Heyelan Bingöl'ü vurdu, 7 gündür su yok!

Bingöl'ün Karlıoava ilçesine bağlı Kürük köyünde meydana gelen heyelan sonucunda Bingöl'e gelen isale hattında su kesintisi yaşanıyor. Şehirde yaşayan vatandaşlar su kesintisinden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Peki Bingöl'deki su sıkıntısı ne zaman sona erecek?

GİRİŞ 20.03.2013 08:44 GÜNCELLEME 20.03.2013 10:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi...

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Devecik (Kürük) Köyü'nde şehir merkezine gelen isale hattında heyelan oluşması sonucu 14 Mart 2013 Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren su sorunu yaşandı. Heyelana maruz kalan bölgenin onarım çalışmaları devam ediyor. 

Yaşanan heyelan afeti ve su sorunu ile ilgili açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, çalışmaların zor şartlar altında yapıldığını söyledi.

"ÖMRÜMÜN EN SIKINTILI GÜNLERİ YAŞIYORUM"

Haber7.com'a özel açıklama yapan Atalay, maddi olarak hiçbir sıkıntılarının olmadığını, fiziki sıkıntılar yaşandığı dile getirdi. Doğal afetin getirdiği problemden dolayı ömrünün en sıkıntılı günlerini yaşadığını belirten Atalay, "Komple bölgede oluşan heyelan, isale hattını kullanılamaz hale getirdi. Bu alanın yaklaşık 100 metrelik bir bölümü yapıldı. Diğer kısımlardaki isale hattının da kullanılamayacak halde olduğu, bu arada daha önce kullanılabileceği düşünülen mevcut isale hattında da tümüyle yenileme ihtiyacı oluştuğundan, bu kısmında yenileme çalışmaları devam ediyor. Bölgede yağışların da etkisi ile heyelanın ilk günden beri devam ettiği, arazide de bire bir gözlemlendiği için daha esnek bir malzeme türü olan polietilen borularla bu hattın yapımı devam ettirilmektedir. Polietilen borular belli bir sıcak derecesinin üzerinde ancak kaynaklanabildiği için günün belirli saatlerinde bu kaynak yapılabiliyor. Bu nedenle bütün imkanlarımızı zorlamamıza rağmen bu yapım belirli bir zaman alacaktır. Bir afet hali olan bu durumda belediyemiz ve ekiplerimiz insan üstü bir gayretle bu çalışmalara devam etmektedirler" dedi.

MEVSİM KOŞULLARI ZORLUYOR!

Gece gündüz demeden çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Başkan Atalay, "Yaklaşık 100 metrelik bir alanın isale hattı yenilenmiş, 17 Mart 2013 Pazar günü saat 24.00'te su denenme maksadıyla şebekeye verilmiştir. Yapılan kısmın dışındaki tüm bölgede hasar oluştuğu anlaşıldığından diğer bölümlerin de polietilen borularla yapımına devam edilmektedir. Burada kamuoyunun bilmesi gereken husus; bu afetin boyutlarının ne kadar büyük olduğu ve yapım imkanlarının da arazi ve mevsim şartlarından dolayı ne kadar zor olduğu konusudur" ifadelerini kullandı.

TOPLUM YAŞAM ALANLARINA SU TAŞINIYOR

Metan, Mirzan ve Şemo Deresi içme suyu kaynakları ile bütün park ve diğer yerlerdeki sondaj kuyularının aktif hale getirildiğini anımsatan Atalay, ''Hastaneler, okullar, camiler, pansiyonlar ile ilgili de itfaiye araçlarımız su taşıma yapıyor. 2 itfaiye aracımız ve İl Özel İdaresi'nin bir taşıma aracıyla bahse konu yerlere su veriyoruz. Bunun dışında evlere ve sitelere tankerlerle kesinlikle su veremiyoruz. Bu suyu da İtfaiye Müdürlüğü'ndeki su depomuzdan verebiliyoruz. Oradaki suyumuz bu yerlere ancak yetiyor. Bunun da halkımız tarafından anlayışla karşılanacağına inanıyoruz'' dedi.

ÇEŞME BAŞINDA UZUN KUYRUKLAR

Bingöl'de yaşanan 1 haftalık su kesintisi vatandaşları büyük bir mağduriyete sürüklerken, vatandaşlar şu ihtiyacını karşılamak için çeşme başlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Kadın, erkek, çoluk, çocuk demeden çeşme başına gelen Bingöllüler, plastik su bidonları ve damacanalarla su taşıdı. 

Şehrin bir numaralı tartışma konusu olan su sorununa tepki Bingöl'ün çeşitli yerlerine asılan pankartlarla da protesto edildi. Bingöl Genç Fenerbahçeliler Derneği'nin olduğu binaya asılan 'Bingölümüz var içecek suyumuz yok' pankartı dikkatlerden kaçmadı. 

 

omer.sut@haber7.com

Haber 7

YORUMLAR 7
  • KADIR ejderha 11 yıl önce Şikayet Et
    al benden de o kadar. Bingölde insan hayatını kıymeti hiç yok. buradaki devlet hizmeti. diğer illerden 20 yıl geriden geliyor.
    Cevapla
  • metin turan 11 yıl önce Şikayet Et
    sahipsiz BİNGÖL. veysel bingöl'e sonuna kadar katılıyorum.Yollar köstebek yuvası heryer.Su ise sadece heyalandan dolayı değil yıl boyu mutant bi şekilde kesiliyor.Ramazanda bile su kesintilerini hatırlıyorum.Sahipsiz Bingöl türkiye nin en sahipsiz İL-i...İl demeye dilim varmıyor ama...
    Cevapla
  • dogan 11 yıl önce Şikayet Et
    selahatin bey. Bingöl belediye başkanı akp den dikkatini çekerim
    Cevapla
  • KEMAL KEMAL 11 yıl önce Şikayet Et
    Seçim Zamanı Oy İstemeyi Siyaset Zanneden Anlayışın; İş Hizmete Gelince Düştüğü Durum . Yerel haberlere de değindiğiniz için teşekkürler. Aslında Belediye Başkanına değil de, Bingöl halkına sormak lazım "siz bir haftadır ne zorluklarda yaşıyorsunuz diye" Bu durum İstanbulda olsaydı Belediye hizmetini iyi bilen Kadir TOPBAŞ buna bir çözüm bulurdu. Ama Serdar ATALAY gibi Belediye hizmetlerini yerine getiremeyen işi sadece tirübünlere oynamak olarak gören bir Belediye Başkanı; olay yerine ekip gönderdik, çalışmalar sürüyor diyor. Kimi Kandırıyor ki; videolarda görüldüğü gibi olay yerine 1 makine ve 5-10 profosyonel olmayan, rastgele işçi götürülmüş. Hangi çağda yaşıyoruz 1 haftadır gerekirse İstanbul ya da Ankara'dan bile ekip getirilebilirdi. Bu hükümet bu kadar aciz ve maddi olanaklardan yoksun değil. ama Belediye Başkanı kimse duymaz diyerek bir haftadır acemice çalışmalar yürütüyor. Şimdi medyaya lanse olunca açıklama yapma ihtiyacı hissediyor.
    Cevapla
  • Selahaddin 11 yıl önce Şikayet Et
    maalesef belediye.... AKPnin batı belediyeleri arı gibi çalışırken doğu belediyeleri çalışma konusunda sıfırlar,daha çok başka meşguliyetleri var.doğuda bdp batıda akp belediyeleri iyi çalışıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor