Kayseri'de tur midibüsü baraja uçtu: 6 ölü

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, midibüsün Çamlıca 3 Barajı'na düştüğü kazada hayatını kaybeden 6 kişi için Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde toplu cenaze töreni düzenlendi.

Kayseri'de tur midibüsü baraja uçtu: 6 ölü
Kayseri'de tur midibüsü baraja uçtu: 6 ölü
GİRİŞ 01.05.2013 12:44 GÜNCELLEME 02.05.2013 15:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kazada hayatını kaybeden Sedat Selvi, Serpil Yücel, Eren ve Sümeyra Bozkurt, Handan Aydın ve Vedat Ali Gür'ün Türk bayrağına sarılı cenazeleri, Gülşehir Belediyesi Şehitler Parkı içindeki Taziyeevi'nin avlusuna getirildi.

Burada düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan Sevim Erdoğan Öz Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Kübranur Küçük, ölen okul müdürü Vedat Ali Gür ve öğretmenleri Sümeyra Bozkurt'u anlatarak, duygularını dile getirdi. Küçük, konuşmasının ardından babasına sarılarak ağladı. 

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından törene katılan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Sedat Selvi, Serpil Yücel, Eren ve Sümeyra Bozkurt'un cenazeleri Gülşehir ilçe mezarlığında, Handan Aydın Abuşağı beldesinde, Vedat Ali Gür'ün cenazesi de Kozaklı ilçesinde defnedildi. 

Aynı kazada hayatını kaybeden Münise ve oğlu Hüsnü Selim Koçak'ın cenazeleri dün akşam Yahyalı'dan Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine gönderilmişti.  

Törene ölenlerin yakınları, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Ahmet Erdal Feralan, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve ilçedeki vatandaşlar katıldı.

Dün Kapuzbaşı Şelalelerine gezmeye giden öğretmenler ile ailelerini taşıyan Faruk Başavcı'nın kullandığı 50 NC 057 plakalı midibüsün, Kayseri'nin Yahyalı ilçesi yakınlarındaki Çamlıca 3 Baraj Gölü'ne düşmesi sonucu 8 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 8
  • mehmet arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    hak aranmalı. Karacaşar belediyesinin düzenlediği gezi ve araç belediyeye ait. kazanın sebebi de fren boşalması olduğu söyleniyor. Eğer bu iddaalar doğru ise mağdurların belediyeyi ve araç sürücüsünü dava edip haklarını aramaları lazım. eğer bir gezi düzenliyorsan gerekli tedbirleri alman lazım. Belediye ye ait olan o aracın fren kontrolü en son ne zaman yapılmış acaba ? ya da hiç yapılmış mı ?
    Cevapla
  • edeb-i sanat 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'IM SEN YARDIM ET. gerçekten çok üzücü bir olay.. hayatını kaybetmiş olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar dilerim.temennimiz bir daha böyle üzücü bir olayın yaşanmaması ve bunun için de gereken tedbirin alınmasıdır.
    Cevapla
  • temayül 10 yıl önce Şikayet Et
    Bekir Salih. Sayın Bekir Salih yorumun çok ilginç... Ölümler çok üzücü ancak ne kadar çok yere bağlamışsın konuyu.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM ORADAKİ ZOR DURUMDA OLAN KARDEŞLERİMİZİN YARDIMCISI OL.. yetkililere sesleniyorum bu kazanın sebebi nedir bilmiyorum ...ama bu ve bu tür barajların göletlerin etrafına çelik koruyucular çekilmesi kimin görevidir ... ? bu kaza oradaki yetkilinin de başına gelebilirdi ... neden herkes görevini tam yapmıyorlar...
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM ORADAKİ KARDEŞLERİMİZİN YARDIMCISI OL .... bu tür göletlerin etrafında çelik korkuluklar yapılması gerekmez mi ? rabbim önce önlem alınız demiyor mu bizlere .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki