İstanbul Boğazı'nda gemi kazası

İstanbul Boğazı Harem açıklarında gemi kazası meydana geldi. Kazada yaralananlar, sahile çıkartılarak ambülanslarla hastanelere kaldırıldı.

GİRİŞ 04.05.2013 12:29 GÜNCELLEME 04.05.2013 17:46

İstanbul Boğazı'ndaki kazada, şehir hatları vapuru ile yolcu teknesinin çarpıştığı belirtildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Harem açıklarında şehir hatları vapuru ile bir yolcu teknesi çarpıştı. Kazada yaralananlar, Kıyı Emniyeti tahliye botuyla Üsküdar sahile getirildi. Burada ambülansa bindirilen yaralılar hastaneler kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAZA VAPUR SEFERLERİNİ İPTAL ETTİRDİ

İstanbul Boğazı Harem açıklarında meydana gelen deniz kazasının ardından Şehir Hatları vapurlarının seferleri de aksadı. Boğaz'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis de etkili olunca tüm vapur seferleri iptal edildi.

Kazanın ve yoğun sis Boğaz'daki şehir hatları vapurlarının seferlerini aksattı. Seferler karşılıklı olarak iptal edildi. Eminönü'nden Üsküdar ve Kadıköy'e gitmek için bekleyen vatandaşlar vapur seferlerinin normale dönmesini bekledi. Bazı yolcular bir saatten fazla vapur beklediklerini söyledi.

SEFERLER TEKRAR BAŞLADI

Gece saatlerinde başlayan sis, sabaha doğru etkisini iyice artırdı. Kaza ve yoğun sis Boğaz'daki şehir hatları vapurlarının seferlerini aksattı. Seferler 12.00'dan itibaren karşılıklı olarak iptal edildi. Kadıköy'den Avrupa yakasına geçmek için gelenler vapur seferlerinin normale dönmesini bekledi. Sis nedeniyle motorlar da seferlerini iptal etti. Motor ve vapur iskelelerinde yoğunluk yaşandı.Bazı yolcular bir saatten fazla vapur beklediklerini söyledi.İskelede bekleyen bir yolcu "iki saattir bekliyorum. Akşam 7 ‘ye kadar da beklerim. Yapacak bir şey yok" dedi. Bir öğrenci ise "özel dersim vardı. Gidemedim. Ne yapacağım bilemiyorum" dedi. Vapur bekleyen bir grup ise "Konsere gidecektik. Arkadaşlarım karşıda bizi bekliyor. Ama biz burada bekliyoruz" dedi.Seferler Adalar hariç 17.30 da yeniden başladı.

KAZAYA SİS NEDEN OLDU

İstanbul Boğazı'ndaki gemi kazasının yoğun sis nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Kazada 3 kişinin hafif yaralandığı kaydedildi.

İstanbul Liman Başkanlığı ve Şehir Hatları A.Ş'den alınan bilgiye göre kaza Haydarpaşa açıklarında gerçekleşti. Beltur'a ait Kabataş - Adalar hattında çalışan 'Erdem Karadeniz' isimli yolcu teknesi ile, Şehir Hatları'na ait 'Kalamış' isimli yolcu vapuru sürtündü. Kazada, teknede bulunan 3 yolcu hafif şekilde yaralandı.

Yaralılar, Kıyı Emniyeti kurtarma botu ile Üsküdar sahiline çıkartılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!
AK Parti'de değişim: 2K formülü