Kendi yalanlarını kendileri itiraf etti...

Taksim'de başlayan olaylarla ilgili Sosyal Medyada gerçeği yansıtmayan çok sayıda bilgi ve fotoğraf kamuoyuyla paylaşıldı. Bu çalışmaların özel bir çaba ile yapıldığı da yine sosyal medya üzerinden itiraf edildi.

Kendi yalanlarını kendileri itiraf etti...
Kendi yalanlarını kendileri itiraf etti...
GİRİŞ 04.06.2013 06:31 GÜNCELLEME 04.06.2013 10:59
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Taksim'deki olaylarla ilgili, sosyal medya üzerinden onlarca yalan haber dolaşıma sokuldu.

Yabancı bir ülkede yaralanan bir kişi fotoğrafının "Panzerle ezilen genç" şeklinde verilmesi, sosyal medyaya erişimin engellendiği, polisin gerçek mermi kullandığı ve İstanbul Valisinin görevden alındığı söylentileri gibi onlarca yalan yanlış bilgi ve fotoğraf servisi yapıldı.

Eylemcilerin dağılmasıyla birlikte yaşanan bilgi kirliliğinin nasıl yapıldığı da ortaya çıkmaya başladı. İnci sözlük üzerinden yazılan ifadeler her şeyi anlatıyor.

İşte o yazılanlardan biri;

"BEYLER SİZE YEMİN EDİYORUM TROLLÜĞÜN KRALINI YAPTIM. TWİTTER'DA ÖLÜM HABERLERİ YAZIYORUM. YUNANİSTAN'DAKİ EYLEMLERDEN CAPSLAR KOYUYORUM, ADAMLAR ARAŞTIRMADAN AYNEN KOPYALAYIP TWEET ATIYOR"

Sözlüğe bu ifadeleri yazan kişi daha sonra sahte fotoğrafları aldığı web sitelerinin adreslerini paylaşıyor.

Diğer yorumcular ise "AYNISINI BEN DE YAPIYORUM. İÇ SAVAŞ ÇIKARACAĞIZ. MÜSEBBİBİ BEN OLACAĞIM." diyerek iç savaş çıkarmaktan bahsediyor.

Kamuoyunu etkilemeye yönelik sosyal medyada paylaşılanlar arasında polisin vatandaşı öldürdüğü yönündeki asparagas bilgilerde oldukça fazlaydı. Bunlardan biri de.

"POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN BU İNSANI, MİLLET GÖRMESİN DİYE POLİS HEMEN KALDIRDI. PAYLAŞALIM!" diyor.

Provokatif bilgiler paylaşanlar arasında tanınmış simaların olması da dikkat çekti. Bu isimlerin takipçi sayısının çok olması bilgilerin kolay paylaşılmasına yol açtı. İşte onlardan biri.

"PANZER TARAFINDAN EZİLEN 26 YAŞINDAKİ AYLİN HAYATINI KAYBETTİ!"

Sosyal medya üzerinden ulaşan bu bilgi ve fotoğrafların gerçek olup olmadığına bakılmaksızın nasıl paylaşıldığı açıkça görülüyor.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 35
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    HALKA RAGMEN İZLEDİĞİ POLİTKA YÜZÜNDEN SANDIKTA 60 SENEDİR BAŞARILI OLAMAYANLAR YABANCI PROVAKÖTÖRLERLE İŞBİRLİĞİNDE. Biz 50-60 senedir neden iktidara gelemiyoruz diye düşüneceklerine,yabancı ajan ve provakatörlerle bir olup Türkiyeyi karıştırmaya çalışmaktalar.Onların tek derdi iktidarın gitmesi veya sandık gelmeden düşmesi.iktidardan insinde türkiye yanmış yıkılmış,zarara uğramış hiç önemli değil.yazıklar olsun bu ülkeyi yakanlaraiyıkanlara, zarara uğratanlara.
    Cevapla
  • çmehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    sazan olmayalım . gecenlerde T.C sosyal medyada yayılmaya baslamıstı tabikii sosyal medyatı takip eden biri olarak kronolojisini biliyorum sonrasında yine aynı site biz yaptık bunlar yedi dendi evet tc yazanlardan biriyim ilgili sitelerden gösterilen civıldama ve yüzkitabı adlı sitelerden o gerzek yorumların tarihinden 6 gün önce olaydan T.C. rumuzundan haberim vardı .....evet bu eylemlerde sosyal medyada cıkan bazı asılsız haberler oldu evet bazıları sazan gibi atladı ama aynı agızlardan bu haber yalandır yayınlarıda yapıldı ...örnek panzer ezilmesi olayı ve avrasya maratonu fotoları ama yalan kanmayın msjlarıda yayıldı yine ... şimdi size söylüyorum sazan olmayın her bu habere oldugunz gibi ....
    Cevapla
  • Gürsada 10 yıl önce Şikayet Et
    KILIÇDAROĞLU SİZİ ALNINIZDAN ÖPÜYOR Sizinle Sermaye Gurur duyuyor.. Bir günde manipülasyonla ömür boyu kazanmayacakları serveti kazandırdınız. Sermayeye iyi sermaye oldunuz. solculuğunuz başınızı yesin yedi ve yiyecek akıl fukaraları. Yaptığı eylemin sonunu hiç düşünmeyen artizler.
    Cevapla
  • Aziz AKBIYIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Kek ve sazan Gençlik. Gençliğimizin ne denli kek ve sazan olduğunu görün işte. Ne Facebook um var ne de Tweeter im.
    Cevapla
  • nizamettin doğu 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP zaman geçmeden kapatılmalı. CHP adlı parti hiç vakit kaybedilmeden kapatılmalı.Anayasa mahkemesi üyelerini buradan göreve çağırıyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda