Aileler devreye girdi 1200 terörist teslim oldu

Anne babaların sürece dahil edilmesi sayesinde 2012-2013 yıllarında PKK/KCK ile DHKP-C terör örgütlerinden 1200 militan güvenlik güçlerine teslim oldu.

Aileler devreye girdi 1200 terörist teslim oldu
Aileler devreye girdi 1200 terörist teslim oldu
GİRİŞ 15.04.2013 08:57 GÜNCELLEME 15.04.2013 09:58

Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanan kişiler serbest kaldı. Çözüm Süreci öncesi polisin ülke çapında yürüttüğü bilgilendirme ve önleme çalışmalarından umut verici sonuçlar çıktı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, polis, 2012-2013 yıllarında evlatları terör örgütlerinin kırsal ve şehir yapılanmasında faaliyet gösteren 22 bin ailenin kapısını çaldı. Ailelerin yüzde 70'i polisle işbirliğine gitti ve PKK /KCK ile DHKP-C terör örgütlerinden 1200 militan güvenlik güçlerine teslim oldu.

HER AŞAMADA UYARI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde Terörle Mücadele Şubelerince "non/stop" (kesintisiz) sürdürülen çalışmalar kısa sürede meyvesini verdi. Örgütsel faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınan ya da tutuklanan militan, sempatizan ve milislerle aileleri her aşamada uyarıldı. polis, Ooğu ve Güneydoğu başta olmak üzere ülke genelinde çocukları terör örgütlerinin çeşitli yapılanmalarında bulunan 22 bin aileye ulaştı. "Bizimle işbirliği yapın, evladınızı terör örgütlerinin elinden kurtaralım" denildi. Ailelerin 4'te 3'ü polisle işbirliğine olumlu cevap verdi. Ailelerinin iletişim kurduğu 1200 terörist/militanla sempatizan terör örgütlerinden kopartıldı. Dağdan indirilen, şehir yapılanmasından kopartılan toplan 1200 kişi asker-polise teslim oldu.

YORUMLAR 11
  • milletin ferdi 12 yıl önce Şikayet Et
    Adamlara da bir şey beğendiremiyoruz. Ya da nemaları kesiliyor da rahatsızlıkları ondan.. Polisin uzun zamandır bu tür çalışmalar yaptığı biliniyor. Elbette ailelerine giderlerse ailelerin çoğu çocuğunun dönmesini isteyecektir. Bunda hiçbir gariplik yok. Ama bu vatandaşlara bu normal olay nasıl da garip geliyor, hayret! Demek ki bunların zihniyet Allah (CC) korusun iktidarda olsa polislerin yaptığı gibi böyle hayırlı bir çalışmayı bile yapmayacaklarmış. Nedir bu terör sevgisi ya! PKK’lıları geçtiniz be!
    Cevapla
  • Bozok Han 12 yıl önce Şikayet Et
    Eray 16'ya.... Saçmalama kardeşim.Türkiye var oldukça Türk milliyetçiliği ve MHP var olacaktır.MHP,PKK var diye mi kuruldu.Açın bakın siyasi tarihi okuyun da bir şeyler öğrenin kulaktan dolma saçmalıklarınızla burada milleti zehirlemeyin.
    Cevapla
  • Ebucihad 12 yıl önce Şikayet Et
    :)). Kimseyi kandırmayın. Demek ki 1200 terörist daha girdi ülkeye.
    Cevapla
  • eray16 12 yıl önce Şikayet Et
    mhp-chp'nin ödü kopuyor. mhp ve chp'nin ödü kopuyor şimdi sürecin başarıyla sonuçlanmasından. neyi istismar edebilecekler sonra? kan üstünden siyaseti nasıl yapacaklar? bu iki partinin de varlık nedeni bitecek.
    Cevapla
  • mehmet 12 yıl önce Şikayet Et
    Huzurumuzun en yüksek seviyelere çıkması dileğiyle. Bir yerde zulüm ve eziyet varsa orada islam gerektiği gibi anlaşılamamış, gerektiği gibi hayata sokulamamış ve gerektiği gibi değer verilmemiştir. Bu da Allaha kul olmak yerine başka güçlere kulluk ve hizmet etme durumunu ortaya çıkarmıştır. Yapacağımız işler Allahın rızasını kazanıp, kazanmamıza ne derce sebep oluyor ona bakmak lazım. Ozaman yapmamız gereken vahiyle hayat bulmaktır. İnanın bana hiç bşr zorlama ve zulmün olmadığı tek din islamdır bununla hayat bulacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2026'yı işaret edip 'kaçınılmaz' dedi! Uzman isimden 'sürpriz' altın çıkışı...
Şara Putin'le Moskova'da görüşürken Esad bakın ne yaptı?