Gizli tanıktan şok Fethullah Gülen iddiası!

Zirve Yayınevi davasında 6 günden beri gizli tanık olarak ifade vermeyi sürdüren İlker Çınar, “Beni öldürüp, olayı misyonerlerin ve Fethullah Gülen cemaatinin üzerine yıkacaklardı” iddiasında bulundu.

Gizli tanıktan şok Fethullah Gülen iddiası!
Gizli tanıktan şok Fethullah Gülen iddiası!
GİRİŞ 21.05.2013 07:05 GÜNCELLEME 21.05.2013 07:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Zirve Yayınevi davasının 70. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Duruşma başında sanık Ruhi Abat, "İlker Çınar'ın ifadelerinin bitmesine kadar duruşmaya katılmak istemiyorum" diyerek izin istedi. Mahkeme bu talebi kabul edince, sanık Abat, salondan ayrıldı.

3 İLDE BENZER EYLEMLER

Zirve Yayınevi duruşmasında, 6 günden beri gizli tanık olarak görüntülü sistem üzerinden, bulunduğu nokta üzerinden ifade vermeyi sürdüren İlker Çınar, "Mehmet Ülger, misyonerlik faaliyetlerini tehdit olarak görmüştür. Misyonerleri takip ederek, masa başında ise sahte belgeler hazırlamıştır. Mehmet Ülger, Mersin'de Malatya ve Trabzon benzeri eylemin olacağına dair istihbarat bilgisi geçmiştir" ifadelerini ileri sürdü.

Mehmet Ülger ve Haydar Yeşil'in Ergenekon Terör Örgütü sanığı Mustafa Koç ile telefon bağlantısı olduğunu da iddia eden Çınar, "Çok uluslu şirketler çalışması içerisinde geçen konular, Mustafa Koç'tan ele geçirilen belgelerle içerik konusunda benzerlik taşıyor" dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ YIKILACAKTI

Gizli tanık İlker Çınar, "Mehmet Ülger, misyonerleri ekoller yalanı ile masa başında savaştırıyordu. Misyonerlere göre, Türkiye Cumhuriyeti yıkılacaktı, pastadan kim daha fazla pay alırım diye Alman ekolü ile Amerika ekolü karşılıklı savaştırılıyordu. Bunu masa başında hazırlıyorlardı" şeklinde konuştu.
Kendisinin de ölüm listesine alındığını öne süren İlker Çınar, 27 Mart 2008 tarihinde Malatya'da İl Jandarma'da katıldığı bir toplantı ile alakalı konuşarak, "Mehmet Ülger burada bana; 'yanlış yapan yanar' demişti. 11 Haziran 2008 tarihinde hakkımda gazetelerde haber çıktı. Ben de 13 Haziran 2008 tarihinde gazetecilere basın açıklaması yaptım. Bu açıklamada; 'Malatya'nın yolunu dahi bilmem, Malatya'dan hiç geçmedim. Beni Malatya ile ilişkilendirirlerse, yangın çıkarsa, herkes yanar' dedim. Aslında bu sözlerimle, Mehmet Ülger'e mesaj veriyordum. O demişti ki; 'yanlış yapan yanar.' Ben de 'yangında herkes yanar' diye cevap verdim" ifadelerini kullandı.

GÜLEN CEMAATİNE GİZLİ TUZAK

Gizli tanık Çınar, ifadelerinin devamında, "17 Haziran 2008 tarihinde tekrar Malatya'ya geldim. Mehmet Ülger bana; 'şimdi yapman gereken bir konu daha var' diyerek hakkımda haber yapan ve cemaate yakın gazete ve dergilerde çalışan gazeteci Adem Yavuz Aslan hakkında adli makamlara vermem için, bir dilekçe örneği yazdırdı. Ben dilekçemde Adem Yavuz Aslan'ın silahlı adamlarının evime geldiğini, misyonerlere karşı çalışma yapmamam konusunda beni tehdit ettiklerini, misyonerler hakkında bir daha yazıp çizmeyeceğimi söylediklerini, bunun da Fethullah Gülen cemaatince istendiğini yazacaktım. Bu notları ajandama yazdım. İşte Adem Aslan Yavuz'u şikayet etmem için Mehmet Ülger'in ajandama yazdırdığı bu dilekçe örneği evime hırsız girmesi sonucunda ajandamdan yırtılarak alındı. Ancak ben bu dilekçeyi hiçbir makama ibraz etmedim. Ancak, ajandamdan yırtılarak alınan bu dilekçe örneği dava dosyasına konulmuştur. Bu dilekçe örneğini bana Mehmet Ülger yazdırmıştı. Bunu ben dava dosyasına koymadım, ajandamdan çalınarak dava dosyasına konulmuş. Bu dilekçeyi bana yazdırmalarının nedeni, beni öldürüp, olayı misyonerlerin ve Fethullah Gülen cemaatinin üzerine atacaklardı. Misyonerlerin Fethullah Gülen cemaati ile birlikte çalıştığını göstereceklerdi. Beni öldürdükten sonra ajandama yazdırdıkları dilekçe örneğini mahkemeye göstereceklerdi. Olayı misyonerlerin ve Fethullah Gülen cemaati üzerine yıkacaklardı. Bana yazdırılan dilekçeyi adli makamlara vermedim, çünkü ölüm fermanım olacaktı" iddialarını ileri sürdü.

ÖLDÜRÜLECEKLER LİSTESİNDE KENDİ İSMİNİ GÖRDÜ

İlker Çınar, 15 Ağustos 2008 tarihinde kendisinin Tarsus Emniyeti'ne davet edilerek, burada öldürülecekler listesinin gösterildiğini ve listede kendi isminin de bulunduğunu, aynı şekilde jandarma tarafından da, öldürülecekler listesi konusunda kendisine bilgi verildiğini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Ahmet Akar 10 yıl önce Şikayet Et
    HAYDİ GELİN DE kUR'AN A İNANMAYIN..!. Onlar hileye başvurdular, Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır. (A. İmran/54)
    Cevapla
  • design 10 yıl önce Şikayet Et
    İnanmaya devam edin. Oyun içinde oyun oynamaya devam edin bu halk herşeye inanır hafif mantığa yatsın araştırmaya gerek yok, Hemen inanırız.Durmak yok inanmaya devam. Benim her zaman iddia ettiğim şey var , arkadaşlar Ergenekonda siyonizmin işi , cemaatte , pkk da vb.. örgütlerde. Hepsinin görevi farklı , kitleleri aynı amaç uğruna farklı şekilde kullanmaları için bunlara bağlı olmak lazım . Siz ister kabul edin veya etmeyin. Bir yer elemi geçirilecek x,y,z örgütleri kurulur , veya kurulu örgütün başı bunlara bağlıdır. Herkesin bağlı olmasına gerek yok. Zaten o kitlenin başında olan birisi garip birşeyde yapsa ya efendinin bildiği birşey vardır diyip araştırmaz , soru sormaz , zatende soramaz. Bu iş her müslüman ülkede olduğu gibi birbirimizi yiyene kadar devam eder.Atı alan ABD ve İsrailin geçitikden sora aklımız başımıza gelir. Saygılarımla
    Cevapla
  • yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. Hemen de MHP yi yorumuna yazmışsın.Helal olsun.
    Cevapla
  • Ünal ÜNLÜ 10 yıl önce Şikayet Et
    ONLARIN HESAPLARI VARSA.... Allah'ın da (C.C.) hesabı vardır. Onların oyununu bozacak birisi var. Yaptıklarının bilinmediğini mi zannediyorlar? Hem, yaptıkları planlar, beyin dumurunu da ortaya koyuyor.Böyle bir planı gerçekleştirselerdi bile buna satılmış birkaç yargı ve medya mensubu hariç kim inanırdı ki? Onlar da inanmazlardı aslında.Sadece amaçlarına ulaşmak için dört elle sarılırlardı. Ama tutmadı işte. Allah oyunlarını bozdu.
    Cevapla
  • abdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Ters teperdi.. Çünkü kimse inanmazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!