Biga'da 3 kişiyi çakal ısırdı

Çanakkale'nin Biga ilçesi Yeniçiftlik Beldesi'nde gece saatlerinde köye giren çakal 3 kişiye saldırdı. Çeşitli aralıklarla 3 kişiyi ısıran Çakal'ın kuduz olduğu belirlendi.

Biga'da 3 kişiyi çakal ısırdı
Biga'da 3 kişiyi çakal ısırdı
GİRİŞ 12.02.2013 14:29 GÜNCELLEME 12.02.2013 16:48

Olay Çanakkale'nin Biga ilçesi Yeniçiftlik beldesinde meydana geldi. Pazar akşamı gece saatlerinde köye giren çakal beldenin çeşitli yerlerinde 3 kişiye saldırdı ve bacaklarının çeşitli yerlerinden ısırdı.

Olayda Salih Okan (58), Ömer Gülay (60) ve Mehmet Güven (62) isimli üç kişi çakalın saldırısına uğradı ve bacaklarının çeşitli yerlerinden ısırıldı. Yaralan kişiler Biga Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavileri yapıldı. Olayın ardından öldürülen çakal ise kuduz çıktı.

Öldürülen çakalın kuduz olduğunun belirlendiğini söyleyen Yeniçiftlik Belde Belediye Başkanı İbrahim Eren, "Beldemize araziden giren çakal Pazar akşamı gece saatlerinde yarım saat arayla değişik yerlerde beldemiz halkından 3 vatandaşımızı bacaklarından ısırdı. Saldırıdan sonra çakal vurularak öldürüldü. Vatandaşlarımız hastanede tedavi altına alındı ve kuduz aşısı yapıldı. Zaten hemen taburcu oldular, aşı için hastaneye gidiyorlar sadece. Beldemize İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü'nden yetkililer geldi. Kuduz şüphesi taşıyan çakal tahliller için İstanbul'a gönderildi ve testler sonucu kuduz olduğu belirlendi. Beldemiz şu anda karantina altında ve hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanların 2 ay kadar giriş çıkışı yasak" diye konuştu.

Belde civarında tavukhanelerin olduğunu söyleyen Yeniçiftlik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Bulut ise çakal ve tilki sayısında artış olduğunu ifade etti. 

 

bigahaberfark.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de maçlar tamamlandı! İşte puan durumu
Mete Gazoz altın madalya kazandı!