Düğün davetiyelerinde "silah" uyarısı
Gaziantep Nizip Emniyet Müdürlüğü, düğünlerde silah kullanımının önüne geçmek için davetiyelerle uyarı yapılmasını önerdi.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde polis, düğünlerde sevinç gösterisi olarak silah kullanılmasını engellemek için çalışma başlattı. Üzerinde "Lütfen silahsız gelelim, mutlu günümüzü acı gün yapmayalım" cümlesi ve üzeri çizilmiş tabanca fotoğrafı bulunan afişler bastıran Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara, logoyu düğün davetiyelerinde de kullanmalarını tavsiye ediyor.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, afişleri ilçenin kalabalık bölgelerine, otobüs duraklarına ve özellikle düğün alışverişinin yapıldığı iş yerlerine astı. Polis, düğün alışverişi için mağazalara gelen çiftleri de uyardı.
Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar yaptığı açıklamada, düğün sahiplerinin topluma karşı bir sorumluluğu olduğunu söyledi.
Düğünlerde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun eğlence sırasında silah sıkılmaması ve mutlulukların gözyaşına dönüşmemesi olduğunu belirten Kantar, "Vatandaşlarımızın düğünlere silahsız gelmelerini ve belirttiğimiz logoya düğün davetiyelerinde yer vermelerini istiyoruz" dedi.
İş yeri sahipleri de bugüne kadar düğünlerde silah kullanılması nedeniyle balkonda otururken, televizyon seyrederken yaralanan ya da ölen kişiler olduğunu bildiklerini ifade ederek, ellerinden geldiğince çalışmaya destek olacaklarını kaydetti.
Evlenmeye hazırlanan bir çift de kendi düğünlerinde ya da başka bir düğünde silah kullanımı sonucu "canların yanmasını" istemediklerini dile getirdi.
-
sami çatalbaş 12 yıl önce Şikayet Etgerçekçi çözüm,. Bu tip uygulamalar gerçekçi olmuyor,sigara paketlerindeki resimler gibi. Biraz tuhaf gelebilir ama bence maganda kurşunuyla ölümlerin önüne geçmenin en etkili yolu plastik mermili fişek satışı yapılmasıdır. Çünkü gerçek o ki, bizim millete ne yaparsan yap havaya silah sıkma huyundan vazgeçiremezsin. Bu sadece bir hayal. Ancak plastik mermili fişek serbest olsa, gerçek mermili fişek kullanmanın cezası çok ağır olup, plastik mermili fişekler sadece para cezası ile geçiştirilse, hem MKE bol para kazanır hem de bu yüzden ölümlerin önüne geçilmiş olur. Ama biz hayalperest uygulamaları severiz gerçekçilik biraz zor bizde. Bu arada emniyette dahil pek çok yerde fişeğe mermi deniliyor bu yanlışlık hep yapılıyor. Bir fişek dört parçadan oluşur; kapsül,kovan, barut ve mermi (kurşun,çekirdek te denir)Beğen