Karabük'te 1667 iş yerinde gıda denetimi yapıldı

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi, satışı ve ve toplu tüketimin yaşandığı yerlerde denetimlerini sürdürüyor.

Karabük'te 1667 iş yerinde gıda denetimi yapıldı
Karabük'te 1667 iş yerinde gıda denetimi yapıldı
GİRİŞ 07.07.2014 18:27 GÜNCELLEME 07.07.2014 18:28

 İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, rutin olarak yürütülen denetim faaliyetlerinin haricinde şikâyet ve ihbarlara bağlı denetimler ile Ramazan ayı gibi dönemlerde tüketiminde artış görülen gıdalarda ayrıca özel denetimler yapıldığını açıkladı.

Çataklı, 2014 yılının ilk 6 aylık denetimde 253 üretim, 542 satış ve 862 toplu tüketim olmak üzere bin 667 noktada denetim yapıldığını belirterek, “Ramazan ayının başlamasıyla birlikte denetim faaliyetlerimiz, bu aya özel tüketim artışı yaşanılan pide, ekmek, pastacılık ve tatlıcılık ürünleri, unlu mamuller ve şekerleme ürünlerine yönelmiş bulunmaktadır. İlimizde hâlihazırda ismi geçen sektörlerden 147 işletme bulunmakta olup bu işletmelerin 41 adedi Ramazan ayının ilk haftasında denetlenmiştir. Hedefimiz tüm işletmelerimize ulaşarak güvenli gıda teminini sağlamak olduğundan, Ramazan ayı boyunca içerisinde bulunduğumuz aya özel rutin dışı denetim faaliyetlerimiz devam edecektir. Ayrıca, en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Alo Gıda 174 hattına ücretsiz olarak ulaşabilirler. Hedefimiz güvenli gıda ve sağlıklı tüketim” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü