Azılı hırsız güvenlik kamerasında

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 13 cami ve 2 ayrı işyerinde meydana gelen hırsızlık olayları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Azılı hırsız güvenlik kamerasında
Azılı hırsız güvenlik kamerasında
GİRİŞ 11.08.2013 12:06 GÜNCELLEME 11.08.2013 12:06

Edinilen bilgiye göre, son altı ay içerisinde ilçe merkezindeki 13 ayrı cami ve 2 ayrı işyerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını araştıran Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, farklı tarihlerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili soruşturma başlattı. Olayların meydana geldiği cami ve işyerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, cami ve işyerlerinden para çalan kişinin 25 yaşındaki Ramazan A. olduğunu belirledi.

Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ramazan A.'nın İmam Hatip Caddesi'ndeki Hüseyin Çiloğlu'na ait marketten 300 lira, mezarlık karşısındaki Bekir Dertli'ye ait olan mermer atölyesinden 6 bin lira para, bir adet cep telefonu ve bir adet fotoğraf makinesi ile camilerdeki bağış kutularından ise yaklaşık 2 bin lira para çaldığı tespit edildi.

Yapılan soruşturmanın ardından mahkemeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 cami ve bir işyerine ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Ganime Hatun Camii'ne ve Ramazan A. olduğu belirlenen kişi önce cami içerisine girerek camide kimsenin olup olmadığına bakıyor. Bir süre cami içerisini kontrol eden kişi, sonradan fark ettiği güvenlik kamerasının açısını değiştiriyor. Görüntüde yer alan bir diğer cami olan Bilal Habeş Camisi'ndeki görüntüde ise yine Ramazan A.'nın cami bahçesine gelmesi ve bir süre bahçe içerisinde kaldıktan cami içerisine girip tekrar çıkıyor.

Marketteki görüntülerde ise markette içeride kimsenin olmadığını fark eden zanlı, yaklaşık 15 saniye içerisinde para bulunan kasaya yaklaşarak hızlı bir şekilde kasada bulunan 300 lirayı alarak uzaklaşıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?