Restorandaki cinayete ilişkin dava

Kastamonu'da tartıştıkları müşteriyi silahla vurarak öldürdükleri, 3 müşteriyi yaraladıkları iddiasıyla yargılanan restoran sahibine adam öldürmeye azmettirmekten müebbet, 2 çalışanına da kasten adam öldürmekten müebbet ve 38 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verildi.

Restorandaki cinayete ilişkin dava
Restorandaki cinayete ilişkin dava
GİRİŞ 07.03.2013 16:06 GÜNCELLEME 07.03.2013 16:06

Kastamonu'da tartıştıkları müşteriyi silahla vurarak öldürdükleri, 3 müşteriyi yaraladıkları iddiasıyla yargılanan restoran sahibine adam öldürmeye azmettirmekten müebbet, 2 çalışanına da kasten adam öldürmekten müebbet ve 38 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Hidayet Böcüoğlu'nu (42) öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan restoran sahibi Murat Gürbüz (37), restoran çalışanları Erdal Gümüş (33) ve Ramazan Aynacıoğlu (27), silahlı kavgada yaralanan Alaattin Kara, Ömer Demirkan ve Saim Çakırcıoğlu ile maktulün eşi Feride Böcüoğlu ve sanıkların avukatları katıldı.

Mahkemede sanıkların avukatları, cezanın alt sınırdan uygulanarak, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Aynacıoğlu, savunmasında kimseyi öldürmediğini ve yaralamadığını öne sürerek, beraatını istedi.

Restoran sahibi sanık Gürbüz ise kimseyi azmettirmediğini, olayın bir anda gerçekleştiğini iddia etti.

 

-Karar-

 

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Gümüş'ü ''kasten adam öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek''ten 38 yıl 6 ay, Aynacıoğlu'nu ise ''kasten adam öldürmek''ten müebbet, ''kasten adam öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek''ten 38 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Restoran sahibi Gürbüz'e ise ''adam öldürmeye azmettirmek''ten müebbet ve ''silahla tehdit'' suçundan 2 yıl hapis cezası verildi.

Kadı Dağı mevkisindeki restoranda 8 Ağustos 2012'de restoran sahibi Murat Gürbüz, çalışanları Erdal Gümüş ve Ramazan Aynacıoğlu ile müşteriler Hidayet Böcüoğlu, Saim Çakırcıoğlu, Alaattin Kara ve Ömer Demirkan arasında çıkan silahlı kavgada 4 müşteri vurularak yaralanmış, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Böcüoğlu, hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Listeyi gören inanamadı
İmamoğlu’ndan Kobani Davası açıklaması: Siyasi karar, hiç kimsenin vicdanı rahat edemez