Yasakçı uygulamada direnen hakim

İstanbul Anadolu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Naciye Füsun Çağlar, davacı avukatı başörtülü diyerek duruşmayı erteledi.

Yasakçı uygulamada direnen hakim
Yasakçı uygulamada direnen hakim
GİRİŞ 16.04.2013 19:09 GÜNCELLEME 16.04.2013 19:29
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bugün yapılan duruşmada önce duruşmaya türbanla girilmemesi konusunda uyarıda bulunan hakim, davacı avulatı Kurbet Alim'in Danıştay kararını hatırlatarak duruşmaya başörtüsüyle gireceğini söylemesi üzerine duruşma yapmayarak erteleme kararı verdi.

Hakim gerekçe olarak da Anayasa'nın 90. Maddesini göstererek, iç hukuk ile milletlerarası hukukta çelişki olduğunda milletlerarası hukukun tercih edileceğini AİHM'in 2005 yılında istikrar kazanmış içtihatlarının bulunduğunu zabıtlara geçti.

Sözde yasakta direnen hakim tutanağın bir suretinin İstanbul Barosu ile TBB'ne gönderilmesi kararı da verdi. Oysa Türkiye Barolar Birliği başörtüsü yasağı olmadığını tüm barolara duyurmuştu.

Kadın hakim, davacıya davasını kendisi takip etmesi veya başka avukat tutması için tebligat çıkarılmasına masrafının da davacıdan alınmasına da karar verdi.

Hukukçular, hakimin tavrının hukuki değil ideolojik ve keyfi bir tavır olduğunu ifade ederek 17 Nisan günü saat 11.00'de Anadolu adliyesinde basın açıklamasıyla olayı kınayacaklarını duyurdular.

Hukukçular Derneği öncülüğünde önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapılacağı öğrenildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • necdet kızılırmak 11 yıl önce Şikayet Et
    AİHM'in 2005 yılında istikrar kazanmış içtihatlarının bulunduğunu zabıtlara geçti.. Anayasa mahkemesinin de kararı olduğu halde hala israr edilmesini anlıyamıyorum. Yarın bu iktidar seçimi kaybederse bu başörtücüler (sıkmabaşlar) hakkında davalar açılırsa dinciler ne yapacak ???
    Cevapla
  • hamzax 11 yıl önce Şikayet Et
    HANİ BUNLAR DANIŞTAY,YARGITAY,AYM DER DURURLARDI.NE OLDU.ŞİMDİ NEDEN ÜST MAHKEME KARARLARINA UYMUYORLAR. Çünkü üst mahkemeler bu zevatların ideolojileri yönünde karar almıyor artık.98-99 yıllarında hakim savcılar arasında yapılan araştırma sonucundan,Türkiyede yeri geldiğinde kanunlardan ve hukuktan yana değil laiklik ve devrimlerde yana taraf olarak karar veririm diyen statükocu,ideolojik kafalı insanlar bunlar.Belli zümreye itaat ederek yıllarca hukukun üstünlüğü hikayeleri ile karar veren statükonun hukukçularıdır bunlar.Bunlarda çerzler .Adelet dağıtıcısı olduğunu zanneden bu zatlar hukuk nedir öğrenmek yerine dünya görüşleri doğrultusunda direnmeyi tercih ediyor olsalarda kul hakkının bedelini zamanı gelince ALLAH C.C. huzurunda ödeyecekler inşallah.
    Cevapla
  • belgin 11 yıl önce Şikayet Et
    evet korkuyorlar... bir kadının böyle yapması ne kadar üzücü.. maalesef yapılıyor.. iş başvurularımda mülakat başörtüm üzerine olmuştu yine bir bayan tarafından ve daha yenilerde kamu-sen in kamuda serbest kıyafet kampanyasıyla başörtüsünün serbest olması için imza kampanyası toplarken aynı birimde çalıştığım bayanlar imza atmamıştı. birisi baskıcı rejime karşıyım deyince bende karşıyım o zaman dedim ve tartışma başladı tartışma sırasında neden imza atmadığını da anlamış oldum.. güya başörtüsü serbest olunca onların başlarını zorla kapattıracaklarmış :)) zorla kapattıramazlar ama zorla açarlar dedim.. ama şunu söyleyeyim bu tür haberler çıktıkça iktidara çok kızıyorum.. kutlu doğum sancılıymış.. sancımı kaldı hal mı kaldı.. neyi bekliyorsunuz neyi?
    Cevapla
  • Nihat Özbudun 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu hakimin dağıttığı adaleti istemiyoruz. Derhal redd-i hakim başvurusu yapılmalı....
    Cevapla
  • KADIR ejderha 11 yıl önce Şikayet Et
    kadın hakim?. din de kadının şahitliği bile kabul olmazken!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nekbe'nin yaralarını sarabilecekler mi?
Süper Lig yolunda ilk maçlar: 1. Lig'de play-off heyecanı