Kamu görevlileri ile ilgil son gelişmeler

Terör örgütü PKK'nın rehin aldığı 8 kamu görevlisi ile ilgili sıcak gelişmeler. İçişleri Bakanı Güler'in bugün ya da yarın gelecekler sözünden sonra bir heyet Kuzey Irak'a geçti. Ardından Kandil'den kamu görevlileri ile ilgili açıklamalar geldi.

Kamu görevlileri ile ilgil son gelişmeler
Kamu görevlileri ile ilgil son gelişmeler
GİRİŞ 12.03.2013 10:47 GÜNCELLEME 12.03.2013 15:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER: BUGÜN YA DA YARIN GELİRLER

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ''7 kamu görevlisinin ailesi Habur'a gelmiş durumda. Bu akşam yetişirse olmasa bile yarına sabaha kendilerini bekliyoruz'' dedi.

Güler, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterrs'ı kabulünde gazetecilerin soruları üzerine, kaçırılan kamu görevlilerinin getirilmesi için oluşturulan heyetin sabah 7.50 itibarıyla Habur'dan çıkış yaptığını ifade etti.

Herhangi bir propagandaya izin verilmeden kamu görevlilerini aileleriyle buluşturmak istediklerini vurgulayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, ''7 kamu görevlisinin ailesi de Habur'a gelmiş durumda. Bu akşam yetişirse olmasa bile yarına sabaha kendilerini bekliyoruz'' dedi.

KAMU GÖREVLİLERİNİ ALACAK HEYET KUZEY IRAK'TA

Terör örgütü PKK'nın elindeki 8 rehineyi teslim almak için Şırnak'ın Cizre ilçesinden yola çıkan BDP heyeti, saat 07.30 sıralarında Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçiş yaptı.

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ile polis memuru Nadir Özgen, terör örgütü PKK tarafından Kandil'de rehin tutuluyor.

Rehineleri teslim almaya giden heyette yer alan BDP milletvekilleri Adil Kurt, Hüsamettin Zenderlioğlu, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, saat 07.30 sıralarında Habur Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı. Heyet, burada herhangi bir açıklama yapmadı.

ERBİL'DEN KAMU GÖREVLİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Erbil'e doğru hareket eden heyetin, kamu görevlilerini alarak akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi beklenirken, gecikme haberi geldi.

Kendisine yakın internet siteleri aracılığıyla bir açıklama yapan terör örgütü PKK, "Önderliğimizin çağrısı ve KCK Yürütme Konseyi'nin talebi üzerine elimizde bulunan Zihni Koç, Abdullah Söpçeler, Kemal Ekinci, Nadir Özgen, Kenan Erenoğlu, Reşat Çaçan, Ramazan Başaran ve Hadi Gizli isimli esirlerin serbest bırakılacağı kamuoyuna bildirilmişti. Esirler, 13 Mart günü (Yarın) alanımıza gelecek heyete teslim edilecektir." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 11
  • ismet yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    serkan doğan bey,. Belli ki vatanından,ailesinden 1-2 yıldır ayrı dağda kaçırılıp yaşamak zorunda olan KAMU GÖREVLİLERİNİN ailelerine vatanına kavuşmaları evlad sevgisini tatmamış olan Devlet bahçeli gibi seni rahtsız etmiş. İnsaf be 0 yıldır ülkenin hem insanı hamde 300-400 milyar doları heba edilmiş siz de hala içimize fitne olarak sokulan IRKÇILIK BELASI için heba edilmeye devam etsin diyorsunuz.
    Cevapla
  • bais sağlık 11 yıl önce Şikayet Et
    zam. birileri öcalana soylesınde memura askere polise zam yapsın hukumet....nede olsa öcalanın söylediği dıkkate alınıyor gerisi yalan olmus sendikalar öcalanla görüşsün
    Cevapla
  • serkan doğan 11 yıl önce Şikayet Et
    biraz mantıklı olun. kaçırılan değil kaçan askerler bunların %90 ı zaten pkk sempatizanı yazık ülkemin düştüğü duruma 3 -5 peşmergenin oyuncağı olduk
    Cevapla
  • halil çolak 11 yıl önce Şikayet Et
    necati kardeşimi beğenmeyenler. yarın bi savaş olsa devletide satarlar
    Cevapla
  • halil çolak 11 yıl önce Şikayet Et
    hakan haklı. sen çok cesursun galiba size daha böö demeden pkk yı sevgi seline boğmadığıız kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çoban şans eseri buldu! Tam 470 metre uzunluğunda
Togg'un limuzin versiyonu görüntülendi!