Gündoğdu: Memur, pazartesi serbest kıyafetle gidecek

Ahmet Gündoğdu, 18 Mart Pazartesi gününden itibaren devlet dairelerinde memurların sivil kıyafetle çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Gündoğdu: Memur, pazartesi serbest kıyafetle gidecek
Gündoğdu: Memur, pazartesi serbest kıyafetle gidecek
GİRİŞ 16.03.2013 00:32 GÜNCELLEME 16.03.2013 10:46
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 'Pazartesiden itibaren bu yönetmeliği (Kamu Kurumlarında Çalışan Personelin Kılık, Kıyafet Yönetmeliği) yok sayarak, devlet dairelerinde sivil kıyafetle görev yapmaya başlayacağız' dedi.

Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz' konulu konferans için Eskişehir'e gelen Gündoğdu, Vali Kadir Koçdemir'i makamında ziyaret etti.

Gündoğdu, ziyaret sonrası valilik çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarına kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle geçen yıl mart ayında başlattıkları 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasında toplanan 12 milyon 300 bin imzayı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim ettiklerini anımsattı.

Gündoğdu, bugün ise 11 genel başkanla bir karar aldıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

'18 Mart Pazartesi gününden itibaren anayasaya, evrensel hukuka aykırı, kadınların ayakkabısının topuk boyunu belirleyen, neredeyse ayakkabı numarasına kadar karışan, erkeklerin bıyık biçimine, favorilerine, giydiği kumaşın cinsine karışan, 82 model darbe ürünü bu yönetmelikten kurtulmak istiyoruz. Pazartesiden itibaren bu yönetmeliği yok sayarak, devlet dairelerinde sivil kıyafetle görev yapmaya başlayacağız. Ardından da bu yönetmeliğin kaldırılış haberini bekleyeceğiz. Bu kararımızın, kuruluş ve kurtuluş şehrimiz Eskişehir'den ilk duyurusunu yapmış olalım.'

'Türkiye'de, eş kontenjanından kadın olgusu var' diyen Gündoğdu, şöyle devam etti:

'Yani başörtülü kadın, cumhurbaşkanı eşi, başbakan eşi, milletvekili eşi, memur eşi olabilir. Ama bu örtüsüyle bunların kendisi olamaz. Eğitim, çalışma ve siyaset hakkı kutsaldır. Ama bu, başörtülü kadına yasaklanmıştır. Halbuki, biz 80 yıl önce kadına seçme seçilme hakkını vermişiz. Bugün ne giyeceğine karışma hakkını kendimizde görüyoruz. Bu ucube yönetmelikten kurtulmak istiyoruz. Bu millet, 12 Eylül 2010 referandumunda anayasa değişikliği yapmıştır. Şimdi bu anayasal ve yasal dayanağı olmayan yönetmeliğin kaldırılmasını istiyoruz.'

AA

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • cesur malatyalı 11 yıl önce Şikayet Et
    eleştirmek için değil yorumum. mantık yürütüyorum ssk ya girdim içeride kravatlı yok masa arkası önü aynı şahsiyetler iki kişi masada oturuyor memur olduğu belli değil soruyorum elimdeki belgeyi adam ben misafirim diyor yanındakine soruyorum ben anlamam diyor kurum sadece ismen kalabalık olduğu için ssk dedim şimdi biz kiminle muhattap olacağız.. hani özgürlük adına muhazzam bişey ama bizim halkımız ırak gibi mısır gibi özgürlükle uğraşırken elindekinden olmasın ... şüpheciyiz bu hükümet başörtüsü için sağolsun düzenlemeyi yaptı yarın başka düşüncede biri gelirse ne olacak korkumuz yok tabi fakat bu olayı çıkarı için kullanan çok olacak korkusu hep olacak selam ve dua ile..
    Cevapla
  • murat toprak 11 yıl önce Şikayet Et
    ŞU ANDA KİM UYUYOR BU YASAĞA. Şu anda bayan öğretmenler,tayt ile,kot pantalon,çeket ile ,terlik tarzı papuçlarla,mını etek gıbı kısa eteklerle,her tarafını bellı eden dar pantolon veya gıysılerle ,öğrencıler ise bu konuda hocalarıyla yarışı bır hal ile okullarına gıdıyorlarken;Bir hanım öğretmen baş örtüsüyle okuluna gıdınce kara buyucu oculer tepesıne cullanıyorlar,YASSAĞ HEMŞEHRİM,YASSAĞ"dıyorlar.Pekı kanunda öğretmenlerın kılık kıyafetlerı bellı ıken kım uyuyor kı ,denıldıgınde onlar modern ve bırılerının ıstedıgı sekle sokulmuş ınsanlar ,sen bu sekılde gıremezsın,denılıyor.YANI YASSAĞ SADECE DINDARA ,MUSLUMANA UYGULANAN BIR SEY OLUP,ÖZGÜRLÜK ULKESI VEYA DIN ÖZGÜRLÜĞÜ DIYORUZ...NERDEEEE...
    Cevapla
  • murat toprak 11 yıl önce Şikayet Et
    TAM DA ADAMINA VERMİŞSİNİZ İMZALARI!. Bu bakan Faruk Çelik efendi ye imzaların verilmesinden ben bu işin akamete uğrayacağını anlıyorum.Çunku bakan efendı ,Devletçi bir kafaya sahıp gıbı gelıyor.İşte kendı sözü:"Bu ülke de 800 tl ile geçinilir" O zaman Bu faruk çelik efendiye vereceksın 2 sene 800 tl maaş hadi geçin de sözünde dur,öyle oradan buradan bır seyler atma,diyeceksın...Dolayısıyla kendılerı 20 bın tl ye yakın maaşlar geçinemezken bu garıbanlara 800 tl ıle gecın demek ,saygı sınırlarını aşan bır konuşmadır...Alevilerle ilgili çalıştay konusunda açıklamaları da böyleydı,Cümleleri hep karşı tarafın gözüne girmeye çalışan kişinin cümleleriydi...Bıraz da KENDIN OL sn bakan efendı...
    Cevapla
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    HAYDAR, O KADAR DEMOKRASİ BU ÜLKEDE OLMAZ.... Bir kaç nesil geçmesi, dinazorların ve de faşoların(dikta zihniyetlilerin) ölmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • mustafa çınar 11 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsüne özgürlük. Amaç kamuda başörtüsü özgürlüğüdür. Destekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı