Siirt'teki TOKİ konutlarında kura heyecanı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca Siirt'te yaptırılan 256 adet sosyal konut için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Siirt'teki TOKİ konutlarında kura heyecanı
Siirt'teki TOKİ konutlarında kura heyecanı
GİRİŞ 04.03.2013 17:36 GÜNCELLEME 04.03.2013 17:36

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce finanse edilen ve TOKİ tarafından Barış Mahallesi'nde yaptırılan konutlar için kriterlere uyduğu belirlenen 1 bin 209 kişi kura çekimine katılmaya hak kazandı. 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda 67'si özürlüler için olmak üzere 256 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi. Kura çekiminde, yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşlar fenalık geçirirken, ev sahibi olanlar ise büyük mutluluk yaşadı.

Vali Ahmet Aydın, törende yaptığı konuşmada, konut dağıtımından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt ziyareti öncesi hazırlıkların devam ettiğini bildiren Vali Aydın, şöyle konuştu:

''Sayın başbakanımızın ilimize gelişi ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah ilimizde iki gün kalacak. Bugün 256 vatandaşımız ev sahibi olacak. Gerçekten mutluyum, umutluyum. İnşallah devamı da gelecek. Bin arkadaşımıza söz veriyorum. En kısa zamanda geri kalan bin aileyi ev sahibi yapacağız. Bu sözü buradan veriyoruz. Diğer taraftan arkadaşlarımız aylık 130 TL para ödüyor. 22 buçuk yıl ödüyor. 20 sene boyunca hiçbir artış veya zam yok. Sadece 130 TL para ödeyecek ev sahibi olacak, çok büyük bir avantaj. Bu da devletimizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında çok önemli projesidir. Ailelerimizin konutları kura çekimi ile verilecek. Diğer aileler üzülmesin söz veriyoruz en yakın zamanda onlara da sağlayacağız.''

''100 bin hane ev sahibi olacaktır''-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cengiz Yücedal da 2023 yılında kadar finansmanı kendileri tarafından sağlanan ve yapımı TOKİ tarafından üstlenilen 100 bin konut yapımını hedeflediklerini bildirdi.

Bugüne kadar konutların 11 binini teslim ettiklerini belirten Cengiz, ''Barınmak insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından birisidir. Bu vesile ile ödeme güçlüğü çeken insanlarımıza, devletimiz çok büyük bir jest yapmış durumda, 2023 yıllına kadar inşallah 100 bin konut kredimiz var. Bunun 11 binini teslim etmiş durumdayız. TOKİ arasında yapılan bir protokol ile finansmanı Aile Bakanlığı sağlıyor. TOKİ de bunun müteahhitliğini yapıyor. Bu şekilde inşallah 100 bin hane ev sahibi olacaktır'' dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran da kura çekimleri yapılan konutların anahtar teslim töreninin Başbakan Erdoğan tarafından yapılacağını belirterek, ''Siirt için bu proje devam edecek. Bir insanı ev sahibi yapmak çok büyük mutluluk veriyor. Konutlarımızın anahtar teslimi 9 Mart'ta Cumhuriyet Meydanı'nda başbakanımız tarafından yapılacak'' diye konuştu.

Daha sonra Vali Ahmet Aydın, Demirkıran, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, kura çekimini başlattı.

Birçok vatandaşın mutluluk ve heyecandan duygularını ifade etmekte güçlük çektiği görülürken, kurada ismi belirlenen Aliye Elçiçek, ev sahibi olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı