El freni unutulunca 40 kilometre başıboş gitti

Adana'da büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Tek vagonlu lokomotifi kullanan iki makinist, el frenini çekmeden Çiftehan mevkiinde ihtiyaç gidermek için lavaboya gidince tren yaklaşık 40 kilometre yokuş aşağı indi.

El freni unutulunca 40 kilometre başıboş gitti
El freni unutulunca 40 kilometre başıboş gitti
GİRİŞ 06.04.2013 12:42 GÜNCELLEME 06.04.2013 12:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Adana'da el frenini çekmeden ihtiyaç gidermek için lokomotiften inen makinistler nedeniyle faciadan dönüldü.

Ulukışla'dan Adana istikametine giden tek vagonlu lokomotifi kullanan iki makinist, el frenini çekmeden Çiftehan mevkiinde ihtiyaç gidermek için lavaboya gidince tren yaklaşık 40 kilometre yokuş aşağı indi. Sahipsiz kalan lokomotif, Adana'dan gelen Çukurova Ekspresi ile kafa kafaya çarpışmaktansa son anda Belemedik bölgesinde makasın boşa alınmasıyla raylardan çıkartılarak engellendi.

2 gün önce meydana gelen olay Çiftehan bölgesinde makinistlerin ihtiyaç gidermek için lavaboya gitmesiyle başladı. Makinistlerin el frenini çekmeyi unuttukları lokomotif yokuş aşağı hareket ederek yol aldı. Lavabodan geldiklerinde treni yerinde bulamayan makinistler, hemen durumu amirlerine telefonla bildirdi.

Yaklaşık 40 kilometre kendi başına giden lokomotifin karşı yönden gelen Çukurova Ekspresi'yle çarpışmaması için Belemedik bölgesinde raylarda makas değiştirildi. Makinistsiz lokomotif raylardan çıkarılarak boşluğa yönlendirildi. Görevliler 5 dakikalık gecikme olması halinde iki trenin çarpışmasının önüne geçilemeyeceğini öğrenildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 7
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    İYİKİ HIZLI TREN DEĞİLDİ. Onuda bozarlar, merak etmeyin. hızlandırılmış tren kazasında virajda yavaşlaması gerektiği halde yapraklayan trende gaza basılmasını unutmadık.
    Cevapla
  • alper kahraman 11 yıl önce Şikayet Et
    ben bu haberin neresini düzelteyim.. 1.) Çukurova Ekpresi Hacıkırı durağında güvenli makasa alındı (ben trendeydim). 2.) Olay 2 gün önce meydana gelmedi, bugün oldu bugün. 3.) Tren Çiftehandan kontrol hareket edip hızlandığında tüm geçiş yolları kapatılarak güvenlik önlemlerinin alındığını öğrendik. 4.) Trenin durdurulamayacağı anlaşılınca verilecek en mantıklı karar raydan çıkarmaktı ve bunun için en uygun yerde Belemedik durağıydı. Makinistler yanlış yapmış ama treni durdurmak için yapılanlar A'dan Z'ye hepsi doğru.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    eee geçmiş olsun, devletimizin parası çok . çok çok bir lokomotif ve bir vagon kaybetmişiz., lan ikisi birdenmi gider lavobaya.?
    Cevapla
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    2 yil once izledigim bi filimde de ayni olmus idi. bu tip olaylar sik olmasada oluyor amma benim anlamadigim bir tren normalde 1 sinyali izinsiz gecer ise otomatik olarak durur en azindan modern dunyada boyledir burdan su anlam cikiyor bizde sadece ray ve lokomotif var alt yapi yok normalde 1 tren asla bos gitmez ilerlemesine yariyan kol 5 saniye biraksan rapor yapar 10 saniyeden sonra acil fren yapar bu onlem makinistlerin olasi rahatsizliklari oldugunda tren basi bos kalmasin diye alinmisdir
    Cevapla
  • emir mehmed 11 yıl önce Şikayet Et
    tüm sorumlular alınsın görevden. bu lokomotiflerin tanesi 4-5 milyon AVRO. adam bir hacetini gorecek diye kamu malı talan edilmez. makinistlerin kimi de içkili arac kullanıo.cok pahalı araclar bunlar. üc bes kendini bilmez adam bu kadar rahat olmasın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri