Süper Savcı Gök'ün imza attığı 9 büyük operasyon

Samsun'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, kaldığı Adliye Lojmanları'ndaki evinde ölü bulundu. Savcı Gök, 9 önemli operasyonda düğmeye basan isim olmuştu.

Süper Savcı Gök'ün imza attığı 9 büyük operasyon
Süper Savcı Gök'ün imza attığı 9 büyük operasyon
GİRİŞ 13.04.2013 07:49 GÜNCELLEME 13.04.2013 08:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bir süredir karaciğer yetmezliğinde tedavi gören Murat Gök, görev yaptığı İzmir'de özel yetkiyle çok sayıda operasyona imza atmıştı. 2009 yılından bu yana da Samsun'da görev yapıyordu.

İki yıl boyunca Özel Yetkiyle görev yaptığı İzmir Adliyesi'nde, belediyeler de dahil, kamu kurumlarındaki suç örgütlerine yönelik operasyonlarla adını duyuran ve 'Süper Savcı' lakabıyla anılan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca özel yetkileri alınarak düz savcı olarak 2009 yılında Samsun'a atandı. Samsun'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nda zaman aşımı incelemesine bakarak görev yapan ve özel koruma ile gezen Murat Gök, bir süredir karaciğer ve böbrek yetmezliği, bel fıtığı ve psikolojik tedavi görüyordu.

Bir süre Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Murat Gök, bugün İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi'ndeki Adliye Lojmanları'ndaki evinde ölü bulundu. Adliyeden kendisini ziyarete giden çalışma arkadaşlarının kapıyı çalması üzerine açan olmayınca çilingir yardımı ile eve girdiklerinde, Gök'ün cansız bedeni ile karşılaştı.

Eşinden boşanan ve 1 çocuğu olan savcı Murat Gök'ün ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Savcı Gök'ün İzmir ve Ege Bölgesi'nde başlattığı operasyonlar

Anafor: İzmir polisinin Murat Gök`ün koordinasyonunda 11 ilde düzenlediği bu operasyonda 67 kişi gözaltına alınmıştı. Skorsky helikopterle çiftliğine baskın düzenlenen çete elebaşı A.T.B. ve sevgilisi, Çeşme'deki beş yıldızlı bir otelde yakalanmış, mahkemeye çıkarılan 39 kişiden sekizi tutuklanmıştı. Ardından Savcı Gök'ün itirazı üzerine 11 kişi daha tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Cezaevi: İzmir'in Urla ilçesindeki ceza ve tutukevinde bazı gardiyanların, bazı mahkumlarla işbirliği yaparak içeriye uyuşturucu ve cep telefonu sokarak pazarlama gibi suçlara karıştığ iddiaları üzerine Savcı Murat Gök, geniş çaplı soruşturma başlatmıştı. Operasyonda başgardiyan ve dört infaz koruma memuru tutuklanmıştı.

Şafak: İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar beldesinde 400 jandarmanın katıldığı operasyonla 600 milyon liralık yolsuzluk ortaya çıktı. İhbarları değerlendiren Savcı Murat Gök, operasyon için bu defa jandarmaya görev verdi. Operasyonun ardından aralarında Kaynaklar Belediye Başkanı ve İlçe Jandarma Komutanı'yla Tapu Müdürü'nün de bulunduğu 19 kişi tutuklanmıştı.

Terör örgütü operasyonları: Savcı Murat Gök, terör gruplarına da ağır darbeler vurdu. Özellikle DHKP ve PKK'ya yönelik önemli operasyonlar yaptıran Savcı Gök, 10 ayda 55 teröristi tutuklattı.

Kumsal: İzmir'in Çeşme ilçesinde beach clup ve plaj ihalelerine fesat karıştırıldığı, alınması için kanundışı yollara başvurularak rant sağlanmaya çalışıldığı iddialarını araştıran Savcı Murat Gök, operasyon için düğmeye bastı. Jandarma tarafından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 25 zanlıdan 11`i tutuklanmıştı.

Rıhtım: Polisin teknik takip ve istihbaratı sonucu iki ayrı adam öldürme, alıkoyma ve fidye isteme, beş ayrı adam yaralama, iki ayrı iş yerini ele geçirme, dört ayrı oto kurşunlama, uyuşturucu madde ticareti, rüşvet verme, tehdit, dolandırıcılık, darp, sahte kimlik kullanma ve çek senet tahsilatı gibi birçok suça karışan çıkar amaçlı örgüt takibe alındı. Elebaşılığını Karşıyaka'da lokanta ve kahvehane işleten C.T.'nin yaptığı belirtilen suç örgütüyle ilgili bilgi ve delillerin toplanmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, yakalanan 38 kişiyi mahkemeye sevk etti. Zanlılardan 10′u tutuklandı.

Çelik yelekli çete elebaşına operasyon: İzmir'in Bornova ilçesinde iki ayrı bar sahibinin öldürülmesi olayıyla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatan Savcı Murat Gök, çete elebaşı M.Y. ile birlikte 42 kişiyi yakalattı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonun ardından elebaşı M.Y., çelik yelek ve Uzi marka silahla birlikte yakalandı. 36 noktaya düzenlenen baskınlarda çok sayıda silah ele geçirildi. Adliyeye çıkarılan zanlılardan 22 kişi tutuklandı.

Buca Belediyesi'ne yönelik "Arıkovanı" operasyonu: Aralarında Buca Belediye Başkanı C.Ş. ile kardeşinin de bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, dört günlük gözaltından sonra mahkemeye çıkarıldı. Başkan C.Ş., daha sonra serbest bırakıldı.

Sarmaşık: Savcı Murat Gök'ün talimatıyla düzenlenen Güzelbahçe Belediyesi'ne yönelik operasyonda, Belediye Başkanı ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Toplam 21 kişi tutuklandı.

YORUMLAR 6
  • mustafa polat 9 yıl önce Şikayet Et
    maktül'''e yorum yapmak insan olarak haddimize degil ama: Murat gök magdurlarındanım, HATATIMI KARARTTI
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    Egede İzmirde CHP.li belediyelere göz açtırmayan Süper savcımızın ölümü Ergenekon kapsamında araştırılsın!!!!!???:.... ......Gerçekden çok üzüldük tıp şimdi bu hastalıklarda çok başarılı ölümü resmen şüpheli?...otopsi raporundan sonra herşey belli olacak ama bence üzerine gidilsin?...bakın arkasından neler çıkacak.....
    Cevapla
  • cesur malatyalı 11 yıl önce Şikayet Et
    tanımıyorum ama şahsen çok üzüldüm. böyle çalışkanların ihtiyacı olduğu bir dönemde şahsen çok üzüldüm Allah taksiratını afetsin Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • ahmet ülker 11 yıl önce Şikayet Et
    savcı. savcıda bir insan. bin bir tehdit almaları işten bile değil..., büyük soruşturmalarda savcının kimliği de gizli tutulmalı..medyada,hedef gösterir gibi boy boy resimleri ve isimleri geçiyor...
    Cevapla
  • mustafa yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    12 eylül 2010 tarihi Türkiyede bu kahramanların koruma altına alınması anlamına da. geliyordu.haberde zikredilen hastalıklar öldürücü. özellikle börek yetmezliği.Allah taksiratını affetsin rahmetiyle muamele etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak