Grip aşısı 6 Avrupa ülkesinde yasakladı!

İsviçre'nin önde gelen ilaç firması Novartis'in aşı için kullanılan şırıngalarda tespit edilen bazı tortular sebebiyle grip aşılarının dağıtımı İsviçre, İtalya, İspanya, Almanya ve Avusturya yasaklandı.

Grip aşısı 6 Avrupa ülkesinde yasakladı!
Grip aşısı 6 Avrupa ülkesinde yasakladı!
GİRİŞ 26.10.2012 11:55 GÜNCELLEME 26.10.2012 12:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Novartis, dağıtımını yaptığı aşılarla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını öne sürdü. İsviçre genelinde hastanelerden 1.3 milyon doz sipariş alındığını aşıların birçok Avrupa ülkesiyle Asya'nın bir bölümünde dağıtımının da sürdüğü bildirdi.

Cenevre Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Anne Claire Siegrist, doktorları aşı olanların durumunu izlemeye davet ettiklerini söyledi. Euronews'e konuşan Siegrist, şöyle dedi:

"Bu partiküller daha önceki yıllarda da görülmüştü. Potansiyel sorun, aşı yapılan bölgede aşıdan sonraki birkaç saat süresince daha fazla yanmaya sebep olması. Daha önce aşı olmuş olanlar için endişelenmeyi gerektiren bir durum yok. Tedbir olarak doktorlardan 2-3 gün bekleyip bir sorun olup olmadığını izlemelerini istiyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    ilaç-tohum tekelleri.... bütün dünyada bağımsız kuruluş ve doktorlar tarafından sorgulanıyor. insan hayatı için mi, kar daha çok kar için mi çalıştıkları sorgulanıyor. ilaçlar yeterince denenmeden, etkisi abartılarak, yan etkileri saklanarak piyasaya sürülüyor, lobbyciliğe ayrılan bütçe araştırma, geliştirmeyi geçiyor, bir şekilde insanlar üzerinde deneniyor ve şikayetler göz ardı edilemeyecek hale gelince raflardan indiriliyor deniyor. kazakistan kendi grip aşısını yapmıştı...
    Cevapla
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    beni türk doktorlara ve yabancı aşılara emanet ediniz.. bu laf daha önce söylenmişmi idiiii, birden hatırlayamadım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat