Zirve Yayınevi'ndeki dava

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 60. duruşmasında, tutuklu sanık Varol Bülent Aral savunma verdi.

Zirve Yayınevi'ndeki  dava
Zirve Yayınevi'ndeki dava
GİRİŞ 07.03.2013 14:44 GÜNCELLEME 07.03.2013 14:44

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Diyarbakır Protestan Kilisesi Pastörü Ahmet Güvener'in Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla, tanık ve müşteki sıfatıyla ifadesinin alındığını belirtti. Kısa, Güvener'in davada yargılanan asker kökenli kişilerin kendisini yasa dışı dinlediğini iddia ederek, bu kişilerden şikayetçi olduğunu aktardı.

Daha sonra tutuklu sanık Varol Bülent Aral'ın savunmasına geçildi. Aral, savunmasında tutuklu sanık Emre Günaydın'la ilgili konuşacağını ancak onun duruşmada olmadığını söyledi. Mahkeme Başkanı Kısa, jandarma görevlilerinden Emre Günaydın'ın getirilmesini istedi. Günaydın, yaklaşık yarım saat sonra duruşma salonuna getirildi.

Aral savunmasında ''Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davanın 'Ergenekon' davasının Malatya ayağı olduğu'' iddiasında bulunarak, ''Ergenekon varsa bize de gösterin, gidip üye olacağım'' dedi. 

Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi'nin (TUSHAD) 1999'a kadar var olduğunu, daha sonra kaldırıldığını ileri süren Aral, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın ise kaldırılan bir örgüte 2000 yılında girdiğini söylediğini ve ''internetten öğrendiği zırvaları paslaştığını'' savundu.

İddianamede, kendisiyle ilgili olarak Emre Günaydın'la cezaevinde görüştüğü ve onu azmettirdiği yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatan Aral, Emre Günaydın'la cezaevinde görüştüğüne dair kayıtlar olmadığını öne sürdü.

 

-Aral, Günaydın'la ilgili iddialarda bulundu-

 

Savunması sürerken duruşma salonuna alınan tutuklu sanık Emre Günaydın'a dönen Aral, cinayetten sonra hastanede yatarken neden polise kendi ismini verdiğini sordu. Günaydın, ''O sırada komadaydım. Aral, cinayetlerden önce çalıştığım yerel gazeteye geldi. Gizemli görünüyor ve öyle konuşuyordu. Aral, bu nedenle gazete sahipleri tarafından kovuldu'' dedi. 

Emre Günaydın'ın avukatı Niyazi Tokmak da Aral hakkında gasp suçundan 4 klasör dava dosyası bulunduğunu iddia etti. 

Aral, kendisini gasp edenleri şikayet ettiği için o klasörlerin bulunduğunu savundu. Emre Günaydın'a dönen Aral, ''Hamit Özpolat'ın seni para için azmettirdiği yalan mı? Senin babanın seni para için azmettirdiği yalan mı? Gaspçı da sensin, hırsız da sensin, ahlaksız da sensin'' iddialarında bulundu. 

Emre Günaydın'ın avukatı Niyazi Tokmak, Aral'ın sözlerinin kayda geçmesini, bu sözlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Aral'ın müvekkilini ve ailesini töhmet altında bıraktığını ifade eden Tokmak, ''Ailenin hala borçları var. Ekonomik açıdan çökmüşler'' diye konuştu.  

Mahkeme Başkanı Kısa'nın, ''Emre Günaydın'ın babasının para aldığını iddia ediyorsun. Ne kadar para aldığını biliyorsan açıkla'' demesi üzerine Aral, bu konuda daha sonra konuşacağını belirtti. 

Duruşma, verilen aranın ardından devam edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!