Zirve Yayınevi davasında 'tehdit' dialoğu!

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 63. duruşmasında, tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından ek delil klasörlerindeki ses kayıtlarının dinlenmesine başlandı.

Zirve Yayınevi davasında 'tehdit' dialoğu!
Zirve Yayınevi davasında 'tehdit' dialoğu!
GİRİŞ 02.04.2013 18:44 GÜNCELLEME 02.04.2013 18:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık muvazzaf asker binbaşı Haydar Yeşil'in Kırşehir'de yaşayan kayınbiraderi tarafından teslim edilen hard diskteki ses kayıtları dinlendi. Mahkemede, ilk olarak Malatya Jandarma Alay Komutanlığı'nda yapıldığı ve İnönü Üniversitesi rektörlük seçimleri öncesinde jandarma istihbarat görevlileriyle bir üniversite çalışanı arasında geçtiği ileri sürülen diyalogların bulunduğu ses kaydı dinletildi.

Rektör adaylarının isimlerinin geçtiği ve adaylar için ''sağcı'', ''solcu'', ''İslamcı'' gibi ifadelerin kullanıldığı ses kaydının dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı Hayrettin Kısa, tutuklu sanıklar Haydar Yeşil, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Ülger ve İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat'a kayıttaki seslerin kime ait olduklarını bilip bilmediklerini sordu.

Yeşil, böyle bir kaydı hatırlamadığını, Ülger de diyaloglardan bilgisi olmadığını iddia etti.

''Beni tehdit ediyorsunuz''

Mahkeme başkanının sorusunun kendisine ''zul'' olduğunu söyleyen Ruhi Abat ise ilgisi olmayan konularla alakalı sorular yöneltildiğini savundu.

Mahkeme başkanı Kısa'nın, ''Soru çok açık. Tanıyor musun? Tanımıyor musun? Tanımıyorsan 'tanımıyorum' der geçersin. Heyeti zan altında bırakacak ifadeler kullanma. Bu davranışların karar aşamasında aleyhine olur'' sözü üzerine Abat, ''Üniversiteyle ilgili her şey benden biliniyor. En başından beri bu iftiralar nedeniyle buradayım. Bu ses kaydının benimle ne ilgisi var? Siz beni tehdit ediyorsunuz. Cezamı artırmakla tehdit ediyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

Misyonerlerin niteliklerine ilişkin konuların konuşulduğu bir ses kaydının da dinletildiği duruşmada, mahkeme başkanı Kısa, Ülger'e ses kaydındaki diyalogda kendisinin olduğu yönünde iddialar bulunduğunu hatırlattı. Ülger ise iddiaları reddetti.

YORUMLAR 1
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    karadayı savcısı da böyle demişti hatırlarsanız.. hep öyle derler..yapmadım,etmedim, görmedim,bulunmadım,dışardaydım,ben değilim.kediydi kedi..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...