Hangi ilde kaç cemevi var? LİSTE

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün İçişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'deki cemevleri sayısını çıkarttı.

Hangi ilde kaç cemevi var? LİSTE
Hangi ilde kaç cemevi var? LİSTE
GİRİŞ 16.03.2013 06:56 GÜNCELLEME 16.03.2013 09:25
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

TBMM'de cemevi açılması mücadelesini sürdüren CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Bilgi Edinme Yasası kapsamında Türkiye'deki cemevleri sayısal profilini ortaya çıkardı.

İSTANBUL'DA 64 CEMEVİ VAR
3 bin 113 caminin bulunduğu İstanbul'da cemevi sayısı 64. Tunceli'de cem evi sayısı 8. İki adet cemevi inşaatı sürüyor. Tekirdağ'da da üçüncü bir cemevi için inşaatı yapılıyor.
 
81 İLİN 31'İNDE CEMEVİ YOK
Aygün aktardığı verilere göre 81 ilin 31'inde Alevilerin mekansal imkan olarak kendilerini ifade edebilecekleri hiçbir yer bulunmuyor.

Bu iller ise şöyle; Afyonkarahisar, Ağrı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Bolu, Erzurum, Giresun, Hakkari, Hatay, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Mardin, Muğla, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Trabzon, Van, Aksaray, Karaman, Batman, Şırnak, Bartın, Karabük, Kilis, Düzce

EN ÇOK CEMEVİ OLAN 3 İL
En çok Cemevinin bulunduğu ilk üç il Tokat (172), Çorum (90) ve Sivas (71). İstanbul'da ise 64 Cem Evi var. İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 08.03.2013 tarihli Türkiye genelindeki cemevi sayısı ve illere göre dağılım tablosu şöyle:

Amasya (49), Ankara (40), Antalya (7), Aydın (13), Balıkesir (19), Bingöl (3), Burdur (1), Bursa (12), Çanakkale (1), Çankırı (8), Denizli (4), Diyarbakır (3), Edirne (1), Elazığ (6), Erzincan (13), Eskişehir (22), Gaziantep (8), Gümüşhane (1), Isparta (9), mersin (3), İzmir (26), Kayseri (4), Kocaeli (11), Konya (1), Kütahya (8), Malatya (18), Manisa (10), Muş (15), Nevşehir (8), Ordu (30), Sakarya (1), Samsun (17), Tekirdağ (2), Tunceli (8), Şanlıurfa (4), Uşak (1), Yozgat (36), Zonguldak (10), Bayburt (4), Kırıkkale (10), Ardahan (19), Yalova (2), Osmaniye (1).

İşte Aygün'ün açıklamış olduğu o liste;


YORUMLAR 15
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    KARIŞTIRMACI gazetecilerden sonra, birde bu KARIŞTIRMACI VEKİLLER türedi !!. Gerçi önceden de vardı bazı örnekler (kamer genç gibi) ,son zamanda iyice ortam germe misyonları ÖNE çıktı.ANLAŞILIYORKİ SORUNLARINI TEK TEK ÇÖZEN ,GÜÇLENEN bir TÜRKİYE İSTENMİYOR !!! yoksa bu kadar anlamsız kışkırtma çabasının hiçbir MANTIĞI YOK ! Ayrıca listede görülen TUNCELİ de 8 cemevi ENTERESAN.Cami zaten yok,her yerde DAYATTIĞINIZ cemevi talebi MENBAINIZDA yoksa bu bir tek anlama gelir,artık Hz. ALİ (k.s)' siz alevilik aşamasından tamamen DİNİ BOŞVEREN DEVRİMCİ(?) kominist aşamaya GEÇİŞ başarıyla sağlanmış.NE MUTLU SİZE(!) gözden perdenin kalktığı güne kadar, VAR BİRAZDA SEN OYALAN ..
    Cevapla
  • süleyman taşcı 11 yıl önce Şikayet Et
    HZ.ALİ RADİYALLAHU'ANHA.. BUNLARIN DERDİ.başka ülkemizde ermeni asala örgütünün devamı olan PKK dan sonra şimdide böyle bir sorun varmış gibi ÜLKEMİZİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAYA çalışıyorlar.sözde İBADET HANE ibadet olan yerde kadınlar ortada dönüyo erkeklerde seyrediyo ?bumu ibadet ? eğer bir insan müslümanım dıyosa ibadet yeri camii dir ALİYİ seven ali gibi yaşar namaz kılar oruç tutar zekat verir parası varsa hacca gider ve davası da HZ.ALİ GİBİ islam davası olur.sakın ola benim memleketime açmayı denemeyin .çünki RİZELİLERİN hepsi ALİYİ sevdiği için camii ye gidiyo sizin eviniz boş kalır..
    Cevapla
  • Seyhzade 11 yıl önce Şikayet Et
    Cok mu talep var. Cem evlerine giden cokmus gibi bir izlenim yapmanin anlami ne
    Cevapla
  • sabri erdoğan 11 yıl önce Şikayet Et
    Cem evi yaptılarda yapmamı denildi.. Burada asıl konu saptırılıyor. Cem evi yapmak istedilerde yapmamı denildi. Bağışlarla bunu yapın. Ama devletten bu konuda destek isteyemezsiniz. Cem evini devlet yapacaksa kilise, havra, dergahlar hata zerdüş lere bile ibadet hane de yapmak durumundadır. Kaldıki camileri genelde hayırseverler ve cami cemaati veya o bölgedi halkın bağışlarıyla inşa ediliyor. Sadece burada çalışan imamların maaşını devlet ödüyor. Buyursunlar kendi paraları ile arsasını alsınlar ibadethanelerini yapsınlar.
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 11 yıl önce Şikayet Et
    istemem... memleketimde caminin dışında acaip bi ibadet şekli olacak istemem.. Hz. Ali Kahrından ölüyordur nitekim kendisi camide ibadet ederdi.. evinde değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı