Elektrik tasarruf cihazının içinden cam macunu çıktı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, televizyonda gördüğü elektrik tasarruf sayacını satın alan bir vatandaş, hiçbir işe yaramadığını fark ettiği cihazın içini açtığında cam macunu görünce şoke oldu.

Elektrik tasarruf cihazının içinden cam macunu çıktı
Elektrik tasarruf cihazının içinden cam macunu çıktı
GİRİŞ 20.12.2012 16:45 GÜNCELLEME 20.12.2012 16:45

İzlediği televizyon reklamında elektrikten yüzde 25-30 tasarruf ettiği ileri sürülen sayacı Türkiye'deki bir firmadan sipariş eden 70 yaşındaki gurbetçi Abdullah Göksel, cihazı İnegöl'deki evinde kullandıktan sonra işe yaramadığını fark etti. Gelen elektrik faturalarını sürekli takip ettiğini ve herhangi bir değişiklik olmadığını gördüğünü belirten Göksel, cihazı açıp içinden cam macunu çıktığını görünce kandırıldığını anladığını ifade etti.

Firmanın kullanma kılavuzunda cihazın içini farklı gösterdiğini, ancak içini açınca gerçeği gördüklerini ifade eden Abdullah Göksel, "Evde televizyon seyrederken reklamlarda gördüğüm elektrik tasarruf cihazını sipariş ettim. Televizyonda cihazın elektrikten yüzde 25-30 tasarruf ettiğini söylüyordu. Firmaya telefon ettim. Bana cihazı anlattılar. Ben de sipariş ettim. Almanya'da izindeyken sipariş etmiştim. Türkiye'ye geldiğimde cihaz gelmişti. Ben de kullandım. Fakat hiçbir faydasını göremedim. Yanımdaki komşum da almıştı. Ayda 80 lira civarında elektrik faturası geliyordu.

Cihazı taktıktan sonra da aynı geldi. Bir süre sabırla bekledik, ama hiçbir değişiklik olmadı. Biz de kutuyu önceki gün merak edip açtık. İçine baktığımızda cihazın elektrik tasarrufuyla alakasının olmadığını gördük. İçinde cam macunu vardı. Firmaya telefon açtım. 'Kardeşim bu cihaz gece lambası mı, yoksa elektrik tasarruf cihazı mı?' diye sordum. İçine doldurmuş macunu. Bunun neresi elektrik tasarrufu sağlayacak? Cihazın kullanım kılavuzunda ise, cihazın içine daha farklı gösteriyorlar. Ama cihazın içi tamamen farklı. ‘Ben 80 lira para ödedim. Bana bu parayı iade edin' dedim. Onlar da istediğiniz yere gidebilirsiniz dediler. Bu kadar insanı aldatmaya nasıl cesaret ediyorlar? Yaramayan bir cihazı çıkarıp, millete satıyorsun. Ben itimat ettiğim için bu cihazı aldım. Diğer vatandaşlarımız da benim gibi yanılıp bedavaya para vermesinler" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez