Tek ameliyatla kilo ve şeker hastalığından kurtuldu

Antalya'da ''Scopinaro'' yöntemiyle midesi küçültülen obezite hastası olan iş kadını, 11 ayda 45 kilo vererek 102 kilodan 57 kiloya düştü. İşte ayrıntılar...

Tek ameliyatla kilo ve şeker hastalığından kurtuldu
Tek ameliyatla kilo ve şeker hastalığından kurtuldu
GİRİŞ 19.02.2013 11:42 GÜNCELLEME 19.02.2013 11:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pankreas salgısının bağırsakta farklı bir yere aktarılması sonucu şeker hastalığı da düzelen iş kadını, ameliyattan 1 hafta sonra şeker ilaçlarını kullanmayı bıraktı.

İstanbul'da yaşayan 5 çocuk annesi 50 yaşındaki iş kadını Tülay Kürkçü, kullandığı depresyon ilaçları nedeniyle kısa sürede kilo alarak 57 kilodan 102 kiloya ulaştı. Aldığı kilolar nedeniyle başta ''Tip 2 diyabet hastalığı'' olmak üzere hipertansiyon, reflü, uyku apnesi, yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar yaşamaya başlayan Tülay Kürkçü, ''Çocuklarıma ve kendime bir faydam kalmadı'' diyerek ameliyatla zayıflamaya karar verdi. 

Ameliyat için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güner Öğünç'e başvuran Kürkçü'nün midesi ''Scopinaro'' yöntemiyle küçültüldü. Ameliyatta ayrıca pankreas salgısı bağırsağın daha alt kısımlarına akıtılarak, alınan gıdaların pankreas salgısıyla buluşma noktası değiştirildi.
Ameliyatın ardından Kürkçü, 11 ayda 45 kilo vererek 102 kilodan 57 kiloya düştü. Kürkçü'nün yıllardır yaşam kalitesini düşüren ve Türkiye'de milyonlarca insanın dert yandığı ''Tip 2 diyabet hastalığı'' da sona erdi.

-''Şeker hastalığı artık insanların kaderi olmaktan çıkıyor''-

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Güner Öğünç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yıl önce İtalyan bir cerrah tarafından uygulanan, ama zaman içerisinde değişikliklere uğrayan ''Scopinaro'' yönteminin zayıflatmanın yanı sıra insanları şeker hastalığı gibi bazı hastalıklardan da kurtardığını söyledi.

Ameliyatta ilk olarak hastanın midesini küçülttüklerini anlatan Öğünç, ''Hastanın midesini iştah hormonu salgılayan kısımları da kapsayacak şekilde su bardağı kadar küçülttük. Bu, tedavinin obeziteyle ilgili olan bölümüydü. Diyabetle ilgili de pankreas salgısını bağırsakta farklı bir yere aktardık. Bunu yaptığımız zaman alınan gıdaların pankreas salgısıyla buluşma noktası değişti'' dedi.

Bu sayede ''Tip 2 diyabet''in düzeldiğini anlatan Öğünç, son derece etkili olan yöntemin Türkiye'de gittikçe yaygınlaştığını, bu ameliyat ile şeker hastalığının yüzde 95 oranında düzeldiğini söyledi.

Hastanın ameliyattan 1 hafta sonra şeker ilaçlarını kullanmayı bıraktığını vurgulayan Öğünç, ''Şeker hastalığı kişinin göğüs, damar sistemi ve böbreklerini ciddi şekilde etkiliyor. Daha ileri dönemlerde ilaçlar da yeterli etkiyi göstermeyince böbrek nakilleri de gerekebiliyor. Bu yöntemle hastalar bu risklerden kurtuluyor. Şeker hastalığı artık insanların kaderi olmaktan çıkıyor'' diye konuştu.

Öğünç, ameliyatın aşırı kilolu olmayan ''Tip 2 diyabetli'' hastalar için de tedavi seçeneği olduğunu vurguladı. 

-''Eski resimlerimi görenler ''Annenin fotoğrafı mı?'' diye soruyor''-

İki saatlik ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Kürkçü, ameliyattan önce ayaklarında yanmalar ve çatlaklar bulunduğu, şeker hastalığı nedeniyle hiç tatlı yiyemediğini dile getirdi. Ameliyata ''Çocuklarıma ve kendime faydam yok'' düşüncesiyle karar verdiğini anlatan Kürkçü, ameliyattan 1 hafta sonra şeker hastalığından kurtulduğunu belirtti. Kürkçü, şöyle konuştu:

''Şimdi hiçbir şeyim yok. Çok rahatım. 11 aydır şeker hastalığı gibi bir kabusum yok. Ayağımda sıkıntı yok. Ruhsal olarak da düzeldim. Yaşam kalitem arttı. Kendimi çok zinde ve gençleşmiş hissediyorum. Şeker hastalarının çıkamadığı yerlere çok rahat çıkıyorum. Çok sevdiğim tatlıyı da bol bol yiyorum. Beni uzun süredir görmeyenler çok şaşırıyor. Eski resimlerimi görenler 'Annenin fotoğrafı mı?' diye soruyorlar. Hayata adeta yeniden başladım. Çok mutluyum''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Rabia 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu tedavi genetik şeker hastalığı tedavisinde etkili oluyor mu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akıncı'nın İran'daki rotası gündem olmuştu! Haber7 'Tebriz' detayını ortaya çıkardı
Piyasalarda 'gergin' hafta! Gözler Merkez Bankası'nda: Piyasalarda beklentiler neler?