Samsun'da sıcaklıklar 22 derece düşecek

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü hafta sonu hava sıcaklığının Samsun'da 16 ila 22 derece düşeceğini belirterek, ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşı uyardı.

Samsun'da sıcaklıklar 22 derece düşecek
Samsun'da sıcaklıklar 22 derece düşecek
GİRİŞ 15.03.2013 18:48 GÜNCELLEME 15.03.2013 18:48

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Musa Asan yaptığı yazılı açıklamada, bölge genelinde Ege Denizi üzerinden gelen yağışlı havanın yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına gireceğini söyledi.

Kastamonu bölgesindeki yağışların cumartesi günü Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olacağını tahmin ettiklerini belirten Asan, "Sıcaklıkların hafta sonunda hissedilir derecede 16 ile 22 derece azalacağı tahmin ediliyor. Pazar günü gece ve sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don bekleniyor. Beklenen kuvvetli yağışlar, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hafta sonundan itibaren hissedilir derecede beklenen sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuzluklara karşı yani ani sel, su baskını, yıldırım, baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kars'ta köylülerin hemen önüne yıldırım düştü
Kassam Tugayları İsrail'e ait bir "Apache" tipi helikopterini hedef aldı