Taksim'deki olayları 'tweet'lerle provoke ettiler

Köşe yazarları, şarkıcılar, oyuncular… Hepsi Taksim'deki şiddete Twitter'den destek verdi. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimler kışkırtıcı 'tweet'leriyle gerginliğin daha da artmasını sağladı!

Taksim'deki olayları 'tweet'lerle provoke ettiler
Taksim'deki olayları 'tweet'lerle provoke ettiler
GİRİŞ 03.06.2013 09:47 GÜNCELLEME 04.06.2013 19:41
Bu Habere 238 Yorum Yapılmış

Taksim'de yaşanan şiddet olayları sırasında çok sayıda medya figürü sosyal medyada eylemcilere destek veren mesajlar yağdırdı. Şarkıcı Hande Yener, 'Bu olaylardan sonra konser yapamam' derken oyuncu Mehmet Ali Alabora ise meselenin sadece Gezi Parkı'ndaki ağaçlar olmadığını, 'Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş. Sen hâlâ anlamadın mı? Haydi gel' mesajını yazdı. Ahmet Kural ise, 'Sanki uyursan ihanet edecekmişsin gibi hissediyorsun değil mi' diyerek 'Diren Gezi Parkı' etiketini paylaştı.

ÖLMEK İÇİN GÜZEL BİR GÜN

Şarkıcı Asuman Krause, '3 ağaç için hale bak diyen şerefsizler, 3 ağaç için direnmek, 5 torba kömüre namusunu satmaktan iyidir' şeklindeki mesajı paylaştı. Şarkıcı Gülben Ergen ise 'Mesele ağaçlar değil. Ülke birikmiş tüm isyanlarını dışa vuruyor' dedi. Devlet Tiyatroları sanatçısı Bahtiyar Engin ise, 'Ölmek için daha güzel bir gün olabilir mi? İkinci kurtuluş mücadelesinin ilk şehitlerinden olmak var günün sonunda' ifadelerine yer verdi.

'REKLAM VERMEYİN'

Köşe yazarları da eylemlere sanal alemden destek verdi. Radikal yazarı Cem Mumcu, reklam verenlere seslenerek, reklamlarını durdurmaları gerektiğini söyledi. Ayşe Arman ise 'Ne varsa gençlerde var' diyerek bir canlı yayın aracına zarar veren eylemcinin fotoğrafını paylaştı.

'BM MÜDAHALE ETSİN'

Polis'in Taksim Meydanı'ndan çekilişini '1. raund alındı' olarak nitelendiren Gazeteci Yazar Ece Temelkuran, 'Maç yeni başlıyor, şeklinde 'tweet' atarken, Maya Arakon, 'Polis Taksim Gezi Parkı savunucularına saldırıyor birçok yaralı ve hatta ölen insanlar var' diyerek BM'nin Türkiye'ye müdahale etmesini istedi.

 

'Aylin'i bile öldürdüler 

Gezi Parkı'nda çıkan olayların hemen ardından "ölüm" haberleri ile vatandaşı sokağa çağıran ünlüler, iddiaların asılsız çıkmasının ardından bir açıklama yapmadı.

Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesini engellemek için sosyal medya üzerinden organizasyonlar yapıldı. Organizasyon sonrası Gezi Park'ında polisin müdahalesini sert bulan vatandaşlar, durumu tekrar protesto etmeye başladı. Olayların başladığı ilk gece birçok kesimin sağduyu çağrısına karşılık bazı ünlülerin vatandaşları sokağa dökebilmek için birçok asılsız iddiada bulunması dikkat çekti. Ölüm haberlerine varacak kadar iddialarda bulunan ünlüler, gösterilerde yaralanan Aylin adlı bir genç kadının öldüğü haberlerini yaydı. Olayların üzerinden 4 gün geçmesine rağmen herhangi bir ölüm haberi gelmezken, ünlülerin "ölüm" haberlerini aldıkları kaynaklar merak konusu oldu.

YORUMLAR 238
  • Yazıcı 10 yıl önce Şikayet Et
    DİRENİŞİN RUHUNA EL-BORAZAN. Ben de direnişin ruhuna saygı duyuyorum ve borazan çalıyorum. Arkadaşım korna, diğeri düdük çalıyor. düdüğü olmayanlar da milletin malını...
    Cevapla
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    Ben sana Kanuni rolünde oynayamazsın demedim.KANUNİ SULTANIN Asil torunlarından olamazsın dedim Halillllll. Seni eleştirdik dindarlığımızdan milliyetçiliğimizden sorgulandık. Ne mutluyum ki bugün sokakta seni böyle görüyorum. Sizleri biz yöneteceğiz. çocuklarınızı da. Torunlarınızı da.Siz ise bizlerden para ve itibar görmek için yapmadığınız maskaralık kalmayacak.Şimdiki gibi.
    Cevapla
  • eren042 10 yıl önce Şikayet Et
    ekranda ünlü GERÇEK HAYATTA ÜNSÜZ LER TOPLULUGU....... siz sadece hayatı zevkten ibaret görenler ekranlarda kendinizi YIRTSANIZDA ETRAFINIZI ATEŞE VERSENİZDE BU MİLLETİN ARABALARINI YAKSANIZDA sadece kendi çaresizliğinizi gösterirsiniz sizin baronlarınızın söylediği gibi eğer beğenmiyorsanız bu ülkedeki demokrasiyi gidin Amerika da yaşayın soy ismi okur olan basketbolcu gibi. bu devletin başında olan insanları halkın yüzde ellisinden fazlası seçti ÜNSÜZLER TOPLULUĞU.................
    Cevapla
  • ahmet kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    retrtret. herşeyı yapın ama (LÜTFEN İRADEME DOKUNMAYIN)anarşist arkadaşlar.
    Cevapla
  • ahmet kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    efdsfds. bunlar bu ülkenın saygın bırer ınsanlarıydılar,bizde bunların maskelerıne aldanır onları hayranlıkla takip ederdık. ama artık bırer anarşist huzur bozucu olduklarını tescılledıler.maskelerı düştü.bu olayların olmasına bı yandan üzülürken, bıryandanda bu takım insanların gerçek yüzlerini bızlere göstermiş oldugu içinde,ayrıca sevinçliyim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil
Son Dakika: Erdoğan'dan kritik kabul! Devlet Bahçeli ile görüşecek