Tren otomobili resmen biçti: 2 ölü!

Konya'da hemzemin geçitte trenin çarptığı otomobilde bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 19.05.2014 19:50 GÜNCELLEME 20.05.2014 00:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kaza, saat 17.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Aybahçe Mahallesi Fidanlık hemzemin geçidinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya'dan Karaman istikametine giden Ali G. (37) idaresindeki DMU set treni, hemzemin geçitten geçmeye çalışan Hasan Yıldız (23) idaresindeki 42 PV 137 plakalı otomobile çarptı. Trenin altına alarak yaklaşık 500 metre sürüklediği otomobil ezilerek parçalanırken, sürücü Yıldız ile yanında bulunan Fatih Ünal (23) olay yerinde hayatını kaybetti. Ünal'ın cansız bedeni sağlık ve itfaiye görevlileri tarafından aracın arka kısmından çıkartıldı. Araç sürücüsünün cesedi ise kurtarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sıkıştığı yerden çıkartılarak cenaze aracına taşındı. Kurtarma ekipleri, aracın enkazında çocuk olabileceği ihtimali nedeniyle bir süre daha arama yaptı. Yapılan aramalar sonuçsuz kalırken, hayatını kaybeden 2 kişinin cesedi morga kaldırıldı. Hurdaya dönen araç, trenin geriye doğru manevra yapmasıyla altından güçlükle çıkarıldı. Kaza nedeniyle trenden tahliye edilen yolcular, otobüslerle Karaman'a gönderildi.

Aybahçe Mahallesi Muhtarı Hilmi Serin (53), iş yeri önünde otururken trenin otomobile çarptığını ve sürüklediğini gördüğünü söyledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Hatice Ekin 9 yıl önce Şikayet Et
    Hatice. Bu mahallede oturmaktayım ne yazıkki bu hemzemin geçitte verilen kaçncı can henüzz bilemiyorm iki yıl oldu buraya geleli orda ölenler azımsanacak gibi değil niçin bir bariyer yapılmıyor yahut bir önlem alınmıyor üstelik belediye otobüs hattımızda oranın üzerinden geçiyor ileride otobüsü biçti 40 ölü derse hiç şaşırmam
    Cevapla
  • Bekir z. Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Hemzemin geçittte dikkat. Bu hemzemin geçitlerden geçerken çok dikkatli olmalı baktınız tren geliyor size olan mesafesi oldukça uzakta rahatlıkla geçebileceğiniz zaman var. Karayollarında bu şekilde daha önceleri çok geçmişsiniz. Ama burası hemzemin geçit karayoluna hiç benzemez. Girdiniz hemzemin geçite geçiyorsunuz tam rayların üstündeyken tren geliyorsa oluşan manyetik alan ve titreşimden dolayı arabanın motoru bir anda stop edebiliyormuş. Ve siz de orada kala kalabiliyormuşsunuz. Sonra da tren gelip üzerinizden geçebiliyor.Treni gördüğünüz anda sakın geçmeyin bekleyin 1-2-3-4-5 dakikadan olun ama canınızdan olmayın. Bana kalırsa sürücü belgesi almak isteyenlere bu bilgi trafik dersine konmalı. Trafik dersinde bundan bahsedilmiyor eminim ki bir sürücü bunu öğrenince tren geldiğini görünce hemzemin geçitten geçerken önce trenin geçmesini bekler. Bir de bununla ilgili bir haber VTR'si de hazırlanmalı sürücüler aydınlatılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması