Dolandırıcılık yapan suç örgütü çökertildi

Adana'da telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı, polis olarak tanıtarak, PKK tehdidiyle vatandaşları dolandıran suç örgütü çökertildi.

Dolandırıcılık yapan suç örgütü çökertildi
Dolandırıcılık yapan suç örgütü çökertildi
GİRİŞ 21.01.2013 17:12 GÜNCELLEME 21.01.2013 17:12

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafında, iletişim araçlarını kullanmak suretiyle irtibata geçtikleri kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak, banka hesaplarının veya kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiği şeklindeki yalan beyanlarla vatandaşlardan para veya altın istemek suretiyle dolandırıcılık yapan kişilere yönelik olarak çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda yapılan operasyonda organize suç çetesi oluşturmak suretiyle dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen kişilere yönelik 7 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonlarda aralarında suç örgütü lideri M.R.K.'nın da bulunduğu A.K., M.A., C.K., H.M., M.K., ve A.K. isimli toplam yedi kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerinde yapılan aramalarda; bir adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ve 25 fişek, bir ruhsatsız av tüfeği, 100 cep telefonu, farklı şahıslara ait çok sayıda nüfus cüzdan fotokopisi, 30 sim kart, 8 bilgisayar, taşınabilir bellekler, banka kartları, hesap cüzdanları gibi malzeme ele geçirildi.

Ayrıca örgütün dolandırıcılık paraları ile satın aldığı tespit edilen bir adet 2012 model otomobile de el konuldu. Yapılan bu çalışmalar sayesinde vatandaşlara ait yaklaşık 700 bin TL'nin dolandırıcının eline geçmesi engellendi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, devletin hiçbir görevlisinin suçluları yakalamak veya terör örgütüne operasyon yapmak için kimseden para, kontör veya ziynet eşyası talebinde bulunmayacağını vurgulandı. Açıklamada, “Böyle durumlarla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın korku ve paniğe kapılmadan, serinkanlı bir şekilde telefonunu kapatarak 155 Polis İmdat'ı araması dolandırıcılara vurulacak en büyük darbedir.” denildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam