Bakanlık Anne Sütü Bankası projesini rafa kaldırdı!

Sağlık Bakanlığı'nın uygulama ya koymadığı düşündüğü Anne Sütü Bankası projesi gelen tepkiler üzerine rafa kaldırıldı. Bakanlığın bu uygulamada izleyeceği yeni yöntem ise 'Süt Anne Merkezleri'...

Bakanlık Anne Sütü Bankası projesini rafa kaldırdı!
Bakanlık Anne Sütü Bankası projesini rafa kaldırdı!
GİRİŞ 27.03.2013 13:20 GÜNCELLEME 27.03.2013 14:20
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplum Ruh Sağlığı Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ‘Ulusal Toplum Ruh Sağlığı Sempozyumuna' katıldı. Bakan Müezzinoğlu, sempozyum çıkışında gazetecilerin soruları cevapladı.

"SÜT KARDEŞLİĞİ İLE İLGİLİ 1-2 AY İÇİNDE YASAL DÜZENLEMEYİ YAPACAĞIZ"

Süt kardeşliği ile ilgili çalışma hakkında Bakanlar Kurulu'na sunum yaptığını değerlendirmeler üzerinde çalışıldığını anlatan Müezzinoğlu, "Bakanlar Kurulumuzdan ve Başbakanımızdan bu konu ile ilgili yasal çalışmaları başlatmamız yönünde bakış açısını aldık. Önümüzdeki 1-2 ay içinde yasal çalışmayı yapacağız. Önce hukukçularımızla mutfak çalışmasını yapacağız 1-1,5 ay sonra mutfaktan ne çıktığını sizlere takdim edeceğiz. Başbakanımız konu ile ilgili gerek uygulama gerekse tedbir ayağından ideal bir çalışmayı yapmamızı istedi." şeklinde konuştu.

"SÜT ANNE MERKEZLERİ KURULACAK"

Süt Kardeşliği projesi ile ilgili bakış açısı sorulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise şunları söyledi; "Bakanlar Kurulu'nun bir üyesi olarak biz görüşlerimizi bildirdik. Uygulamada toplumun kafa karışıklığının giderileceği soy ağacının devam etmesi ve özellikle bizim inançlarımıza göre süt kardeşliğinin harem dairesi içerisinde karıştırılmaması gerekiyor. Bunun karıştırılmayacağı tedbirlerin alınması gerekiyor. Yasal altyapının oluşması önemli. Oluştuğu zaman prematüre doğan ve birçoğu ölen çocuklarımızın hayatını kurtarmış olacağız. Toplumdaki kafa karışıklığını giderecek teme altyapı hem hukuki hem de uyulama boyutundaki takip sistemini izleme ve değerlendirme sistemini iyi oluşturduğumuz zaman adına da banka demeyeceğiz. Sütanne merkezleri olacak. Anne sütü endüstriyel bir ürün değil. Çok önemli bir işlevi var anne sütü bizim inançlarımıza göre çok farklı mukaddes bir tarafı var. Tanımlamalar ve kelimeler bu bakımdan önemli."

Süt kardeşliği projesinin adının değiştirildiğini bu çalışmaya 'Süt Anne Merkezleri' denileceğini belirten Müezzinoğlu, "Bizde süt anneliği toplumsal bir cümle. Süt anne merkezlerini kurarak süt kardeşliği projesini güçlü hale getireceğiz. Kuracağımız hastanelerimizin bebek yoğun bakım servislerinde veya kadın doğum servislerinde 'Süt Anne Merkezleri'ni kuracağız ve süt kardeşliği projesini güçlü hale getireceğiz." dedi.

HABER 7 UYARMIŞTI

Sağlık Bakanlığı'nın Anne Sütü Bankası projesine en sert tepki İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit'ten geldi. Avrupa Birliği'ne uyum müktesabatı altyapısıyla toplumun kökünün dinamitlendiğini ve din olgusunun boşaltıldığını belirten Akşit, "Bu proje dini silme projesidir" demişti.

Üç çocuktan sonra fark eden adam

Projeye şiddetle karşı çıkan ilahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, Adapazarı'nda başına gelen olayı şöyle aktardı: "Adam üç çocuktan sonra evlendiği hanımının süt kardeşi olduğunu anlamış ve müftüye gitmiş. Müftü, 'Boşanmalısın' diyemediği için bana göndermiş adamı. 'Ben karımı çok seviyorum, ne yapmalıyım?' diye sordu. 'Defol karşımdan, hemen boşan' dedim. Adam, 'Boşanmayacağım' diye tutturdu. Buyurun cenaze namazına. Böyle bir şey vuku bulursa, bunun vebali bu uygulamaya start verenlerindir."

Sağlık Bakanlığı'nca uygulanmaya çalışılan Anne Sütü Bankası projesinin, Avrupa Birliği'nce Türkiye'ye dayatılan başlıklardan birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Cevat Akşit, "Türkler, İslam'a girdiği günden bu yana Ehli Sünnet itikadında Hanefi mezhebinde olmuşlardır. Kur'an ve Sünnet'e dayalı bir uygulamayı, itikadı gerçekleştirmişlerdir. Batılı bu inancımızda olunca hiçbir zaman önümüzde duramamıştır. Şimdi Müslümanları paramparça edebilmenin sosyolojik projeleri uygulanmaya çalışılıyor. Anne Sütü Bankası projesi de bunlardan birisidir" demişti.

YORUMLAR 30
  • süleyman ÇAKIR 10 yıl önce Şikayet Et
    narkozlu yorumcular!!!. daha geçen günlerde bu süt bankası haberi yapıldığında şu aşağıdaki vatandaşlardan hiçbirinin karşı görüş yorumunu okuyamadıydım. haber7 bu haberi olumsuz bir şekilde vermese yine bunlar olumsuz yorum yazmazdı. belki de olumsuz yorumları yayınlamıyor haber7 bilemiyorum ama.
    Cevapla
  • mehmet karaçöl 10 yıl önce Şikayet Et
    kadın çiftliğimi kuracaklar ?. böyle saçmalıkmı olur kadın çiftliğimi kuracaklar dinen caiz değil herkes kardeş olur bide sağlıklı da olmaz
    Cevapla
  • Mehmet Akif 10 yıl önce Şikayet Et
    in out. Akdağ In Müezzinoğlu out
    Cevapla
  • Mehmet Akif 10 yıl önce Şikayet Et
    Müezzinoğlu Yunanistanda kalsın. Sayın bakan ısrar ettiğiniz bu uygulamayın gidin Yunanistan'da yapın Yada bilmediğiniz konuyu bir bilene sorun
    Cevapla
  • FIRAT DICLE 10 yıl önce Şikayet Et
    seytana sorarlar. Bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz? seytan saskinlik icinde "Bu haberi duyduktan sonra emeklilik vaktimin geldigini anladim" der
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?