Çeçen lidere infaz ile ilgili çarpıcı bilgiler

Türkiye'deki Çeçen mültecilerin hamisi, işadamı Medet Ünlü'nün cinayetten hemen önce katiliyle telefonda konuştuğu ortaya çıktı. Çeçen uyruklu Ruslan Kemal, Ünlü'ye 'Emanetini vermeye geliyorum' dedi. Ünlü görüşmeyi masasının üzerindeki deftere not etti.

Çeçen lidere infaz ile ilgili çarpıcı bilgiler
Çeçen lidere infaz ile ilgili çarpıcı bilgiler
GİRİŞ 25.05.2013 09:52 GÜNCELLEME 25.05.2013 10:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çeçen direnişine yardım çalışmalarıyla tanınan, Çeçenistan İçkeriya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün cinayetten hemen önce katille telefonda konuştuğu ortaya çıktı.

Tahir Alperen'in haberine göre Ünlü'yü öldürdüğü iddia edilen Ruslan Kemal isimli Çeçen uyruklu vatandaşın Ünlü'yü cinayetten hemen önce aradığı ve 'Emanetini vermeye geliyorum' dediği öğrenildi. Polisin söz konusu detaya Ünlü'nün masasının üzerindeki defterden ulaştı.

TELEFONLA ARADI SONRA VURDU

İki kişinin işlediğinin tespiti neredeyse kesinleşen cinayet Ünlü'nün Ankara Balgat'ta bulunan çalışma ofisinde meydana gelmişti. Ünlü'yü kafa, karın ve kol bölgesinde üç kurşunla vuran şahsın Ruslan Kemal isimli Çeçen uyruklu bir kişi olduğu belirtilmişti. Terör ekiplerinin incelemelerinin ardından ilginç detaylara rastlandı. Ünlü ve katil zanlısı olduğu düşünülen Çeçen uyruklu Ruslan Kemal'in cinayetten hemen önce telefonda görüştükleri öğrenildi.

'EMANETİNİ VERMEYE GELİYORUM'

Ünlü'nün uğradığı silahlı saldırı sonrası çalışmalarını genişleten Terörle Mücadele ve İstihbarat ekipleri ilginç bir ayrıntıya rastladı. Ünlü'nün yakın arkadaşlarının ifadesine başvuran polis, Ünlü'nün Ruslan Kemal'le görüştüğünü tespit etti. Polisin bilgisine başvurduğu Ünlü'nün arkadaşları, fahri konsolosun ölmeden önce kendilerini aradığını ve kendisini görmeye bir diğer Çeçen arkadaşının geleceğini söylediğini belirtti. Bunun üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile irtibata geçen uzmanlar Ünlü'nün ölmeden önceki telefon görüşmelerini mercek altına aldı. Böylece Ünlü'nün Ruslan Kemal'le kısa bir görüşme yaptığı tespit edildi.

RUSLAN KEMAL ÜÇ EL ATEŞ ETTİ

Telefon görüşmesinin kısa sürdüğü ve ardından Ünlü'nün bulunduğu büroya gelen Ruslan Kemal'in kapıyı çaldıktan sonra Ünlü'yü 3 el ateş etmek suretiyle öldürdüğü öğrenildi.

Defterde görüşme notları bulundu

Ünlü'nün öldürüldüğü ofiste arama yapan ekipleri bir not defterine rastladı. Bunun üzerine Ünlü'nün Ruslan Kemal'le görüştüğüne ilişkin izlere rastladı. Ünlü'yü öldürdüğü düşünülen Ruslan Kemal ve beraberindeki diğer şahsın henüz izine rastlanmadığı ifade edilirken, şahısların cinayet aracı olarak kullandıkları aracın kiralık olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı. 15 gün önce İstanbul'dan Ankara'ya geldikleri tespit edilen şahısların cinayette kullandıkları silahlara ait mermilerin balistik incelemesinin de tamamlanarak rapor halinde getirildikten sonra cinayete ilişkin sağlıklı verilere ulaşılabileceği belirtildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 8
  • Tolga Aybars 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz nasıl ki.... Güneydoğu'da teröristlere operasyon yapıyorsak, onlar da Çeçenistan'da teröristlere gerekeni yapıyor. Her şeyi kendimize yontmaktan vazgeçelim. Faşizmden, ırkçılıktan uzak duralım. Başka ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılı olalım. Rusya'ya terörle mücadelesinde başarılar diliyorum...
    Cevapla
  • tankoy oytun 10 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın akdenizde bir kaç gemisi batabilir.. yani durup dururken. yani kendi kendine...
    Cevapla
  • serkan karahan 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞEHADET. medet ünlünün şehadeti gerçekleşti ama inanın dik durdu ALLAHa tefekkür etti bekliyorum dedi ve gerçekleşti.kahpeler heryerde aynıdır hainlikleri diz boyunu geçti bir ALLAH dostu müslümanın kanını hiçbirşeye değişmem,göz göre göre yok ettiler kimse önlem almadı 6 çeçen müslümanda olduğu gibi koruyamadık yazıklar olsun.
    Cevapla
  • özgür kahraman 10 yıl önce Şikayet Et
    UYU TÜRKİYEM UYU. şu işe bak adam başka ülkeden geliyor vurup gidiyor kimseden tık yok özgürlük savaşcıları bunun hesabını kadirova vermeli kuş gibi avlanmak niye
    Cevapla
  • murtaza pekuz 10 yıl önce Şikayet Et
    suriyeye kayıtsız kalmayın ama . kendi vatandaşınız olan çeçenleri ruslara karşı koruyamıyorsunuz her gün sokakta bir çeçen öldürüldüğü haberi gelmeye başladı bu ne saçmalık böyle. daha birkaç ay önce bir başkası muhtemelen ruslar tarafından sokak ortasında keskin nişancılar tarafından öldürülmüştü. boston saldırısı da iki çeçenin üzerine yıkıldı. rusların yeni günah keçisi çeçenler galiba. 90 larda soykırım ile bitiremediler böyle bitirmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!