İnsan idrarından beyin hücresi ürettiler!

Çinli bilim adamları insan idrarından beyin hücresi üretmeyi başararak önemli bir bilimsel buluşa imza attı. İdrar santral sinir sisteminde bulunan gliyal hücreler ve nöronlar dönüşebiliyor.

İnsan idrarından beyin hücresi ürettiler!
İnsan idrarından beyin hücresi ürettiler!
GİRİŞ 11.12.2012 07:38 GÜNCELLEME 11.12.2012 10:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nature Methods dergisinde yer alan teknik, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların hücresel mekanizmasını incelemekte ve onları tedavi etmek için geliştirilen yeni ilaçların test edilmesinde kullanılacak.

Çin'in Duanqing Pei Bilimler Akademisi uzmanları geçen yıl insan idrarının deri benzeri hücreler içerdiğini keşfetmişti. Araştırmada 10, 25, 37 yaşlarında gönüllülerden örnekler alındı ve idrar örnekleri öncü sinir hücrelerine dönüştürüldü.

Ardından bu hücreler sinirsel itkiler oluşturacak olgun nöronlara dönüştürüldü. Son olarak yeniden programlanan nöronlar yeni doğmuş farelerin beyinlerine yerleştirildi. Bir ay sonra yapılan incelemede beyinde yaşadıkları görüldü. Ancak bu nöronların daha fazla dayanıp dayanamayacağı ya da mevcut sinirlerle bütünleşip işlevsel olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

YORUMLAR 5
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    bence bu hücreden hayır gelmez?...... ....çünkü çinmalı dandik olur?....:):):):):):).
    Cevapla
  • nazim manav 11 yıl önce Şikayet Et
    hani derler ya, beynine edeyim diye,cinlilerde bunu bizden kopyalamis.. buyuk basari,kucuk laf.
    Cevapla
  • abuzer düldül 11 yıl önce Şikayet Et
    çin malı hücre. sahibinden, ikinci el çin malı beyin hücresi. fason üretim. çinli idrarından üretilmiştir. hücre üreten işçiler kesinlikle iyi şartlarda çalıştırlmıştır. sürekli sıvı verilerek her dakika idrar yapılması sağlanmıştır bunun dışında bir zorlama olmamıştır işçilere.
    Cevapla
  • Musa İVACIK 11 yıl önce Şikayet Et
    çin işi.... çinlilerin yaptığı hücre fazla dayanıklı olmaz gibime geliyo benim :):):)
    Cevapla
  • bülent aktop 11 yıl önce Şikayet Et
    sonunda. yaralı parmağa faydasını keşfettiğimiz idrarın üzerinden binyıl geçmesinden sonra beyin hücrelerine faydasını bulan çinlilerin başarısı fena değil..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi