İzmir Valiliği'nden kılık kıyafet genelgesi

İzmir Valiliği bazı basın yayın organlarında, valiliğin 20 Mart'da yayınladığı genelgeyle kamu kurumlarında başörtüsü yasağı getirdiği yolundaki haberlere açıklama getirdi.

İzmir Valiliği'nden kılık kıyafet genelgesi
İzmir Valiliği'nden kılık kıyafet genelgesi
GİRİŞ 29.03.2013 20:12 GÜNCELLEME 29.03.2013 20:12

İzmir Valiliği adına yapılan yazılı açıklamada genelgenin, valiliğe yapılan yazılı başvuru sonrasında, 25 Ekim 1982 gün ve 17849 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve halen yürürlükte olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin ilgili maddelerinin hatırlatılması amacıyla yayımlandığı belirtildi.

Açıklamada, 'Serbestliğin geniş bir yaşam alanı bulduğu günümüz Türkiye'sinde Valiliğimizce; insanın özel yaşamına, giyim ve kuşamına dair herhangi bir düzenleme, sınırlama ya da yasaklamanın getirilmesi de söz konusu olamaz. Haberde iddia edildiği gibi söz konusu genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların kılık ve kıyafetlerine ilişkin herhangi bir yeni düzenleme, sınırlama ya da yasaklama getirilmemiştir.

Söz konusu genelgenin dağıtımında ise; Valiliğimizce yayımlanan tüm genelgelerdeki 'dağıtım prosedürü' uygulanmıştır. Haberde iddia edildiği gibi, genelgenin herhangi bir kuruma özellikle gönderilmesi söz konusu değildir' denildi.

Haberlerde genelgenin Ege Ordu Komutanlığı'na da gönderildiği iddia edilmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim