÜNCELLEME 27.03.2013 15:19

Bugüne kadar çok farklı ülkelerden dünyaca ünlü devlet adamları, iş adamları, CEO'lar, akademisyen ve bürokratları bir araya getiren forum; İstanbul'un, dünyanın geleceğiyle ilgili önemli kararların alındığı bir şehir haline gelmesini de hedefliyor.

World Political Forum'da bu yıl; ekonomi, enerji, uluslararası ilişkiler, çevre ve toplum ana başlıkları altında güncel sorunlar değerlendirilip çözüm önerileri ortaya konulacak.

İstanbul WOW Hotel'de düzenlenecek foruma 60 ülkeden yaklaşık 200 konuşmacının ve yüksek profile sahip 1000 izleyicinin katılması planlanıyor. Forum süresince geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok sayıda ülkeden devlet ve hükümet başkanları, politikacılar, iş adamları, CEO'lar, iş kadınları, ekonomistler, akademisyenler, inanç ve kanaat önderleri İstanbul'da buluşacak. Dünyaya yön verenler, gelişmelerin odak noktasını uluslararası boyutuyla ele alacak;düşüncelerini muhatapları, iş konseyleri, ikili görüşmeler ve uluslararası kamuoyuyla paylaşacak. İstanbul'un, dünyanın geleceğiyle ilgili önemli kararların alındığı bir şehir haline gelmesini hedefleyen forum, iş toplantıları ve ikili anlaşmalara zemin oluşturması bakımından "İstanbul Network Kulübü" özelliğini de taşıyor.

TEMA YENİ VE ADİL BİR DÜNYA DÜZENİ

"Sınır aşan sorunların çözümüne, sınır aşan iş birlikleriyle ulaşılabileceği" gerçeğinden hareket eden World Political Forum'un bu yılki ana teması ise 'Yeni ve adil bir dünya düzeni' olarak belirlendi. Herkesi kucaklayan yeni bir düzene ihtiyaç olduğunu, bunun da çok taraflılık, katılımcılık ve adil bir ekonomik dünya düzenini kapsayan kültürel bir birliktelik içermesigerektiğini vurgulayanWorld Political Forum Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, "Dünya genelinde yaşanan sürece baktığımızda yeni bir anlayışa ve uluslararası ekonomik diplomatik örgütlerin yeniden yapılanmasına ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor. Bu yeniden yapılanma World Political Forum'da hayat bulacaktır" dedi.

İstanbul'un dünyanın en önemli istişare ve karar alma merkezlerinden biri olmasını hedeflediklerini belirten Özgüç, ilk iki yılında gerek katılımcıların ilgili gerekse gündeme getirilen konularla World Political Forum'un büyük ilgi gördüğünü belirterek şöyle devam etti;"Hepimiz hızla değişen bir dünyanın evrensel tanıklarıyız. Bu değişim, bölgesel değil, küreseldir. Ekonomik kriz ve değişim talebi, demokratik veya ekonomik olarak geri kalmış ülkelerde değil, dünyanın refah düzeyi en yüksek ülkelerinde de yaşanıyor. Herkesi kapsayan ve kucaklayan yeni ve adil bir düzene ihtiyaç var. Bu düzen çok taraflılık, katılımcılık, adil bir ekonomik dünya düzeni ve kapsayıcı bir kültürel birliktelik içermelidir. Toplumları birleştiren sosyal, politik ve ekonomik adalet, düşmanımız değil, dostumuzdur. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz World Political Forum'un ana temasını da bu yaklaşımla Yeni Ve Adil Bir Dünya Düzeni olarak belirledik. World Political Forum'a dünyanın gösterdigi ilgi gerek bizim açımızdan gerekse İstanbul açısından gurur verici."

Dünyadaki değişimleri çok yakından takip eden ve her fırsatta değişim ve yeniliğin öneminin altını çizen World Political Forum'un 2013 zirvesi boyunca; gündeme ilişkin güncel oturumlar, taraflar arası ikili görüşmeler ve iş konseyleri gerçekleştirilecek. Tarihi mekanlarda verilecek yemek davetleri ile protokol konukları bir araya gelecek. İlk gün gala yemeği ile başlayacak ve ardından 3 gün boyunca paralel oturumlarla ve iş görüşmeleriyle devam edecek olanWorld Political Forum'da;ekonomi, enerji, uluslararası ilişkiler, çevre ve toplum ana başlıkları altında güncel sorunlar değerlendirilip çözüm önerileri ortaya konulacak. Toplam 32 oturumun düzenleneceği forumu, bin 200 kişinin takip etmesi bekleniyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan